اونس طلا2360.14
مظنه14,751,000
18 گرم3,405,200
ارزش سکه33,234,003
قدیم (بهار)38,300,000
جدید (امامی)41,250,000
نیم23,800,000
ربع15,100,000

هشدار و توصیه‌های حریرچی بعد از پایان دوران قرنطینه کرونا/ عاقبت سنگین بی‌توجهی مردم به هشدارهای وزارت بهداشت / روند ابتلا به کرونا در گیلان صعودی شد / محلات پرخطر کرونا کدامند؟

نماینده ویژه وزیر بهداشت و ناظر بر اجرای طرح بسیج ملی مبارزه با بیماری کرونا اعلام کرد که اگر مردم همکاری کنند، می‌توانیم تا اوایل هفته اول فروردین سیر ابتلا به کرونا را نزولی کنیم، اما اگر مردم رعایت نکنند و مشکل را شوخی بگیرند، این بیماری ممکن است حتی تا آخر اردیبهشت و حتی تا خرداد هم مزاحم ما باشد. مرکز تحقیقات بیماری‌های غیرواگیر پژوهشگاه علوم و غدد متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران با راه اندازی سامانه اطلاع رسانی و خودارزیابی کرونا، امکان مشاهده محلات پرخطر کرونا را فراهم ساخته است.

دکتر ایرج حریرچی که بعد از گذراندن دوران نقاهت و قرنطینه کرونا، امروز به استان گیلان سفر کرده بود، در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به وضعیت بیماری کووید-۱۹ در گیلان، گفت: در این شرایط باید اصول علمی و بهداشتی را رعایت کنیم. خوشبختانه بیمارستان رازی رشت که خط اول درمان بیماران کرونایی در استان گیلان است، با تمام امکانات و بسیج نیروها از خود بیمارستان و سایر بیمارستان‌ها اقدام می‌کند.

وی افزود: خوشبختانه ورودی بیمارستان‌هایمان در استان گیلان کاهش یافته است، اما این موضوع هنوز به معنای رفع نگرانی نیست. مردم باید دو نکته را رعایت کنند؛ مهم‌ترین نکته، جداسازی بیماران از سایر فراد است. چه بیمارانی که علائم شدید دارند، چه بیمارانی که علائم متوسط داشته و چه بیماران دارای علائم خفیف، باید از سایر اعضای خانواده جدا شوند. باید توجه کرد که عمدتا ۸۰ درصد مردم می‌توانند این اقدام را در منازل انجام داده و خود را از سایر افراد و خانواده‌شان جدا کنند. نکته و قدم دوم هم به حداقل رساندن تماس با دیگران است. بر این اساس مردم عادی که هیچ علامتی هم ندارند، باید حداقل ارتباط را با یکدیگر داشته باشند.

مردم رعایت کنند، سیر کرونا تا هفته اول فروردین نزولی می‌شود

حریرچی با تاکید بر اینکه امن‌ترین مکان برای پیشگیری از ابتلا به کرونا، خانه‌ است، گفت: همچنین بهترین روش پیشگیری شست‌وشوی دست‌ها است. باید توجه کرد که اگر مردم همکاری کنند، می‌توانیم تا اوایل هفته اول فروردین سیر ابتلا را نزولی کنیم تا موارد بیماری و مرگ‌ومیر کاهش یابد. اما اگر مردم رعایت نکنند و مشکل را شوخی بگیرند، این بیماری ممکن است حتی تا آخر اردیبهشت و حتی تا خرداد مزاحم ما باشد و تعداد زیادی را مبتلا کند.

وی همچنین گفت: ما دست‌بوس و خاک پای مردم هستیم، تنها راه مقابله با این بیماری پیشگیری و اقدامات مردم است. بیمارستان انتهای رودخانه است. در بیمارستان‌ها پزشکان، پرستاران، پرسنل و ... همه به دل آتش زده و از مردم مراقبت می‌کنند، اما راه کنترل این بیماری رفتار مردم است.

کمبود تخت جدی برای کرونایی‌ها نداریم

وضعیت تجهیزاتی بیمارستان‌ها

حریرچی درباره وضعیت تجهیزاتی برای کادر درمانی و بیماران، گفت: در تمام دنیا حتی در کشورهای اروپایی غربی، آمریکا، کره جنوبی، چین و... در مقابله با این بیماری دچار مشکل شده‌اند. ما قبلا در بیمارستان رازی رشت، ۸۵ درصد اشغال تخت داشته‌ایم، اما در حال حاضر تمام ظرفیت بیمارستان را برای بیماران کرونایی خالی کرده‌ایم. حال بیماری‌های معمولی که از بین نرفته است. بنابراین ما این مشکلات را داریم. در عین حال با تجهیز امکاناتی که انجام شده، هنوز به کمبود جدی تخت برنخوردیم. همچنین با کمک سپاه، بسیج، هلال احمر و... نقاهتگاه‌هایی برای بیماران ایجاد کردیم که به عنوان طرحی بسیار مهم و مورد توجه سازمان جهانی بهداشت است. همچنین تجهیزات‌مان در حد ایده‌آل نیست، اما مشکل شدیدی نداریم.

مرکز تحقیقات بیماری‌های غیرواگیر پژوهشگاه علوم و غدد متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران با راه اندازی سامانه اطلاع رسانی و خودارزیابی کرونا، امکان مشاهده محلات پرخطر کرونا را فراهم ساخته است.

