افت 19 هزار و 43 واحدی شاخص بورس تهران/پیش بینی شاخص بورس هفته آینده
شاخص کل بورس که در ساعات ابتدایی معاملات روندی نسبتا صعودی داشت در نهایت روندی نزولی به خود گرفت و ۱۹ هزار واحد کاهش یافت. این روند نزولی به دلیل افزایش عرضه در نمادهای شاخصساز بازار سهام اتفاق افتاد.
به گزارش سایت طلا ،بورس اوراق بهادار تهران که از روز گذشته روند کاهشی به خود یافته، امروز چهارشنبه در پایان معاملات با کاهش 19 هزار و 43 واحدی به رقم یک میلیون و 560 هزار و 633 واحد رسید.
همچنین شاخص کل بورس با معیار هم وزن با کاهش 2 هزار و 488 واحد به رقم 411 هزار و 906 واحد رسید.
ارزش روز بازار در بورس اوراق بهادار تهران به بیش از 5 میلیون و 904 هزار میلیارد تومان رسید که اگر ارزش معاملات فرابورس را که امروز به 3 هزار و 467 میلیارد تومان رسید را در نظر بگیریم، ارزش معاملات بورس اوراق بهادار و فرابورس امروز به بیش از 12.6 هزار میلیارد تومان رسید.
امروز معاملهگران بیش از 6.6 میلیارد سهام حق تقدم و اوراق مالی در قالب 1.1 میلیون نوبت معامله و به ارزش 9 هزار و 288 میلیارد تومان رسید.
امروز همه شاخصهای بورس قرمزپوش بودند به گونهای که شاخص کل بورس نسبت به روز قبل 1.2 درصد کاهش یافت. شاخص قیمت با معیار وزنی ارزشی 1.2 درصد افت کرد.
شاخص کل بورس با معیار هم وزن و شاخص قیمت با معیار هم وزن هر کدام 6 دهم درصد کاهش یافتند. شاخص آزاد شناور 1.2 درصد افت کرد، شاخص بازار اول بورس 1.8 درصد کاهش یافت و شاخص بازار دوم بورس تنها 29 صدم درصد کاهش یافت.
امروز نمادهای پالایش نفت اصفهان، هلدینگ نفت و گاز و پتروشیمی تامین و پالایش نفت تهران بیشترین اثر تقویتی در شاخص را داشتند و نمادهای فولاد مبارکه، ملیمس، گلگهر و ایران خودرو به ترتیب بیشترین اثر کاهشی در شاخص بورس را داشتهاند.
نمادهای پربیننده شامل ایران خودرو، بانک ملت،پالایش نفت تهران، ملیمس ایران ، بانک تجارت، پالایش نفت اصفهان، فولاد مبارکه، بودهاند.
آخرین وضعیت شاخص فرابورس
شاخص فرابورس نیز نزدیک به ۲۰۰ واحد کاهش داشت و بر روی کانال ۱۸ هزار و ۷۵ واحد ثابت ماند.
همچنین در این بازار یک میلیارد و ۸۹۱ هزار برگه سهم به ارزش ۳۴ هزار و ۶۶۷ میلیارد ریال داد و ستد شد.
امروز نمادهای فرابورس ایران (فرابورس)، تولید نیروی برق دماوند (دماوند)، مدیریت انرژی تابان هور (وهور)، بیمه تجارت نو (بنو)، بیمه کوثر (کوثر)، بیمه دی (ودی)، اعتباری ملل (وملل)، پخش البرز (البرز)، توسعه خدمات دریایی و بندری سینا (حسینا)، نفت پاسارگاد (شپاس)، فرآوری زغال سنگ پرورده طبس (کپرور)، پالایش نفت شیراز (شراز) و آتیه داده پرداز (اپرداز) تاثیر مثبت بر شاخص این بازار را داشتند.
همچنین نماد پلیمر آریاساسول (آریا)، سرمایه گذاری مالی سپهر صادرات (وسپهر)، شرکت سرمایه گذاری صبا تامین (صبا)، سهامی ذوب آهن اصفهان (ذوب)، پتروشیمی تندگویان (شگویا)، پتروشیمی مارون (مارون)، سنگ آهن گهرزمین (کگهر)، فولاد هرمزگان جنوب (هرمز)، صنایع ماشین های اداری ایران (مادیرا)، توسعه مولد نیروگاهی جهرم (بجهرم)، گروه توسعه مالی مهر آیندگان (ومهان)، پتروشیمی زاگرس (زاگرس) با تاثیر منفی بر شاخص این بازار همراه بودند.
پیش بینی شاخص بورس هفته آینده
به نظر میرسد در پی نوسان قیمت دلار سهمهای ارز محور بازار سهام نیز باید رشد داشته باشند و امروز سهمهای پالایشی و پتروشیمی که به مقدار زیادی به قیمت ارز وابسته هستند واکنش مثبت داشتند و به نوعی امروز این گروهها لیدر بازار سهام بودند.
ایمان رئیسی، کارشناس بازار سرمایه در رابطه با آینده بازار سرمایه گفت: به نظر میرسد لیدری بازار سهام از این به بعد به دست سهمهای دلاری مانند پالایشیها و پتروشیمیها خواهد افتاد و امروز پتروشیمی و پالایشیها لیدر بازار شدند اما نمادهای بزرگ گروه فلزات که آنها هم وابسته به ارز هستند روند نزولی دارند که من عقیده دارم این سهمها در نقطه حمایتی هستند و به زودی روندی صعودی پیدا خواهند کرد.
او در رابطه با دلیل ریزش نمادهای خودرویی گفت: بعد از ریزش سنگین گروه خودرویی در دوره اصلاح به نظر میرسید لازم است یک دوره روند صعودی داشته باشند و مقداری از ضرر خود را جبران کنند و بعد از جبران به نظر من بازار سهام سهمهای مستعدتری برای رشد و لیدری بازار نسبت به گروههای خودرویی دارد.
این کارشناس در رابطه با ادامه روند بازار امروز گفت: امروز احتمالا اکثر سهمهای بازار سهام برمیگردند،به نوعی امروز احتمالا صفهای فروش در اکثر نمادها جمع شوند و از هفته بعد بازار بهتر و بدون صف فروش را شاهد خواهیم بود.