اونس طلاکلیک
مظنهکلیک
18 گرمکلیک
ارزش سکهکلیک
قدیم (بهار)کلیک
جدید (امامی)کلیک
نیمکلیک
ربعکلیک

انتقاد روحانی از مواضع مقامات وزارت بهداشت+فیلم

رئیس‌جمهور تجمعات قبل از عید و عید و عروسی‌های ایام رجب را سه عامل مهم افزایش پیک جدید کرونا در کشور عنوان کرد.

به گزارش سایت طلا ،حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور صبح امروز در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار داشت: متأسفانه وارد موج چهارم کرونا شدیم و اولین عامل درگیر شدن به این موج، ورود ویروس انگلیسی از عراق بوده که این بالاترین عامل است. این‌که امروز می‌بینیم این ویروس بیمارستان‌ها را پر کرده و خانواده‌ها را گرفتار کرده، اولین عاملش این است و اگر ویروس انگلیسی از مرز خوزستان و ایلام وارد کشور نمی‌شد، حتماً امروز این مشکل را نمی‌داشتیم.

BOX:491554238

وی افزود: عامل بعدی ترددها و تجمع‌های فراوان در شب عید و خصوصاً در هفته قبل از عید نوروز و خرید و فروش‌هاست؛ عامل سوم هم مراسم عید نوروز است که بدون مراعات انجام گرفت. عامل دیگر مراسمات عروسی‌ فراوان در ماه‌های رجب و شعبان بود که متأسفانه پروتکل‌های بهداشتی را مراعات نکردند. مورد بعدی که موجب شد با این موج مواجه بشویم، سفرهای بدون رعایت پروتکل‌ها بود؛ با اینکه ما اعلام کردیم که سفر در مناطق قرمز و نارنجی ممنوع است.

رئیس‌جمهور گفت: ارکان‌ها و نهادهای مختلف کشور باید با تمام توان به صحنه بیایند و اگر برای مناطق قرمز مقرراتی مشخص کردیم و اجرا نشود و روی کاغذ بماند، خاصیت ندارد.

روحانی خاطرنشان کرد: یکی از مشکلاتی که در ایام عید مواجه بودیم این بود که افرادی که مبتلا بوده تست مثبت داشتند ولی به سفر و دید و بازدید رفتند؛ این تخلف بزرگ است و باید با این تخلف‌ها برخورد کنیم.

وی با بیان اینکه "اگر مردم دستورالعمل‌ها را بالای 90 درصد رعایت کنند، موج دیگری شکل نمی‌گیرد و خطر کمتری ما را تهدید می‌کند"، تصریح کرد: آمارها نشان می‌دهد که میزان رعایت دستورالعمل‌ها به 56 درصد رسیده است و این رقم مشخص است که ما را گرفتار می‌کند.

رئیس‌جمهور با یادآوری اینکه "امروز کادر درمان و جامعه ما خسته هستند"، اظهار داشت: اگر می‌گوییم تا 10 روز محدودیت‌ها به‌شدت اعمال می‌شود، می‌دانیم که در این شرایط برای جامعه سخت است ولی چاره دیگری نداریم و باید رعایت کنیم تا از این خطر بگذریم. ممکن است کسی بگوید "مرزها، فرودگاه‌ها و سفرها را محکم می‌گرفتید تا ویروس انگلیسی نیاید"، مگر اروپایی‌ها که این کار را کردند، توانستند جلوی شیوع را بگیرند؟ همه کشورها باید تلاش کنند و اگر همه از پاندمی نجات نیابند، سرایت کرونا به سایر کشورها وجود خواهد داشت.

روحانی گفت: اگر واکسن به‌اندازه کافی تولید شود و واکسیناسیون انجام بگیرد، مقدار زیادی مشکل نخواهیم داشت. بی‌تردید واکسن هم در ابتلا و هم در مرگ‌ومیر تأثیرگذار است؛ ممکن است کشوری واکسن را بزند و قرمز شود و مردم مبتلا بشوند ولی مرگ‌ومیر بالا نمی‌رود. باید تا روزی که واکسن داخلی به بازار بیاید، واکسن خارجی را وارد کنیم و شاید آن‌زمان واکسن داخلی کافی باشد و امروز باید برای واکسن توان خودمان را به‌کار بگیریم تا مردم از این نعمت استفاده کنند.

