اونس طلاکلیک
مظنهکلیک
18 گرمکلیک
ارزش سکهکلیک
قدیم (بهار)کلیک
جدید (امامی)کلیک
نیمکلیک
ربعکلیک
گزارش آگهی

قدیمی‌ترین پول‌ها که هنوز هم استفاده می‌شوند

هزاران سالِ که انسان‌ها با یکدیگر تجارت می‌کنن. همه‌چیز از مبادله شروع شد؛

هزاران سالِ که انسان‌ها با یکدیگر تجارت می‌کنن. همه‌چیز از مبادله شروع شد؛ بعد مفهوم سکه به میون اومد و اولین سکه‌ها رو هم پادشاهی باستانی لیدیه، حدود قرن هفتم قبل از میلاد ضرب کرد. خیلی بعد از اون هم پول کاغذی مطرح شد.

بعدها هم که نوبت به بانک‌داری الکترونیکی و اینترنتی رسید و پای مفاهیمی مثل کارت به کارت و انتقال وجه کارت به کارت و انتقال وجه از کارت به شماره حساب و این‌ها به میون اومد. این روزها هم که رمزارزها و پول‌های دیجیتالی به بحث اصلی محافل تبدیل شده‌ن.

خلاصه طی صدها سال گذشته، هزاران واحد پولی مختلف در سرتاسر جهان وجود داشته که با ظهور و سقوط کشورها و دولت‌ها، توسعه پیدا کرده‌ن، قدرتشون کم و زیاد شده و در نهایت هم از بین رفته‌ن.

در حال حاضر، سازمان ملل متحد ۱۸۰ واحد پولی جهان رو به رسمیت می‌شناسه که خیلی‌هاشون در هزاره جدید به وجود اومده‌‌اند. اما آیا می‌دونیدقدیمی‌ترین ارزهای جهان که هنوز هم استفاده می‌شن، کدام‌ها هستن؟


۱.پوند انگلیس

آیا می‌دونستید پوند انگلیس (GBP) قدیمی‌ترین پول جهانِ که هنوز هم رواج داره؟ این ارز قدیمی ۱۲۰۰ سال سن داره و به دوره ساکسون‌ها برمی‌گرده! به‌عقیده کارشناس‌ها، حالا که انگلستان از اتحادیه اروپا خارج شده، پوند این کشور می‌تونه هزار سال دیگه هم عمر کنه!

این روزها هر پوند به صد پنی تقسیم می‌شه، اما تا سال ۱۹۷۰ میلادی، پوند تقسیمات پیچیده‌ای داشت و همه‌چیز به این سادگی‌ها نبود! برای نمونه، هر پوند برابر با ۲۰ شیلینگ بود و هر ۲ شیلینگ، واحد دیگه‌ای به‌نام فلورین رو تشکیل می‌داد، بنابراین هر ۱۰ فلورین یک پوند بود و الی آخر! اما بین سال‌های ۱۹۶۷ تا ۱۹۷۰، این تقسیمات پیچیده از پوند حذف شدن و هر پوند به صد پنی تقسیم شد.

۲. روبل روسیه

روبل روسیه (RUB) از قرن سیزدهم میلادی واحد پول این کشور شد. در اون سال‌ها، بخش‌های مختلف این کشور پهناور، با جمع‌کردن ارزهای مختلف، روبل رو درست کردن. البته این پول تا دوره سلطنت پتر کبیر رسمی نشد.

اوایل قرن ۱۸ میلادی بود که روبل به واحد رسمی پول روسیه تبدیل شد. خلاصه اینکه اگه سن روبل رو از زمان اصلاحات اقتصادی روسیه در نظر بگیریم، به ۳۰۰ سال می‌رسه. البته روبل در این سیصد سال تحولات زیادی رو از سر گذرونده؛ حتی طی دوره کوتاهی، روسیه در نقشه جهانی ظاهر نشد و روبلی هم در کار نبود!

بعد از انقلاب ۱۹۱۷، روسیه بخشی از اتحاد جماهیر شوروی شد. طی دوره حکومت شوروی، همه از پولی به‌نام روبل شوروی استفاده می کردن. این وضعیت تا فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱ ادامه داشت. در سال ۱۹۹۳، دولت روسیه نسخه جدیدی از روبل ایجاد کرد و به داستان روبل شوروی پایان داد.

۳. دلار ایالات متحده

سن دلار ایالات متحده (USD)، بیش از ۲۴۳ سال برآورد می‌شه و در واقع قدیمی‌تر از خود این کشورست! اما ماجرا چیست؟ نهادی به‌نام کنگره قاره‌ای (Continental Congress)، در تاریخ ۲۵ ژوئن ۱۷۷۶ (۵ تیر ۱۱۵۵ خورشیدی)، اولین اسکناس‌های ۲دلاری رو قانونی کرد و ۹ روز بعد از اون هم اعلامیه استقلال آمریکا امضا شد!

جالب بدونید بنابر اعلام دولت آمریکا، هر دلاری که بعد از سال ۱۸۶۱ چاپ شده، ارزش و قیمت قانونی داره؛ یعنی اگه پول چاپ‌شده‌ای متعلق به سال‌های بعد از سال 1861 میلادی دارید، می‌تونید با خیال راحت از فروشگاه‌های این کشور خرید کنید!

۴. ین ژاپن

دولت میجی (Meiji) ین ژاپن (JPY) رو در سال ۱۸۷۱ عرضه کرد. بنابراین عمر این ارز تقریبا ۱۵۰ سال به شمار می‌ره. میجی‌ها با امید به تثبیت اقتصاد ژاپن، سیستم ین رو طراحی کردن و مدتی هم موفق بودن، ولی با شروع جنگ جهانی دوم، ارزش ین کاهش زیادی رو تجربه کرد.

بر اساس آمارهای موجود، ین در اون سال‌ها و در بدترین روزهای خودش، معادل ۳۰ سنت آمریکا بوده. اما بعد از پایان جنگ‌های جهانی، اقتصاددان‌های این کشور، ارزش ین رو با دلار ارتباط دادن تا به توسعه کشورشون کمک کنه. البته بهبود اوضاع مدت‌ها طول کشید، اما تلاش‌ها بالاخره نتیجه داد.

هزاران سالِ که همه سکه‌های ضرب‌شده در کشورهای مختلف گرد هستن، اما جالب بدونید سکه‌های ۵ و ۵۰ ینی ژاپنی یک سوراخ گرد در وسطشون دارن که به ژاپنی‌ها کمک می‌کنه بدون نگاه کردن به سکه‌های داخل جیبشون، و فقط با لمس، اون‌ها رو تشخیص بدن!

خبر های پربازدید 0
خبر های فعال سایت 0
خبر های پربازدید سرگرمی و گوناگون

سایر خبر های این گروه
.
اطلاع پاسخ کاربران به نظر شما و ارسال خبرنامه های سایت طلا با ایمیل
ديدگاه هاي ارسال شده توسط شما، پس از تاييد توسط سايت طلا در وب سايت منتشر خواهد شد