اونس طلاکلیک
مظنهکلیک
18 گرمکلیک
ارزش سکهکلیک
قدیم (بهار)کلیک
جدید (امامی)کلیک
نیمکلیک
ربعکلیک

بورس‌های جهانی جان تازه‌ای گرفتند/بالا رفتن دلار در بازارهای جهانی

معاملات بازار ارز کماکان تحت تاثیر اخبار مربوط به ویروس کرونا قرار دارد.از طرفی پس از چندین ریزش متوالی، سرانجام بیشتر شاخص‌های بورسی در جهان سبزپوش شدند.

به گزارش سایت طلا به نقل از رویترز، پس از آن که روند انتشار بیماری ویروسی مسری جدید به سه قاره جهان کشیده شده و گزارش‌هایی از ابتلا به ویروس کرونا در آسیا، اروپا و آمریکای شمالی مخابره شده، سازمان بهداشت جهانی در سطح جهان وضعیت اضطراری اعلام کرده است. تاکنون ویروس کرونا جان بیش از ۳۶۰ نفر را گرفته است. بیش از ۱۲ هزار مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است.

بانک مرکزی چین برای جلوگیری از ریزش بیشتر بازارها اقدام به تزریق ۱۷۱ میلیارد دلار نقدینگی کرده که این اقدام اندکی در تقویت ارزش یوان موثر بوده است.

آیاکو سرا، کارشناس بازار در موسسه"سامومیتو میتسوئی تراست" گفت: سوال اصلی اینجاست که روند شیوع بیماری تا کجا قرار است ادامه پیدا کند. افراد در حال فروش دارایی های پر ریسک خود هستند.

شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می‌گیرد، در معاملات امروز با صعود ۰.۴ درصدی نسبت به روز قبل و در سطح ۹۷.۶۶۵ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس معادل ۱.۰۳۳۶ دلار اعلام شد.

از سوی دیگر پس از سه سال بحث و جدال، انگلیس سرانجام در آخرین روز از ماه ژانویه ۲۰۲۰ اتحادیه اروپا را ترک گفت تا بدین سان به نخستین کشور در تاریخ این اتحادیه تبدیل شود که از آن خارج می‌شود. انتظار می رود پیامدهای برگزیت به تدریج بر روی اقتصاد انگلیس و کشورهای اروپایی آشکار شود هر چند که انتظار نمی‌رود بانک مرکزی اروپا دست کم در کوتاه مدت تغییر زیادی در سیاست های پولی خود ایجاد کند.

هنوز مشخص نیست که با توجه به روند خروج شرکت‌های بزرگ بین‌المللی از انگلیس به دنبال برگزیت، رشد اقتصادی این کشور چگونه خواهد بود. پیش‌تر مدیر بانک آمریکایی "جی پی مورگان" از انتقال مقر اروپایی این بانک از لندن به پاریس خبر داده بود. تاکنون صدها شرکت، بانک، صندوق سرمایه گذاری و موسسات بیمه ای برای ادامه فعالیت خود در انگلیس طبق شرایط جدید از دولت درخواست مجوز فعالیت کرده‌اند.

دولت انگلیس به رهبری بوریس جانسون اکنون کار بسیار سختی برای احیای رشد اقتصادی و هم چنین رسیدن به توافق با اتحادیه اروپا بر سر چگونگی روابط دو طرف در آینده خواهد داشت. انتظار می‌رود که دست کم یک سال دوره گذار در نظر گرفته شود و روابط دو طرف به شکل کنونی باقی بماند. بوریس جانسون، نخست‌وزیر انگلیس خواستار داشتن روابطی مشابه کانادا با اتحادیه اروپا شده است.

در تازه‌ترین دور از معاملات، پوند با ریزش ۱.۰۹ درصدی نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۳۰۱۵ دلار مبادله شد. یورو ۰.۱۹ درصد پایین رفت اما در محدوده کانال ۱.۱۰ باقی ماند و به ۱.۱۰۶۲ دلار رسید. همچنین نرخ برابری هر دلار آمریکا معادل ۱.۳۲۹۳ دلار کانادا اعلام شد. در برابر همتای سنگاپوری، هر دلار به ازای ۱.۳۷۱۷ دلار سنگاپور مبادله شد.

بارت واکابایاشی، مدیر شعبه توکیو موسسه " استیت استریت" گفت: یکی از موضوعات محسوس فعلی حرکت به سمت دارایی‌های امن است. معامله گران در حال فروش بخشی از ارزها خریداری شده قبلی هستند و اکنون زمان سختی برای ارزهایی نظیر یوان است.

استفان اینس، استراتژیست بازارهای آسیایی در موسسه " اکسی تریدر" گفت: نرخ برابری ارزهای اروپایی در برابر دلار به رشد اقتصادی جهان حساسیت دارد و خوش بینی به حل و فصل اختلافات تجاری باعث تقویت موضع ارزهای اروپایی در برابر اسکناس سبز خواهد شد.

در معاملات بازارهای ارزی جهانی، همچنین هر دلار با ۰.۲۸ درصد افزایش به ۱۰۸.۸۲۶۵ ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۴۸۸۶ دلار مبادله شد. هم‌چنین نرخ برابری دلار معادل ۶.۹۹۷ یوان چین اعلام شد.