این سامانه که با حمایت بانک مرکزی و معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشک با استفاده از زیرساخت RABIT راه اندازی شده، امکان بررسی محلات پرخطر شهرستان‌های کشور بر اساس تردد بیماران مبتلا به کرونا را فراهم ساخته است.

این اطلاعات به صورت مرتب در حال به روز رسانی است و به ساکنین محله‌های پر خطر توصیه می‌شود موارد آموزشی مندرج در این سامانه را با دقت مطالعه و اجرا کنند.

همچنین افراد با ورود به بخش خودارزیابی سامانه می‌توانند وضعیت خود از نظر ابتلا به بیماری کرونا بررسی کنند.

مردم می‌توانند سوالات خود را در مورد بیماری در این سامانه مطرح و پاسخ مناسب دریافت کنند.

هموطنان از طریق آدرس زیر می‌توانند به این سامانه دسترسی پیدا کنند و از امکانات آن بهره ببرند:

https://corona.research.ac.ir/suspects

نماینده وزیر بهداشت در استان گیلان با بیان اینکه ویروس کرونا در سرتاسر گیلان اپیدمی شده است گفت: این بی‌توجهی مردم به هشدارهای وزارت بهداشت عواقب سختی داشته به طوری‌که روند ابتلا به کرونا در گیلان صعودی شد.

محمد حسین قربانی، با انتقاد بسیار شدید از بی‌توجهی مردم به هشدارهای وزارت بهداشت مبنی بر عدم سفر و پرهیز از ترددهای غیرضروری اظهار داشت: این بی‌توجهی مردم به هشدارهای وزارت بهداشت در گیلان عواقب سختی داشته به طوری‌که از دیروز روند ابتلا به کرونا در استان صعودی شده است.

نماینده وزیر بهداشت در استان گیلان به پخش گزارش چند روز قبل در سطح کشور مبنی بر اینکه شرایط گیلان در بحران شیوع ویروس کرونا کمی بهتر شده است اشاره کرد و عنوان کرد: یکی از دلایل این امر این است که با تمهیدات خوبی که اندیشیدیم طرح بسیج ملی مقابله با کرونا و غربالگری با روند قابل قبولی در گیلان اجرا شد.

نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اجرای طرح بیماریابی با همکاری و مساعدت کادر بهداشتی و بسیج سپاه پاسداران را در سطح استان گیلان مورد تأکید قرار داد و تصریح کرد: تاکنون بیش از یک میلیون نفر تحت پایش و غربالگری قرار گرفتند و بر اساس سامانه الکترونیکی با بسیاری از خانواده‌ها تماس برقرار شد.

قربانی ارائه راهنمایی‌های لازم به خانواده‌ها جهت مقابله با ویروس کرونا و ارسال دارو برای برخی از آنان را از جمله کارهایی که در چند روز گذشته نسبت به انجام آن در گیلان اقدام شده است خواند و ابراز داشت: برنامه بسیج ملی مقابله با کرونا و طرح غربالگری باعث شد از تعداد ورودی بیمار به بیمارستان‌های گیلان کاسته شود.

وی با بیان اینکه کاهش ورودی بیماران کرونایی به بیمارستان‌های گیلان و ارائه گزارش آن توسط وزیر بهداشت موجب شده مردم مجدداً موضوع بحران کرونا را در این استان به فراموشی بسپارند گفت: متأسفانه مردم جهت خرید‌های آخرسال خود وارد بازارها شده‌اند به طوری‌که امروز دیدن صحنه جمعه بازار بسیار شلوغ شهر رشت بنده را به وحشت انداخت.

نماینده مردم آستانه‌اشرفیه در مجلس با تأکید بر اینکه اگر همین روند فعلی و حضور بی‌مهابا مردم در سطح شهر و بازار ادامه پیدا کند به طور یقین روند ابتلاء به کرونا در گیلان سرعت می‌گیرد افزود: ما از تمام توانمان برای نجات گیلان استفاده می‌کنیم اما اگر نمودار ابتلاء به ویروس کرونا در گیلان بالا برود وضعیت استان خیلی نگران کننده می‌شود.

نماینده وزیر بهداشت در استان گیلان ضمن درخواست مجدد از تمام مردم برای کاهش ترددهای خود در سطح شهرها و مناطق مختلف استان، تنها راه قطع چرخه انتقال ویروس کرونا را در خانه ماندن اعلام کرد و بیان داشت: اگر مردم همکاری نکنند کار ما در گیلان برای شکست کرونا سخت می‌شود و امیدوارم این اتفاق تلخ و نگران کننده رخ ندهد.

قربانی تهیه لوازم و تجهیزات مورد نیاز بیمارستان‌های گیلان و رفع بخش بزرگی از کمبودهای مراکز درمانی استان را از جمله موفقیت‌هایی که در چند روزه اخیر به دست آمده ذکر کرد و اظهار داشت: با دستوری که مقام معظم رهبری صادر کردند و با پای کار آمدن ستاد فرماندهی کل قوا امیدواریم شرایط ما برای مقابله با کرونا در گیلان بهتر شود.

خبر های پربازدید 0
خبر های فعال سایت 0
خبر های پربازدید سرگرمی و گوناگون

سایر خبر های این گروه
.
اطلاع پاسخ کاربران به نظر شما و ارسال خبرنامه های سایت طلا با ایمیل
ديدگاه هاي ارسال شده توسط شما، پس از تاييد توسط سايت طلا در وب سايت منتشر خواهد شد