اونس طلاکلیک
مظنهکلیک
18 گرمکلیک
ارزش سکهکلیک
قدیم (بهار)کلیک
جدید (امامی)کلیک
نیمکلیک
ربعکلیک

جان باختگان کرونا در کشور به ۸۶۵۹ نفر رسید/شاید واکسن موثر علیه کروناویروس هرگز ساخته نشود

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: تاکنون ۱۸۲ هزار و ۵۴۵ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۷۵ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، جان باختگان کرونا در کشور به ۸۶۵۹ نفر رسید.از طرفی یک ویروس شناس و استاد دانشگاه آلمانی معتقد است که هیچ تضمینی برای ساخت واکسن موثر بر علیه کروناویروس وجود ندارد.

سیما سادات لاری روز جمعه درباره آخرین آمار مبتلایان به ویروس کرونا و موارد فوت ناشی از این ویروس در کشور بیان کرد: از دیروز تا امروز ۲۳ خرداد ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۳۶۹ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۶۸۷ مورد بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۱۸۲ هزار و ۵۴۵ نفر رسید.

وی ادامه داد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۷۵ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۸ هزار و ۶۵۹ نفر رسید.

معاون وزیر بهداشت گفت: خوشبختانه تا کنون ۱۴۴ هزار و ۶۴۹ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند.

لاری افزود: همچنین ۲۷۳۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.

وی بیان کرد: تاکنون یک میلیون و ۱۹۶ هزار و ۹۴۷ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: استان‌های هرمزگان، کردستان، آذربایجان شرقی، لرستان و خوزستان در وضعیت قرمز قرار دارند.

لاری ادامه داد: موارد بستری و سرپایی در خوزستان امروز کاهش یافته است. از مردم در این مناطق می‌خواهیم پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند.

وی اظهار کرد: رعایت فاصله گذاری، پرهیز از تجمع غیرضروری و استفاده از ماسک در فضاهای عمومی باید انجام شود. سالمندان در موارد غیرضروری از منازل خارج نشوند.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: ۱۵ استان هیچ فوتی به علت ابتلا به ویروس کرونا نداشته و هفت استان نیز فقط یک فوتی داشتند.

شاید واکسن موثر علیه کروناویروس هرگز ساخته نشود

"سازمان بهداشت جهانی"( WHO) اخیرا اعلام کرد که انتظار دارد واکسن کروناویروس ۱۱ تا ۱۷ ماه دیگر تولید شود.

اخیرا یک ویروس‌ شناس آلمانی به نام "اولیور کپلر"( Oliver Keppler) اظهار نظراتی بر خلاف همه دانشمندان و سازمان بهداشت جهانی ارائه داده است.

وی گفت: واکسن کرونا چیزی است که همه ما می‌خواهیم. ما تاکنون در مورد واکسن‌ها تجربیات فوق‌العاده‌ای داشته‌ایم. مثلا در مقابل سرخک، اوریون، سرخجه و فلج اطفال. این واکسن‌ها از مرگ و میر و درد در جهان جلوگیری کرده‌اند. ولی ممکن است این موفقیت برای کرونا ویروس جدید میسر نشود. توسعه واکسن می‌تواند سال‌ها و حتی دهه‌ها طول بکشد. همچنین تا به حال گفته نشده که یک واکسن بسیار موثر و ایمن در دسترس خواهد بود.

کپلر ادامه داد، هم‌اکنون بیش از ۱۰۰ پروژه بزرگ تحقیقاتی در سراسر جهان در حال بررسی و توسعه واکسن کرونا هستند و محققان برجسته جهان برای رسیدن به این مهم تلاش می‌کنند. ولی باید شفاف بگویم که هیچ تضمینی برای موفقیت آن‌ها وجود ندارد.

"اولیور کپلر" عضو هیات علمی "انیستیتو ماکس وون پتن‌کوفر"( Max von Pettenkofer) و استاد ویروس‌شناسی دانشگاه مونیخ است که در زمینه بهداشت و میکروبیولوژی پزشکی تحقیق می‌کند.