ورود جدی بانک مرکزی چین به بازارهای مالی این کشور برای جلوگیری از هرج و مرج بیشتر، موجب دلگرمی معامله گران شده است. اخیرا و پس از آن که بورس شانگهای بدترین روز پنج سال اخیر خود را سپری کرد و ارزش دلار به بالای هفت یوان رسید، بانک مرکزی چین اقدام به تزریق ۱۷۳ میلیارد دلار به بازارهای مالی کرد که این مساله با استقبال معامله گران روبرو شده است. کماکان حدود دو سوم اقتصاد چین این هفته نیز به منظور کاستن از شدت شیوع بیماری ویروسی جدید تعطیل خواهند بود.

سین لی، مدیر منابع در موسسه" شین کنگ اینوستمنت" گفت: هنوز روزهای سخت به طور کامل سپری نشده است اما اقدام بانک مرکزی در نجات بازارها فرصت یک تنفس کوتاه را فراهم کرده است. در کوتاه مدت بازار به این دست خبرها روی خوشی نشان خواهد داد.

انتظار می‌رود رشد اقتصادی نقاط مختلف به ویژه در شرق آسیا تحت تاثیر این ویروس در سه ماهه نخست امسال کاهش یابد. هنگ کنگ، چین، تایلند، مالزی و کره جنوبی از جمله کشورهایی هستند که احتمالا بیشترین آسیب را متحمل خواهند شد.

کینکی کروزبی، استراتژیست ارشد بازار در موسسه "پرودنشیال فایننشیال" گفت: این ویروس روی همه چیز سایه انداخته است. اگر چه تاکنون شیوع این ویروس در سطح جهانی محدود بوده اما نگرانی‌ها از پیامدهای آن جدی است؛ به ویژه روی اقتصاد چین که کانون این ویروس بود.

در وال استریت، همه شاخص‌ها صعودی بودند تا جایی که هر سه شاخص مهم بورسی در سطح بالا تری از روز قبل خود بسته شدند.

شاخص "داوجونز ایدانستریال اوریج" با ۰.۵۱ درصد صعود نسبت به روز قبل و در سطح ۲۸ هزار و ۳۹۹.۸۱ واحد بسته شد. شاخص "اس اند پی ۵۰۰" با ۰.۷۳ درصد افزایش تا سطح ۳۲۴۸.۹۲ واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی " نزدک کامپوزیت" با صعود ۱.۳۴ درصدی در سطح ۹۲۷۳.۴۰ واحدی بسته شد.

هم‌چنین در تحولات داخلی آمریکا، مجلس سنای آمریکا در حال رسیدگی به استیضاح دونالد ترامپ است. قرار است روز چهارشنبه این مجلس در خصوص استیضاح ترامپ رای گیری کند هر چند با توجه به اکثریت جمهوری خواهان در این مجلس، امید چندانی برای رای به استیضاح وجود ندارد.

دونالد ترامپ در مجمع ایالتی آیوا موفق شد نماینده حزب جمهوری خواه در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده معرفی شود اما حزب دموکرات هنوز نامزد ایالتی را معرفی نکرده است. ترامپ توانست بیش از ۹۰ درصد آرای جمهوری خواهان را در رقابت با دو نفر دیگر به دست آورد. با این حال با توجه به وزن بسیار بالای آرای ایالتی تگزاس و کالیفرنیا در تعیین نامزد نهایی دو حزب، نگاه ها بیشتر معطوف به نتایج این دو ایالت است.

فیلیپ وی، استراتژیست موسسه " دی بی اس گروپ هولدینگز" گفت: تا زمانی که شرایط به حالت عادی برنگردد به نظر نمی‌رسد شاهد بازگشت آرامش به بازارها باشیم. اکنون با کمبود اخبار خوب مواجهیم و این شاخص ها را به عقب می‌راند.

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص‌ها تحت تاثیر برگزیت قرار داشتند تا جایی که شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۰.۵۵ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۷۳۲۶.۳۱ واحد بسته شد.

شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با صعود ۰.۴۵ درصدی در سطح ۵۸۳۲.۵۱ واحد بسته شد و شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با صعود ۰.۴۹ درصدی و ایستادن در سطح ۱۳ هزار و ۴۵.۱۹ واحدی به کار خود خاتمه داد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۰.۳۹ درصد بالا رفت و به ۹۴۰۴.۷۰ واحد رسید.

از سوی دیگر در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد مشابهی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با افزایش ۰.۵۵ درصدی تا سطح ۲۳ هزار و ۹۷.۷۸واحدی بالا رفت. شاخص " هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ ۰.۹۸ درصد صعود کرد و در سطح ۲۶ هزار و ۶۱۴.۶۲ واحد بسته شد.

در چین شاخص " شانگ‌های کامپوزیت " جهش ۲.۴۲ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۳۷۷۷.۷۵ واحد بسته شد. در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۰.۳۷ درصد افزایش و ایستادن در سطح ۶۹۴۸.۷۵ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن صعودی بود.

خبر های پربازدید 0
خبر های فعال سایت 0
خبر های پربازدید سرگرمی و گوناگون

سایر خبر های این گروه
.
اطلاع پاسخ کاربران به نظر شما و ارسال خبرنامه های سایت طلا با ایمیل
ديدگاه هاي ارسال شده توسط شما، پس از تاييد توسط سايت طلا در وب سايت منتشر خواهد شد