اونس طلا2299.55
مظنه14,846,000
18 گرم3,427,200
ارزش سکه33,448,038
قدیم (بهار)38,200,000
جدید (امامی)41,800,000
نیم24,300,000
ربع15,500,000

ریزش شاخص بورس در آخرین روز معاملاتی هفته/پیش‌بینی بورس هفته آینده/چرا بورس دوباره نزولی شد؟

شاخص کل در بازار بورس امروز (‌چهارشنبه) ۱۴ هزار و ۸۶۸ واحد افت داشت که در نهایت این شاخص به رقم یک میلیون و ۴۱۳ هزار واحد رسید.

به گزارش سایت طلا،در معاملات امروز بازار سرمایه شاخص کل با ۱۴ هزار و ۸۷۰ واحد کاهش در رقم یک میلیون و ۴۱۳ هزار واحد ایستاد.

معامله گران امروز یک میلیون معامله به ارزش ۱۳۸ هزار و ۶۶۵ میلیارد ریال انجام دادند.

سرمایه گذاری تأمین اجتماعی، پالایش نفت اصفهان، صنایع پروشیمی خلیج فارس، سرمایه گذاری نفت و گاز و پروشیمی تأمین و پالایش نفت تهران نسبت به سایر نمادها بیشترین تأثیر منفی و در مقابل ملی صنایع مس ایران و معدنی و صنعتی گلگهر نسبت به سایر نمادها بیشترین تأثیر منفی را روی بورس گذاشتند.

آخرین وضعیت شاخص فرابورس

شاخص فرابورس نیز نزدیک به ۳۳ واحد کاهش داشت و بر روی کانال ۱۸ هزار و ۹۱۳ واحد ثابت ماند.

همچنین در این بازار سه میلیارد و ۲۸۴ هزار برگه سهم به ارزش ۱۹۰ هزار و ۴۷۲ میلیارد ریال داد و ستد شد.

امروز نمادهای هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو)، بیمه پاسارگاد (بپاس)،‌ پتروشیمی زاگرس (زاگرس)، فولاد هرمزگان جنوب (هرمز)، پلیمر آریاساسول (آریا)، سنگ آهن گهرزمین (کگهر)، سرمایه گذاری مالی سپهر صادرات (وسپهر)، شرکت آهن و فولاد ارفع (ارفع) و صنایع ماشین های اداری ایران (مادیرا) تاثیر مثبت بر شاخص این بازار را داشتند.

همچنین نماد صنعتی مینو (غصینو)، بانک دی (ودی)، پتروشیمی تندگویان (شگویا)، سهامی ذوب آهن اصفهان (ذوب)، تولید نیروی برق دماوند (دماوند)، فرابورس ایران (فرابورس)، گروه توسعه مالی مهر آیندگان (ومهان)، پالایش نفت لاوان (شاوان)، پالایش نفت شیراز (شراز) و پتروشیمی مارون (مارون) با تاثیر منفی بر شاخص این بازار همراه بودند.

چرا بورس دوباره نزولی شد؟

به نظر می رسد بازار سرمایه دوباره به روزهای نوسانی یا نزولی خود بازگشته است؛ به طوریکه تنها چند روز در کانال یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد باقی ماند و دوباره به کانال یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد عقبگرد کرد. در این راستا یک تحلیلگر بازار سرمایه، روند نزولی بورس را دور از انتظار می داند و بر این باور است که این بازار با ابهامات زیادی رو به رو است.

روزبه شریعتی، با بیان اینکه شاخص کل برای اینکه از کانال یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد فراتر رود، نیاز به یک محرک بنیادی دارد، اظهار کرد: با این حال از نگاه منطقی و اقتصادی، بازار نباید ریزش داشته باشد.

به گفته وی حداقل حدود ۱۰۰ شرکت در بازار به بازار جهانی مرتبط هستند و با توجه به حال خیلی خوب این روزهای بازار جهانی، ریزش بورس منطقی نیست.

وی ادامه داد: برای مثال قیمت پایه فولاد یا ورق در بورس کالا، حتی با شیوه نامه جدید که ۸۰ درصد قیمت جهانی را مبنای قیمت پایه قرار می دهد، رشد قابل توجهی داشته است، زیرا بازار جهانی فراتر از انتظار صعودی بوده و و این اتفاق سابقه نداشته که بازار جهانی تا این حد در بازار داخلی تاثیرگذار باشد.

