اونس طلاکلیک
مظنهکلیک
18 گرمکلیک
ارزش سکهکلیک
قدیم (بهار)کلیک
جدید (امامی)کلیک
نیمکلیک
ربعکلیک

سردمزاجها این خوراکی ها را نخورند/مصرف پرتقال برای برخی افراد خطرناک است/ خواص بی نظیر ماست/پنیر با این ۲ ماده غذایی ممنوع!

پنیر یک ماده پروتئینی با طبع سرد است و نباید آن را با گوجه، خیار و هندوانه که تب سرد دارند خورد.پرتقال نیز همانند میوه های دیگر، سالم تلقی می شود اما با این حال ، برای تمامی رژیم های غذایی توصیه نشده و ممکن است مضراتی نیز به همراه داشته باشد.اغلب ما از تمام ویژگی‌های مثبتی که ماست‌ها برای بدنمان دارند اطلاع نداریم. این ماده غذایی را بیشتر بشناسید.

پنیر یکی از محبوب‌ترین و رایج‌ترین صبحانه‌های ما ایرانیان است و بسیاری هم پنیر را به عنوان میان وعده و عصرانه دوست دارند. پنیر به دلیل طبع سرد بهتر است با مواد غذایی با طبع گرم مانند گردو، خرما و ... مصرف شود. اما مصرف آن با برخی مواد غذایی نیز می‌تواند سبب ایجاد مشکلات جدی در بدن شود. در ادامه این مطلب دو ماده غذایی که نباید با پنیر مصرف شوند را معرفی می‌کنیم.

حسن اکبری متخصص آسیب شناسی و طب سنتی ایرانی با اشاره به این که پنیر یک ماده پروتئینی با طبع سرد است و نباید آن را با گوجه، خیار و هندوانه که تب سرد دارند خورد اظهار کرد: بسیاری از افراد بر اساس عادت همیشگی در صبحانه و میان وعده‌ها پنیر را با گوجه و خیار یا هندوانه می‌خورند. این امر باعث بروز بسیاری از عارضه‌ها و برخی بیماری‌ها شامل دیابت، ام اس، اختلالات عصبی، گوارشی و ... می‌شود.

مصرف همزمان پنیر با خیار، گوجه، هندوانه و یا سردی‌های دیگر باعث بروز عارضه‌ها و بیماری‌ها می‌شود، این امر عمر را کوتاه می‌کند. بهتر است افرادی که تمایل به مصرف همزمان پنیر، خیار، گوجه و یا هندوانه را دارند به مقدار نصف به نصف از گردو استفاده کنند؛ یعنی برابر ۵۰ گرم پنیر، گوجه و خیار یا هندوانه از ۵۰ گرم گردو استفاده کنند.



پنیر دارای مولکول‌های پروتئینی پیچیده است و برای تجزیه شدن نیاز به مقدار زیادی انرژی دارد. به همین دلیل هنگام تجزیه انرژی زیادی را از بدن دریافت می‌کند. مصرف همزمان پنیر با گوجه و خیار یا هندوانه که از مواد سرد هستند. باعث تشدید این فرآیند می‌شود.

دو توصیه مهم دیگر در خصوص پنیر:
پنیر را نباید با بادام مصرف کرد؛ زیرا موجب فساد در معده شده و گوارش را با مشکل رو به رو می‌کند و به عنوان عامل مهمی در تشکیل سنگ کلیه و مثانه محسوب می‌شود.

مصرف پنیر با ماست چکیده و پنیر با بادام باعث لکه و پیسی در پوست صورت می‌شود.

اگر به دنبال کاهش وزن خود هستید باید بیش از آنچه که در روز کالری مصرف می کنید آن را بسوزانید. از پرتقال به دلیل اینکه دارای قند طبیعی ، فیبر، آمینواسید و مواد معدنی کمی می باشد نمی توان به عنوان یک معجزه درمانی برای کاهش وزن و چربی حساب کرد.



حقایقی درباره خوردن پرتقال


پرتقال فاقد چربی است :
این میوه در بین تمامی میوه ها فاقد چربی اما از طرفی دارای کالری بالایی است به این صورت که در هر یک گرم از پرتقال مقدار 9 کالری و 4 کربوهیدرات یا پروتئین یافت می شود.

بدن برای جذب برخی ویتامین ها به چربی های موجود در رژیم غذایی احتیاج دارد زیرا انرژی لازم برای ورزش های استقامتی را فراهم و به لخته شدن خون و رشد مغز کمک می کند. بنابراین کمبود چربی مضر می باشد به خصوص اگر از پرتقال به جای غذاهایی مانند آجیل که چربی های سالم را تامین می کنند استفاده شود.

