طلا، سرمایهای برای تمام فصول یا عتیقهای زرد؟
بهای طلا در حالی صعود می کند که جهان به سوی شدیدترین رکود اقتصادی خود از دهه ۳۰ تاکنون، در حرکت است.
به گزارش سایت طلا به نقل از پایگاه خبری کپیتال، سالهاست افرادی که اعتقادی به طلا بعنوان یک سرمایه امن ندارند، ادعای طرفداران این فلز مبنی بر اینکه طلا می تواند از دارایی شخص در برابر خسارات ناشی از بحران های اقتصادی ، تورم و افت سودآوری بازارها محافظت نماید، رد می کنند. به گفته آنها، چنین سخنانی بیشتر به عقاید غیرقابل باور در یک فرقه مذهبی شبیه است تا تفکری جدی در بازار مالی.
به عقیده آنها، در بهترین حالت، طلا می تواند در شرایط تورم از دلار آمریکا محافظت کند؛ ارزی که در آن قیمت گزاری شده است.
تعلیق رابطه طلا با دلار
طلا در بدترین حالت، واقعا هیچ دارایی پولی نیست، بلکه یک دارایی با کاربردهای گوناگون است، از دندانپزشکی گرفته تا صنعت جواهرات. اما در حال حاضر، طرفداران شمش و طلا از بهترین استدلال استفاده می کنند.
همانطور که اخیرا نیز نقطه توجه واقع شده، رابطه طلا و دلار – اینکه چیزی که برای یکی خوب است برای دیگری بد است و بالعکس – به حالت تعلیق در آمده است. واحد پولی آمریکایی ها ۱۲ ماه معقول را پشت سر گذاشت و از ۲۲ آوریل ۲۰۱۹ در برابر یورو افزایش داشت.
تفاوت بزرگ میان عملکرد این دو دارایی مهم و امن این است که طلا پیشرفت نسبتا ثابتی را برای خود ثبت کرده است. این در حالی است که دلار چنین سابقه ای نداشته و تنها در یک ماه گذشته بارها نوسان رو به بالا یا پایین داشته است.
گرچه ممکن است این فراز و فرودها در هر حال رخ دهد اما شیوع کووید ۱۹ در سطح جهان و واکنش های بین المللی به آن، سرعت این نوسانات را افزایش داده است. از جمله این واکنش ها می توان به اقدامات عظیم پولی و مالی در بسیاری از کشورها از جمله ایالات متحده و انگلیس اشاره کرد؛ آنها نرخ بهره را نزدیک به صفر کرده اند. چنین اقداماتی موجب کاهش جذابیت ارزهای کاغذی و سوزاندن آنها در مقابل طلا شده است.
شاید بهتر است بحران اقتصادی کنونی را با آنچه در دهه هفتاد (میلادی) روی داد مقایسه کرد نه بحران مالی سال ۲۰۰۸. در رکود اقتصادی دهه ۷۰ که همراه با تورم شدید بود، قیمت طلا از حدود ۴۰ دلار در هر اونس به حدود ۸۰ دلار صعود کرد.