این تحلیلگر بازار سرمایه با انتقاد از شیوه بازارگردانی در بازار سرمایه، گفت: به نظر من مدل بد بازارگردانی یا مدل بد خرید و فروش حقوقی ها تا حدودی در روند بازار تاثیرگذار است. برای مثال در روز شنبه حقوقی ها بیش از ۳۰۰ میلیون سهم فولاد را فروختند و صف خرید فولاد ضرب آهنگ بازار را تغییر داد. روز یکشنبه همین اتفاق برای سهم های پالایشی و روز دوشنبه برای بانکی ها افتاد. البته بسیاری از تکنیکالیست ها صحبت از شناسایی کف جدید یک میلیون و ۱۰۰ هزار واحد می کنند اما این موضوع با منطق بنیادی و اقتصادی همخوانی ندارد.

شریعتی در ادامه با تاکید بر اینکه بازار سرمایه با ابهامات زیادی روبه رو است، توضیح داد: بازار سرمایه با ابهاماتی از جمله بحث لایحه بودجه و مخالفت احتمالی مجلس با کلیات آن، روی کار آمدن تیم جدید دولت در آمریکا، نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری ایران و ... رو به رو است و باید گفت بازار سرمایه از عدم ثبات رنج می برد.

پیش‌بینی بورس هفته آینده

اگرچه شروع معاملات هفته با روند صعودی در روز شنبه همراه بود اما از روز یک‌شنبه شاخص کل بازار سهام روند نزولی شد و تا پایان هفته بیش از 100 هزار واحد ریزش کرد، اما چه عواملی باعث ریزش شاخص کل بازار سهام شد؟

بعد از خبر بررسی دوباره لایحه FATF توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام روند بازار سهام نزولی شد و به گفته امیرحسین نام‌آور در صورت تصویب FATF قیمت دلار کاهش پیدا می‌کند و به تبع کاهش قیمت دلار انتظارات تورمی نیز کاهش پیدا می‌کند و با این اتفاق روند صعودی بازار سهام متوقف می‌شود اما روند بورس عقلایی خواهد شد.

به گفته این کارشناس نوسان‌گیری بازارگردان‌ها در جریان معاملات امروز باعث ریزش شاخص کل بازار سهام شد. جو هیجانی نیز در جریان معاملات این هفته افزایش پیدا کرد و یکی از دلایل افزایش عرضه در کلیت بازار سهام همین جو هیجانی است.

حمید اسدی، حقوقدان بازار سرمایه در رابطه شرط بازگشت روند صعودی بازار سهام گفت: باید برای بازارگردان‌ها محدودیت‌هایی در جهت جلوگیری از نوسان‌گیری اعمال شود.

همچنین سلمان نصیرزاده، کارشناس بازار سرمایه در رابطه با بورس هفته گفت: احتمالا هفته بعد بازار سهام متعادل است و احتمالا روند تعادلی بازار سهام رو به بهبودی باشد، شروع معاملات بازار سهام مثبت خواهد بود اما نکته مهم بازار هفته آتی این است که از روند مثبت به سمت روند نزولی پیش برود.

همچنین این کارشناس در رابطه با سیگنال‌های مثبت هفته آینده گفت: از اواسط هفته بعدی گزارش‌های ماهانه منتشر می‌شود و قیمت‌های جهانی نیز افزایش پیدا کرده است و همین موضوعات باعث امیدواری به بازار سهام می‌شود. همچنین اگر حجم معاملات افزایش پیدا کند و گردش پول انجام شود، بازار سهام در محدوده 1/4 میلیون واحد کف‌سازی خواهد کرد.

خبر های پربازدید 0
خبر های فعال سایت 0
خبر های پربازدید سرگرمی و گوناگون

سایر خبر های این گروه
.
اطلاع پاسخ کاربران به نظر شما و ارسال خبرنامه های سایت طلا با ایمیل
ديدگاه هاي ارسال شده توسط شما، پس از تاييد توسط سايت طلا در وب سايت منتشر خواهد شد