حتی واکسن آنفلوآنزا هم نسبتاً موثر است

هنگامی که از کپلر راجع به بدبینی او برای توسعه واکسن سوال شد، پاسخ داد: طی ۳۰ سال گذشته در ساخت واکسن مؤثر برابر بیماری‌های عفونی همه‌گیر مانند ایدز، تب‌دنگی، سل یا مالاریا هم موفقیت و هم شکست وجود داشته است.

این بیماری‌ها رنج‌ و مصیبت فروانی برای بشر دارند، اما پژوهشگران هنوز موفق نشده‌اند واکسن موثری علیه آنها تولید کنند.

وی راجع به عفونت‌های تنفسی ویروسی گفت: واکسن آنفلوانزا بهترین چیزی است که ما در حال حاضر داریم. اما متأسفانه باید گفت که کارایی این واکسن چیزی بین ۳۰ تا ۷۰ درصد است و باید هر سال تکرار شود چون ویروس آنفلوانزا بطور قابل توجهی تغییر می‌کند و ایمنی ناشی از واکسیناسیون یا عفونت سال قبل، یا جزئی است یا اصلاً هیچ اثری ندارد.

کپلر در مورد ادامه سال هم گفت: با این وجود من باید تاکید کنم که در زمستان آتی واکسن آنفلوانزا از اهمیت بالایی برخوردار خواهد بود تا حداقل تعداد مبتلایان به بیماری‌های تنفسی کاهش یابد.

وی با اشاره به گزارش‌هایی که در مورد "موفقیت آمریکا در تولید واکسن" منتشر شده، گفت: در آخرین گزارشی که من خواندم، ۸ مورد از ۳۴ مورد واکسن آزمایشی، پاسخ ایمنی داده‌اند. در چنین مواردی باید آزمایش واکسن متوقف شود، یا دوباره کاملا از سر گرفته شود چرا که این نتیجه فاجعه است.

امید برای ساخت یک سوپر واکسن اغراق آمیز است

این ویروس شناس آلمانی اذعان کرد که ما باید نسبت به چیزی که در مورد آن صحبت می‌کنیم، دقیق باشیم. ما واکسنی با تاثیر بالا می خواهیم. واکسنی که از تمام افراد در برابر بیماری کووید-۱۹ محافظت می‌کند.

علاوه بر آن، این واکسن باید ایمن باشد که به این معنی است که نباید عوارض جانبی هم داشته باشد.

سوم اینکه این واکسن باید مقیاس‌پذیر باشد. این بدان معناست که بتوان طی ماه‌ها، صدها میلیون و حتی میلیارد دوز از واکسن را به سرعت تولید کرد.

وی افزود: به نظر من امید برای تولید چنین واکسن فوق العاده‌ای اغراق آمیز است.حتی می‌توان گفت هرگز چنین چیزی نخواهیم داشت. در عوض ما باید راجع به موفقیت جزئی در مورد واکسن کرونا صحبت کنیم.

کپلر گفته که تقریبأ مطمئن است به زودی واکسن‌هایی ساخته خواهد شد که در برخی گروه‌ها مصونیت جزئی ایجاد می‌کند اما نباید تمام امید و انرژی خود را صرف ساختن واکسن کرد. به عقیده او باید در زمینه ساخت داروهای ضد ویروسی موثر علیه کرونا هم سرمایه‌گذاری بیشتری شود، چون این داروها "دومین سلاح مؤثر" ما علیه ویروس خواهند بود.

خبر های فعال سایت 0
خبر های پربازدید سرگرمی و گوناگون

سایر خبر های این گروه
.
اطلاع پاسخ کاربران به نظر شما و ارسال خبرنامه های سایت طلا با ایمیل
ديدگاه هاي ارسال شده توسط شما، پس از تاييد توسط سايت طلا در وب سايت منتشر خواهد شد