وی تصریح کرد: همگی باید در موضوع مبارزه با کووید19 یک‌صدا باشیم و اکنون در روزهای سختی به‌سر می‌بریم و نباید چندگونه سخن بگوییم. این‌که برای ستاد ملی، یک سخنگو را انتخاب کردیم برای این بوده که یک‌صدا وجود داشته باشد. ما یک ستاد هستیم و وقتی تصمیمی می‌گیریم، همه ما مسئول آن هستیم و باید از آن مصوبه حمایت کنیم. اگر کسی به‌ناروا بگوید که یک نهاد به مصوبه ستاد اعتنا نکرد، خستگی در بدن کادر درمان از این سخنان باقی می‌ماند، اگر هم این گفته صحت دارد، باید آن نهاد وارد عمل شود، نباید در تبلیغات و سخن گفتن، مردم را دچار یأس کنیم.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: ما از بهمن‌ماه فکر می‌کردیم که موج چهارم داشته باشیم و همه تلاش‌مان بر این بود با این موج مواجه نشویم و حواس‌مان به فرودگاه‌ها بود ولی ویروس از جای دیگری سر در آورد و ویروس انگلیسی از مرز عراق وارد کشور شد.

روحانی با تصریح به اینکه "برای واکسن همه توان‌مان را به‌کار می‌گیریم که وارد کشور شود و تولید واکسن داخلی نیز افزایش یابد"، به مصوبات امروز ستاد پرداخت و اظهار داشت: ما امروز 12 هزار تخت بیمارستانی آماده داریم و افتتاح این تخت‌ها با توان داخلی در بخش کرونا امکان‌پذیر است و امکان دارد که برخی تجهیزات هنوز نرسیده باشد ولی آن بخش‌هایی که آماده است، باید افتتاح شود و سعی می‌کنیم این 12 هزار تخت جدید به‌زودی وارد مدار بشود.

وی افزود: هم‌چنین درباره استخدام کادر درمان نیز همه کارهای لازمه انجام شده است و وزارت بهداشت اقدامات در این زمینه را انجام خواهد داد، هم‌چنین بسته حمایتی ماه رمضان در جلسه تصویب شد و 60 میلیون نفر از این بسته استفاده می‌کنند که در روزهای ابتدایی ماه مبارک رمضان پرداخت خواهد شد.

رئیس‌جمهور ادامه داد: درباره افرادی که وام گرفته‌اند با مقرراتی که اعلام می‌شود، قبلاً مهلتی برای پرداخت تا پایان سال 99 داده بودیم که این مهلت را 6 ماه تمدید کردیم که جزئیات این تصمیم نیز توضیح داده خواهد شد.

روحانی در پایان تأکید کرد: رعایت حداکثری دستورالعمل‌ها اساس کار ماست و باید با نقض‌کنندگان پروتکل‌ها برخورد قاطع شود و مراکز بهداشتی نیز باید آمادگی بیشتری داشته باشند؛ هم‌چنین واکسن بیشتری وارد خواهیم کرد و برای ساخت واکسن داخلی هم حمایت بیشتری خواهیم داشت.

در روزهای اخیر وزیر بهداشت و برخی از معاونان او دستگاه های دیگری دولتی به ویژه وزارت کشور و میراث فرهنگی و گردشگری را در ممانعت از انجام سفرهای مردم در نوروز عامل اصلی ایجاد پیک چهارم کرونا در کشور می دانند.

ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت در این رابطه در گفت وگویی تلویزیونی گفته بود "برخی در ستاد ملی کرونا مانع شدند تا از فرصت طلایی عید برای خاموش کردن شعله‌های کرونا استفاده کنیم. نمی‌توانم اسامی این افراد را بگویم." حریرچی به نوعی انگشت اتهام را به سمت وزارت کشور گرفته بود. پیش از ان نیز سهید نمکی وزیر بهداشت نیز از نبستن جاده ها و ممانعت ازا نجام سفرها انتقاد کرده بود.

خبر های پربازدید 0
خبر های فعال سایت 0
خبر های پربازدید سرگرمی و گوناگون

سایر خبر های این گروه
.
اطلاع پاسخ کاربران به نظر شما و ارسال خبرنامه های سایت طلا با ایمیل
ديدگاه هاي ارسال شده توسط شما، پس از تاييد توسط سايت طلا در وب سايت منتشر خواهد شد