پرتقال دارای فیبر کمی است :
اگر رژیم هستید ، خوردن مواد غذایی حاوی فیبر به دلیل آنکه احساس سیری به شما می دهند بسیار مهم می باشد ، اگر چه پرتقال حاوی مقدار نسبتا کمی فیبر است به این صورت که در هر 100 گرم پرتقال 2 گرم فیبر موجود می باشد. فیبر علاوه بر احساس سیری به کنترل کلسترول و سطح قند خون ، تقویت منظم حرکات روده و کنترل وزن نیز کمک می کند. بنابراین خوردن پرتقال به جای غذاهای سرشار از فیبر می تواند برای کاهش وزن و سلامت عمومی مضر باشد زیرا طبق مشاهدات افرادی که رژیم های غذایی با فیبر بالایی دارند لاغرتر و سالم تر هستند.

به جای آب پرتقال ،پرتقال بخورید زیرا آب پرتقال در مقایسه با پرتقال کالری بالاتری دارد :
هر فنجان آب پرتقال حاوی 112 کالری ست. علاوه براین یک فنجان آب پرتقال حاوی مقداری ویتامین C ، فولات و پتاسیم است اما پرتقال در هر کالری ریز مغذی های بیشتری را برای بدن تامین می کند.

پرتقال دارای پروتئین کم می باشد :
خوردن پرتقال به دلیل کمبود پروتئین می تواند مضر باشد به این صورت که در هر 100 گرم پرتقال فقط 1 گرم پروتئین موجود است. پروتئین یک ماده مغذی برای بدن و حفظ یکپارچگی ماهیچه ها، پوست و سایر بافت های بدن می باشد. پروتئین به کنترل وزن نیز کمک می کند . به دلیل اهمیت پروتئین خوردن پرتقال به عنوان یک میان وعده که حاوی پروتئین کمی می باشد می تواند بر سلامتی بدن تاثیر منفی داشته باشد.

پرتقال دارای قند کمی است :
درحالی که پرتقال حاوی هیچ گونه مواد شیرین کننده مصنوعی نیست اما سرشار از قندها و کربوهیدرات های ساده می باشد. پرتقال حاوی سه شکل مختلف از قندهای طبیعی است. فروکتوز معمولا به عنوان قند میوه شناخته می شود. پرتقال حاوی فروکتوز، گلوکز وساکارز است. فروکتوز و گلوکز از یک واحد قند تشکیل شده اند بنابراین به آنها مونوساکارید گفته می شود. هنگامی که گلوکز و فروکتوز به یکدیگر متصل می شوند ساکارز دی ساکارید تشکیل خواهد شد. کربوهیدرات های ساده انرژی کمی را برای بدن در مقایسه با کربوهیدرات های پیچیده فراهم می کنند.

قند موجود در پرتقال باعث پوسیدگی دندان می شود علاوه برآن باعث می شود در میزان قندخون نیز تاثیر بگذارد زیرا هر قند موجود در پرتقال سطح متفاوتی از شیرینی را نشان می دهد به این صورت که فروکتوز دوبرابر بیشتر نسبت به دیگر قندها شیرینی داشته و گلوکز شیرینی نسبتا کمی نسبت به فروکتوز و ساکارز دارد. براساس تحقیقات انجام شده در ژورنال تغذیه ، مصرف مواد غذایی با شاخص گلیسمی بالا می تواند روند کاهش وزن را آهسته کند.


پرتقال دارای اسید آمینه کم تری ست :
پرتقال دارای حداقل مقدار اسیدامینه می باشد که به ساخت و ترمیم سلول ها و فعالسازی هورمون ها و انزیم ها کمک می کند. اسید امینه می تواند درکاهش وزن ، افزایش قدرت عضلات و عملکرد های ورزشی موثر واقع شود. طبق تحقیقات منتشر شده در مجله تغذیه یک اسید امینه (آرژنین) می تواند باعث افزایش عضلانی ماهیچه های لاغر و کاهش چربی بدن شود.

پرتقال دارای مواد معدنی کم تری است :
با وجود این که پرتقال طیف وسیعی از ویتامین ها را تامین می کند اما از لحاظ تامین مواد معدنی ضعیف است زیرا تقریبا حاوی هیچ گونه آهن ، روی ، مس، منگنز ، سلنیوم و فسفری نیست.

کسانی که خوردن پرتقال برایشان خطرناک است !
با وجود تمام مزایا و مضرات ذکر شده از پرتقال ، خوردن این میوه برای تعدادی از افراد پیشنهاد نمی شود و باید در مصرف آن دقت لازم را به عمل آورد به عنوان مثال کسانی که طبع بلغمی دارند از معده و روده سردی برخوردار هستند به همین علت باید از مصرف پرتقال جلوگیری کنند. همچنین مصرف آن در، بیماران دیابتی ، صرعی و تشنجی ، روماتیسمی و افرادی که بی اختیاری ادرار و ریفلاکس گوارشی دارند نیز توصیه نخواهد شد.

