کاهش نرخ سود سپرده بانکی اولويت شورای پول و اعتبار
وزیر امور اقتصادی و دارایی، کاهش نرخ سود سپرده های بانکی را از اولویتهای در دست بررسی دولت و شورای پول و اعتبار اعلام کرد.
تاریخ: ۳/ارديبهشت/۹۴ ساعت ۱۲:۵۱ | اقتصاد ایران شناسه خبر: ۲۲۵۰۷
علی طیب نیا، هدف از این سفر را آشنایی با مشکلات استان در حوزه های سیستم مالیاتی، مسائل بانکی و رفع این مشکلات و همچنین، عملیاتی کردن برنامه هایی برای رونق اقتصادی این منطقه از کشور اعلام کرد.
وی درباره حذف یارانه برخی از دهکهای جامعه هم گفت: مسائل مربوط به یارانه به حوزه وزارت کار، رفاه و تامین اجتماعی و آقای دکتر ربیعی ارتباط دارد اما در کل قرار است، حساب شده و منطقی و براساس اطلاعات واقعی و به دور از خطا و اشتباه در این خصوص عمل بشود.
طیب نیا در پاسخ به سوالی درباره کاهش نرخ سود بانکی و سود سپرده ها هم گفت: تلاش برای کاهش نرخ سود سپرده های بانکی، نیازمند فعالیتهای واحدهای اقتصادی و تولیدی که قادر نیستند با بازدهی بخش واقعی، این سود بالا را پرداخت کنند و همچنین، بازارهای موازی بازدهی که نمی توانند با این نرخ سود نظام بانکی رقابت کنند، به ویژه، بازار سرمایه کشور است.
وی افزود: تصمیم و برنامه دولت و بانک مرکزی این است که به صورت جدی وارد این مقوله بشود و نرخ سود را ساماندهی بکند که در اولین جلسه شورای پول و اعتبار به عنوان اولویت در دست اقدام، مطرح خواهد شد و امیدواریم ؛ تصمیم منطقی و صحیحی در این خصوص بتوانیم بگیریم، البته بانکها خودشان داوطلبانه، پیشنهاد دهنده کاهش نرخ سود سپرده و تسهیلات هستند.
طیب نیا افزود : ما در شورای پول و اعتبار به دنبال این هستیم تا بسته ای از مجموع سیاستها تنظیم کنیم به گونه ای که این کاهش و ساماندهی نرخ سود به نحوی موثر و با کمترین هزینه تبعی صورت گیرد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت : تنها نگرانی و دغدغه ما در این خصوص، بحث مؤسسات مالی فاقد مجوز است که از ضوابط بانک مرکزی تبعیت نمی کنند که امیدواریم، با هماهنگی و همکاری قوه قضائیه و نیروی انتظامی با دولت، کنترل و نظارت لازم بر این مؤسسات غیر منضبط و غیرمجاز صورت گیرد، تا سیاستها به نحو صحیح اجرا شود.