اونس طلا2232.37
مظنه14,366,000
18 گرم3,316,400
ارزش سکه32,366,598
قدیم (بهار)36,200,000
جدید (امامی)39,400,000
نیم23,400,000
ربع14,500,000

پیش بینی صندوق بین المللی پول بر اقتصاد جهان اثر گذاشت

در معاملات امروز شاخص دلار بار دیگر به کانال ۹۷ واحد بازگشت.صندوق بین‌المللی پول نیز پیش‌بینی خود از رشد اقتصادی جهان را مجددا کاهش داد.از طرفی بیشتر شاخص‌های مهم بورسی دنیا با ریزش سنگین مواجه شدند. افزایش ذخایر نفت خام آمریکا و نگرانی از افت شدید تقاضا با موج جدید شیوع ویروس کرونا در جهان، باعث شد قیمت‌ها نفت پس از سقوط بیش از ۵ درصدی دیشب، همچنان به افت خود ادامه دهند.

به گزارش سایت طلا به نقل از رویترز، ادامه روند بازگشایی کسب و کارها در شهرهای بزرگ آمریکای شمالی کماکان ادامه دارد و فاز دوم بازگشایی اقتصادی در نیویورک- قطب مالی و بانکی آمریکا -باعث دلگرمی معامله‌گران شده است. از سوی دیگر در کانادا نیز این روند ادامه دارد و بخش بزرگی از کسب و کارها در تورنتو، بزرگ‌ترین شهر کانادا اجازه یافتند تا پس از سه ماه تعطیلی بازگشایی شوند.

شماری از مقامات ارشد آمریکایی نسبت به خوش‌بینی بیش از حد به اوضاع هشدار داده‌اند: کوین‌هاست- مشاور اقتصادی دونالد ترامپ - که قرار است طی هفته‌های آتی از سمت خود کناره‌گیری کند در اظهارتی بی سابقه گفت: خیلی خوب است که وضع آمارهای اقتصادی رو به بهبود است اما فکر می‌کنم همه باید در این خصوص که آخر سر چه می شود، نگران باشند. این شوک با هر چیزی که قبلا دیده‌ایم فرق دارد.

رئیس جمهور آمریکا هم چنین با اشاره به خطر شیوع بیشتر ویروس کرونا دستور داده است صدور ویزای مهاجرتی برای بخشی از مشاغل تا پایان امسال به حالت تعلیق در بیاید هر چند که برخی از کارشناسان نسبت به کمبود نیروی کار مورد نیاز در آمریکا به دنبال این تصمیم هشدار داده اند. با این تصمیم نیروی کار خارجی تحت زیر مجموعه " نیروی کار متخصص" و " مدیران با مهارت در زمینه خاص" نمی توانند ویزای کار آمریکا را دریافت کنند.

در قاره سبز، شاخص‌های کلان اقتصادی منتشرشده درباره کشورهای اروپایی نشان دهنده این است که شرایط کماکان تا حد زیادی بد باقی مانده است؛ هر چند که بانک مرکزی اروپا اعلام کرده است برنامه خرید اوراق قرضه خود را با ۶۰۰ میلیارد یورو افزایش به ۱.۳۵ تریلیون یورو خواهد رساند و این برنامه را تا سال ۲۰۲۱ ادامه خواهد داد.

صندوق بین‌المللی پول با اشاره به تداوم بحران اقتصادی ایجادشده ناشی از کرونا، پیش‌بینی خود از متوسط رشد اقتصادی امسال کشورهای جهان را به منفی ۴.۹ درصد کاهش داد، این نهاد در گزارش قبلی خود متوسط رشد اقتصادی منفی سه درصد را پیش‌بینی کرده بود.

به گفته صندوق بین‌المللی پول، این بحران که از رکود فراگیر دهه ۱۹۳۰ تاکنون بی سابقه بوده، خسارت‌های قابل توجهی به اقتصاد جهانی وارد کرده و اوضاع در مقایسه با دو ماه پیش وخیم تر شده است. برآوردهای صندوق بین‌المللی پول مشابه برآوردی است که چند هفته پیش توسط بانک جهانی ارایه شده بود: این بانک نیز متوسط رشد اقتصادی کشورهای جهان در سال جاری را منفی ۵.۲ درصد تخمین زده بود.

گیتا گوپیناث، اقتصاددان ارشد صندوق بین المللی پول در همین رابطه گفت: این بدترین رکودی است که از دهه ۱۹۳۰ دیده‌ایم. هیچ کشوری در امان نبوده است.

در این گزارش با پیش‌بینی تحت تاثیر قرار گرفتن درآمد ۹۰ درصد کل جمعیت جهان پیش بینی شده است آسیب پذیری کشورها در برابر پیامدهای کرونا در ماه های آتی نیز کماکان در سطح بالایی باقی بماند به گونه ای که در صورت بروز موج دوم همه گیری، رشد اقتصادی جهان در سال آینده نیز منفی ۴.۵ درصد خواهد بود.

شاخص دلار

شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می‌گیرد، در معاملات امروز با ۰.۴۱ درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۹۷.۲۸ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس معادل ۱.۰۵۴ دلار اعلام شد.

ارزهای اروپایی

در تازه‌ترین دور از معاملات، پوند با افت ۰.۲۹ درصدی نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۲۴۲ دلار مبادله شد. یورو ۰.۴۳ درصد پایین رفت و با عقب رفتن از کانال ۱.۱۳ به ۱.۱۲۳ دلار رسید.

