گوهرهایی که کماکان درخشندگی دارند

در چند سال اخیر شاهد رشد متحیر کننده قیمت گوهرهای مهم و بزرگ بوده ایم. عوامل مختلفی در ایجاد این پدیده مؤثر است. اولین عامل فراوانی پولی است که در اختیار افراد می باشد. با وجود رخ داد بحران مالی که از سال 2008 گریبان گیر جهان شده است، اما در دورانی حضور داریم که صاحبان سرمایه، برای خرید گوهر و جواهری هیچگونه اهمیتی به مبلغ آن نداده و تنها تمایل دارند که آن شی قیمتی را داشته باشند.

گوهرهایی که کماکان درخشندگی دارند

در زمینه سنگ های قیمتی، معدن آرگیل در استرالیا حدود 90 درصد الماس های رنگی جهان را تولید می کند که بر همین اساس کارشناسان اعتقاد دارند که ذخایر این معدن در سال 2019 به پایان خواهد رسید. البته این نکته نیز حائز اهمیت است که معدن شناخته شده دیگری که بتوان از آن الماس صورتی استخراج کرد، وجود ندارد؛ بنابراین ارزش و بهای الماسی با اندازه بسیار معمولی سر به فلک خواهد کشید. گرانترین الماس صورتی جهان گرف صورتی (Graff Pink) به وزن 78/24 قیراط نام دارد که در سال 2010 با قیمت 46 میلیون دلار به فروش رسید.

الماس گرف صورتی

کشمیر با ذخایر یاقوت کبود و برمه با منابع یاقوت سرخ خود، معادن بی عیب و نقص این دو گوهر به شمار می روند. گوهرهای یافت شده در این مناطق در ابعاد بسیار خوب بوده و همچنین کمیاب می باشند. بسیاری از سنگ های قیمتی رنگی توسط روش گرمادهی بهبود داده شده و رنگی زیبا به خود می گیرند. (البته به غیر از زمرد که نمی تواند با این روش رنگ بهتری را بپزیرد). بنابراین حداقل 20 درصد سنگ های قیمتی رنگی روش های بهبود دهی را به خود ندیده اند. با توجه به قوانین موجود در کشورهای برمه و کشمیر صادرات این سنگ به نقاط دیگر جهان محدود گشته که همین امر سبب افزایش قیمت این دو گوهر با ارزش شده است. بر طبق آمار فروشی که از شرکت سوتبی در اکتبر سال گذشته منتشر شده است؛ در حراج سال گذشته یاقوت کبود کشمیر به وزن 16/17 قیراط گرانترین سنگ در حراجی بوده و با قیمت 4.06 میلیون دلار به فروش رفت. همچنین یاقوت سرخ به اندازه تخم کبوتر به وزن 8.62 قیراط برمه ای رکورد جهانی 8.6 میلیون دلاری را به خود اختصاص داد.

الماس ویتلزبک

در این جهان پر از هرج و مرج، کسی نمی تواند به زادگاه گوهر و یا جواهری لطمه ای وارد کند. همچنین حضور گوهری قیمتی با تاریخی با ارزش در بازار بسیار نادر است. از دو گوهر بسیار نادر و کمیاب در این قرن می توان از الماس آبی ویتلزبک (Wittelsbach) و مروارید پرگرینا (La Peregrina) اشاره کرد. الماس ویتلزبک الماسی بی عیب با رنگ آبی پررنگ در تاجی اتریشی – باواریایی به کار رفت و در سال 2008 به حراج گذاشته شد. مروارید پلگرینا به طور قطع یکی از مشهورترین مروارید های جهان بوده که در خانه های سلطنتی فرانسوی و اسپانیایی به سر برده و سپس به دسته الیزابت تیلور رسیده است. این مروارید در حراجی سال 2011 به قیمت 12 میلیون دلار به فروش رفت. برای گوهری به زیبایی این مروارید هیچ چیز با ارزش تر از این نیست که جواهری مخصوص به این مروارید ساخته شود تا بتواند زیبایی بیش از اندازه آن را به نمایش بگذارد.

مروارید پرگرینا

البته خرید گوهرهای رنگی جنبه های منفی نیز دارد. صاحبان این گوهرها نمی توانند سودی از خرید این گوهرها داشته و یا آنها را کنار بگذارند. آنها باید این گوهرهای را در حراجی های معتبر البته با شناسنامه هایی که آنها غالبا از مؤسسه های شناخته شده مانند GIA همراه خود دارند، خریداری نمایند.

 

نظرات
ديدگاه هاي ارسال شده توسط شما، پس از تاييد توسط سايت طلا در وب سايت منتشر خواهد شد
اخبار سایر رسانه ها