اونس طلاکلیک
مظنهکلیک
18 گرمکلیک
ارزش سکهکلیک
قدیم (بهار)کلیک
جدید (امامی)کلیک
نیمکلیک
ربعکلیک

توصیه های جدید محققان در انتقال ویروس کرونا

هرچند که هنوز کرونا در کشور وجود دارد، اما به هر حال کسب و کارها و فعالیت‌های اقتصادی آغاز شده و بسیاری از مردم مجبورند ساعت‌هایی از روز را بیرون از خانه بگذرانند و ممکن است در این ساعت‌ها در مواجهه‌های مختلف، با این ویروس قرار بگیرند بنابراین باید بدانیم که چگونه خود را کرونازدایی کنیم.

به گزارش سایت طلا ،هرچند که هنوز کرونا در کشور وجود دارد، و بسیاری از مردم مجبورند ساعت‌هایی از روز را بیرون از خانه بگذرانند و ممکن است در این ساعت‌ها در مواجهه‌های مختلف، ویروس بر روی لباس‌هایشان بنشیند، بنابراین باید بدانیم که چگونه لباس‌هایمان را کرونازدایی کنیم.

باید توجه کرد که هیچ‌ توصیه‌ای مبنی بر اینکه در دوران کرونا می‌توان پارچه را با الکل ضدعفونی کرد، وجود ندارد. هرچه هم سطح صاف‌تر باشد، ماندگاری ویروس کرونا روی آن سطح بیشتر می‌شود. عمر ویروس کرونا بر روی لباس تقریبا ۲۴ ساعت است.

البته ویروس مدت زمان زیادی بر روی پارچه نمی‌ماند، اما بر روی پلاستیک و فلز مدت زمان بیشتری ماندگاری دارد. همچنین هرچقدر که الیاف لباس طبیعی‌تر باشد، ویروس کمتر بر روی آن دوام می‌آورد. بنابراین در این دوران سعی کنید که لباس‌هایی را در بیرون به تن کنید که یا دکمه ندارند و یا دکمه‌هایشان کوچک است. همچنین شال‌هایی که پولک‌دار هستند را هم در شرایط کرونایی استفاده نکنید.

وقتی از بیرون آمدید، لباس‌هایتان را کنار در آویزان کنید و اجازه دهید تا یک روز بماند. نیازی نیست که هر روز لباس‌هایتان را بشویید. زمانیکه لباس‌تان را از تن درمی‌آورید، آن را نتکانید. زیرا ممکن است کرونا ویروس بر روی آن باشد و با تکاندن در هوا پخش شود.

باید توجه کرد که بیشتر ممکن است کف کفش‌ها آلوده به ویروس کرونا باشد و آن را وارد خانه کند. بنابراین با کفش وارد خانه نشوید. کفش‌هایتان را بیرون در درآورده و در جاکفشی گذاشته و در آن را ببندید.

اگر کسی خواست با لباس بیرون بر روی مبل بنشیند، بهتر است روی مبل یک پارچه نخی انداخته و یا صبر کنید که پارچه یک روز بماند و یا آن را بشویید. باید توجه کرد که همه شوینده‌های استاندارد در بازار ویروس را از بین می‌برند، بنابراین لباس یا پارچه را در دمای همیشگی و با پودر و مایع شست‌وشوی معمولی بشویید و اسیر تبلیغات مایع شست‌وشوی ضدویروس نشوید.

گیاهان هم می توانند ناقل کرونا باشند؟

محققان موسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران می‌گویند: تاکنون در خصوص ناقل بودن گیاهان شواهدی گزارش نشده است و احتمال این که گیاهان سبب انتقال ویروس کرونا شوند نیز بسیار کم است، البته این موضوع در خصوص گیاهان آپارتمانی و گلدانی است و به سبزیجات خوراکی (خام یا پخته) مربوط نمی‌شود.

محققان موسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران با بررسی مقالات و شواهد موجود به این پرسش پاسخ داده‌اند که آیا گیاهان هم آلوده می‌شوند و در آلودگی و گسترش ویروس کرونا نقش دارند؟ آن‌ها همچنین بررسی کرده‌اند که ویروس کرونای جدید تا چه مدت روی سطح گیاهان باقی می‌ماند.

در این مطلب آمده است: تاکنون عنوان شده که انسان‌ها و برخی حیوانات می‌توانند ناقل ویروس کرونا باشند و این بیماری ناشی از یک عامل بیماری‌زای مشترک بین انسان و حیوان است. اما تاکنون در خصوص گیاهان و ناقل بودن آن‌ها شواهدی گزارش نشده است. از آن جایی که به طور معمول گیاهان از دسته سطوح پرتماس نبوده و عملا هیچگونه تماسی با آن‌ها صورت نمی‌گیرد، تنها راه ممکن آلوده شده آن‌ها، نشستن ترشحات تنفسی افراد آلوده بر روی سطوح است.

از همین رو توصیه شده است که در صورت نگهداری گیاهان، با سطوح آن‌ها حداقل تماس را داشته باشید. هر چند که احتمال این گونه انتقال از گیاهان بسیار پایین است. چرا که در صورت وجود فردی آلوده در خانه راه‌های بسیار سریع‌تر و محتمل‌تری برای انتقال وجود دارد. از همین رو نمی‌توان نقش مهمی را برای انتقال از طریق گیاهان در نظر گرفت. از طرفی سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده که در دوران قرنطینه، نگهداری گیاهان در منزل می‌تواند از بار روانی و افسردگی ناشی از قرنطینه بکاهد. تاکنون هیچگونه انتقالی از گیاهان مشاهده نشده است.

تاکنون در خصوص ناقل بودن گیاهان شواهدی گزارش نشده است و احتمال این که گیاهان سبب انتقال ویروس کرونا شوند نیز بسیار کم است. توصیه شده است از تماس مستقیم با سطوح گیاهان خودداری شود و ترجیحا در نزدیکی افراد بیمار نگهداری نشوند. البته این مطلب در خصوص گیاهان آپارتمدانی و گلدانی است و به سبزیجات خوراکی (خام یا پخته) مربوط نمی‌شود.

توصیه "جهانپور" به استفاده از ماسک برای کاهش شیوع کرونا

رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت تاکید کرد که استفاده معمول از ‌ماسک در حداقل نیمی از جامعه، می‌تواند شیوع کرونا را کند کرده و در نهایت از بین ببرد.

دکتر کیانوش جهانپور در صحفه توییتر خود نوشت:

"‏مطابق دو مدل ریاضی جامع جدید، استفاده معمول از ماسک در حداقل نیمی از جامعه، شاخص بازتولید کرونا را زیر ۱.۰ نگه می‌دارد.

اگر ضریب بازتولید زیر ۱.۰ باشد، شیوع Covid_۱۹ بر اساس تئوری می‌تواند کُند شود و حتی در نهایت از بین می‌رود. "

خبر های پربازدید 0
خبر های فعال سایت 0
خبر های پربازدید سرگرمی و گوناگون

سایر خبر های این گروه
.
اطلاع پاسخ کاربران به نظر شما و ارسال خبرنامه های سایت طلا با ایمیل
ديدگاه هاي ارسال شده توسط شما، پس از تاييد توسط سايت طلا در وب سايت منتشر خواهد شد