ارزهای آسیایی

در آسیا نرخ برابری ارز کماکان تحت تاثیر سیاست های بانک های مرکزی قرار دارد. رئیس بانک مرکزی ژاپن اعلام کرده است که با وجود افزایش شدید مخارج دولتی این کشور کماکان سیاست مازاد بودجه را هدف گذاری کرده است. بانک مرکزی ژاپن از ماه مارس تاکنون در مجموع حدود ۱۴.۴ تریلیون ین نقدینگی به اشکال مختلف به بازارهای مالی تزریق کرده است تا از پیامدهای اقتصادی ویروس کرونا بکاهد.

در معاملات بازارهای ارزی جهانی، همچنین هر دلار با ۰.۴ درصد افزایش به ۱۰۷.۰۶۲ ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۴۵۶ دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل ۷.۰۷۸ یوان چین اعلام شد.

سقوط ۶۰۰ واحدی داوجونز

در وال استریت، همه شاخص‌ها ریزشی بودند تا جایی که هر سه شاخص اصلی بورسی در سطح پایین تری از روز قبل خود بسته شدند.

در معاملات چهارشنبه آمریکا، با جهش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در آمریکا و افزایش تردیدها در مورد بازگشایی اقتصاد و ریکاوری اقتصادی، سهام آمریکایی به شدت سقوط کردند.

میانگین صنعتی داو جونز تا ساعت ۲۱:۵۰ به وقت تهران ۶۱۰.۰۸ واحد یا ۲.۳۳ درصد سقوط کرد و به ۲۵۵۴۶.۰۲ واحد بازگشت.

اس‌اندپی ۷۳.۵۰ واحد یا ۲.۳۵ درصد سقوط کرد و به ۳۰۵۷.۷۹ واحد رسید.

کامپوزیت نزدک که روز گذشته رکورد تاریخی جدیدی ثبت کرده بود، ۱۹۰.۹۸ واحد یا ۱.۹۸ درصد سقوط کرد و به ۹۹۴۰.۳۹ درصد بازگشت.

بورس‌های اروپایی

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۳.۱۱ درصد ریزش نسبت به روز قبل و در سطح ۶۱۲۳.۶۹ واحد بسته شد. شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با افت ۳.۴۳ درصدی و ایستادن در سطح ۱۲ هزار و ۹۳.۹۴ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با افت ۲.۹۲ درصدی در سطح ۴۸۷۱.۳۶ واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۳.۲۷ درصد پایین رفت و به ۷۱۹۵.۵۰ واحد رسید.

بورس‌های آسیایی سقوط کرد

پس از اینکه صندوق بین‌المللی پول در گزارش جدید خود از چشم‌انداز اقتصادی جهان در سال جاری، دوباره پیش‌بینی رشد اقتصادی جهان را کاهش داد، سهام آسیایی سقوط کردند.

جهش تعداد مبتلایان جدید به ویروس کرونا در آمریکا باعث سقوط سنگین سهام وال‌استریت در معاملات دیشب شد و داوجونز بیش از ۷۰۰ واحد از ارزش خود را یک شبه از دست داد.

نیکی ژاپن ۱.۱۱ درصد سقوط کرد. گسترده‌ترین شاخص سهام آسیا اقیانوسیه ام‌اس‌سی‌آی در خارج از ژاپن ۰.۷ درصد افت کرد.

در بازار چین شاخص کامپوزیت شانگهای بر خلاف بازارهای منطقه با رشد ۰.۳۰ درصدی روبرو شد، در حالی که هانگ‌سنگ در هنگ‌کنگ ۰.۵۰ درصد پایین آمد.

کوسپی کره‌جنوبی ۱.۸۱ درصد سقوط کرد و ای‌اس‌اکس استرالیا ۲.۳۴ درصد از ارزش خود را از دست داد.

قیمت نفت کاهش یافت

روز پنج‌شنبه، افزایش ذخایر نفت خام آمریکا و نگرانی از افت شدید تقاضا با موج جدید شیوع ویروس کرونا در جهان، باعث شد قیمت‌ها نفت پس از سقوط بیش از ۵ درصدی دیشب، همچنان به افت خود ادامه دهند.

قیمت پیش‌خرید هر بشکه نفت خام نیمه‌سنگین تگزاس غرب آمریکا، دابلیوتی‌آی، که دیشب ۲.۳۶ دلار سقوط کرده بود، تا ساعت ۹:۵۸ به وقت تهران ۲۶ سنت یا ۰.۷ درصد دیگر پایین آمد و به ۳۷.۷۵ دلار رسید.

قیمت پیش‌خرید هر بشکه نفت برنت، بنچ‌مارک بین‌المللی قیمت نفت هم که دیشب ۲.۳۲ دلار سقوط کرده بود، امروز تا ساعت ۹:۵۹ به وقت تهران ۳۰ سنت یا ۰.۷ درصد دیگر پایین آمد تا به ۴۰.۰۱ دلار برسد.

سقوط قیمت‌ها در شب چهارشنبه پس از آن آغاز شد که داده‌های دولتی آمریکا نشان داد ذخایر نفت خام این کشور ۱.۴ میلیون بشکه در روز افزایش یافته و برای سومین هفته متوالی باعث رکوردزنی سطح ذخایر انبارها شده است.

البته بسیاری از تحلیل‌گران این افزایش ذخایر را به موج صادرات ارزان عربستان به آمریکا نسبت می‌دهند که پالایشگاه‌ها در ماه مارس و با سقوط قیمت‌ها رزرو کرده بودند. تأثیر این صادرات بر میزان ذخایر در حال کم‌رنگ شدن است.

خبر های پربازدید 0
خبر های فعال سایت 0
خبر های پربازدید سرگرمی و گوناگون

سایر خبر های این گروه
.
اطلاع پاسخ کاربران به نظر شما و ارسال خبرنامه های سایت طلا با ایمیل
ديدگاه هاي ارسال شده توسط شما، پس از تاييد توسط سايت طلا در وب سايت منتشر خواهد شد