پرتقال شیرین ، طبع سرد و تر اما پرتقال ترش طبع سرد و خشک دارد لذا افراد بلغمی و سودایی مزاج تا حد امکان باید از مصرف پرتقال خودداری کنند و در صورت استفاده ، آن را به همراه مسهل گلپر و نمک میل کنند.توصیه می شود پس از خوردن پرتقال از نوشیدن چای پرهیز شود چرا که عموما نوشیدن آب قبل و بعد از هر میوه خصوصا میوه های آبدار مفید نمی باشد.بهترین ساعت برای مصرف پرتقال در بعد از ظهر بوده و بدترین زمان مصرف این میوه شب هنگام است که خوردن آن در ساعات پایانی روز و شب توصیه نمی شود.

خواص بی نظیر ماست

ماست انواع مختلفی دارد و جزئی از سبد غذایی ما و پای ثابت سفره‌های ایرانی است. ماست را با نعناع و آویشن یا حتی اخیرا با میوه‌های یخ‌زده می‌خورند. اما اغلب ما از تمام ویژگی‌های مثبتی که ماست‌ها برای بدنمان دارند اطلاع نداریم.
این ماده غذایی را بیشتر بشناسید:

تقویت سیستم ایمنی: وقتی صحبت از ماست می‌شود، اغلب متخصصان می‌گویند ماست سرشار از پروبیوتیک است که به تقوین سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند. مطالعاتی که در مورد پروبیوتیک‌ها انجام شده است، کاهش مدت سرماخوردگی و شیوع آن را تحت تأثیر خود قرار می‌دهند. ماست یک غذای مغذی است و از سرماخوردگی‌ جلوگیری می‌کند.

ماست همچنین حاوی یک ماده دیگر تقویت‌کننده سیستم ایمنی است:
روی می‌تواند مدت زمان علائم سرماخوردگی را کاهش دهد.

کربوهیدرات موجود در ماست انرژی لازم برای کمک به شما در بهبود سرماخوردگی را فراهم می‌کند. یک مطالعه نسبتاً جدید نشان داده است که وقتی زنان هر روز به مدت ۹ هفته ماست مصرف می‌کنند، نشانگرهای التهابی در خون خود را کاهش داده‌اند. این ویژگی می‌تواند در رفع علائم سرماخوردگی موثر باشد.

محافظت از پوکی استخوان: ماست از مواد مغذی اصلی برای حفظ سلامت استخوان مانند کلسیم، پروتئین، پتاسیم و فسفر برخوردار است. همه این ویتامین‌ها برای جلوگیری از پوکی استخوان مفید هستند. این بیماری در سالمندان شایع‌تر است.

تحقیقات نشان می‌دهند، مصرف حداقل سه وعده غذای لبنی مانند ماست در روز، ممکن است به حفظ توده استخوانی و قدرت در سالمندی کمک کند.

محافظت از سلامت قلب: میزان چربی ماست همیشه موردی است که در مورد ان بحث در می‌گیرد. این ماده حاوده چربی اشباع و مقدار کمی از اسیدهای چرب اشباع نشده است. قبلاً اعتقاد بر این بود که چربی اشباع باعث بیماری قلبی می‌شود اما تحقیقات نشان می‌دهد که اینگونه نیست. با این وجود هنوز هم انواع ماست بدون چربی و کم‌چربی در همه دنیا محبوب هستند.

هیچ شواهد قطعی وجود ندارد که چربی موجود در ماست برای سلامتی ما مضر باشد. تحقیقات نشان می‌دهند که چربی اشباع محصولات شیر کامل کلسترول خوب، HDL، را افزایش می‌دهد و می‌تواند از سلامت قلب محافظت کند. مطالعات دیگری هم نشان می‌دهد که مصرف ماست برای کاهش شیوع کلی بیماری‌های قلبی مفید است. همچنین محصولات لبنی مانند ماست فشار خون بالا را که یک عامل خطر اصلی برای بیماری‌های قلبی هستند، کنترل می‌کنند.

مدیریت وزن: ماست دارای چند خاصیت است که می‌تواند مدیریت وزن را بالا ببرد. ماست پروتئین بالایی دارد که به همراه کلسیم برای بالا بردن هورمون‌های کاهش اشتها عمل می‌کند. مصرف ماست با کاهش وزن بدن، درصد چربی بدن و دور کمر همراه است.

مطالعاتی نشان داده‌اند که افرادی که ماست می‌خورند، در مقایسه با کسانی که ماست نمی‌خورند، به طور کلی بهتر غذا می‌خورند و کالری کم‌تری را دریافت می‌کنند.
توجه داشته باشید ماست ممکن است برای افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز یا دارای حساسیت به شیر اثرات منفی داشته باشد.

خبر های پربازدید 0
خبر های فعال سایت 0
خبر های پربازدید سرگرمی و گوناگون

سایر خبر های این گروه
.
اطلاع پاسخ کاربران به نظر شما و ارسال خبرنامه های سایت طلا با ایمیل
ديدگاه هاي ارسال شده توسط شما، پس از تاييد توسط سايت طلا در وب سايت منتشر خواهد شد