اونس طلاکلیک
مظنهکلیک
18 گرمکلیک
ارزش سکهکلیک
قدیم (بهار)کلیک
جدید (امامی)کلیک
نیمکلیک
ربعکلیک

دلار راکد ماند/ادامه روند صعودی بورس‌ها در جهان

شاخص دلار در نخستین دور از معاملات هفتگی تقریبا ثابت ماند.همچنین بیشتر شاخص‌های مهم بورسی جهان در نخستین دور از معاملات هفتگی صعودی شدند.

به گزارش سایت طلا به نقل از سی ان ان، روند صعودی اخیر دلار به دنبال آشکار شدن نشانه هایی از عدم تمایل بانک مرکزی آمریکا برای کاهش بیشتر نرخ بهره متوقف شد. در حوزه تجاری نیز پس از هفده ماه جنگ تجاری سرانجام دو اقتصاد بزرگ جهان به توافقی اولیه بر سر آتش‌بس رسیدند و نخست وزیر چین با سفر به واشنگتن به همراه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا فاز نخست توافق را امضا کرد.

انتظار می‌رود که رشد اقتصادی هر دو کشور تحت تاثیر این آتش‌بس موقت افزایش پیدا کند. چین پذیرفته است تا در ازای برداشته شدن تعرفه اضافی بر روی محصولات وارداتی این کشور از آمریکا، خرید بیشتری از آمریکا داشته باشد تا کسری تراز حساب تجاری دو کشور به نفع آمریکا کاهش پیدا کند.

از سوی دیگر در خاورمیانه اگر چه از شدت تنش‌ها به میزان قابل توجهی کاسته شده است اما برخی ریسک ها هنوز به قوت خود باقی مانده‌اند. ژاپن اعلام کرده است که قصد دارد ناو نظامی به منطقه برای محافظت از کشتی های تجاری خود اعزام کند و کره جنوبی نیز از رایزنی با طرف ها برای بررسی اقدام مشابه خبر داده است.

در لیبی نیز به دنبال تشدید منازعات داخلی، تولیدات نفتی تا حد بسیار زیادی کاهش یافته است.

کریس وستون، استراتژیست ارزی در موسسه "پپر استون" گفت: معامله گران تشنه شنیدن اخبار خوب از نقاط مختلف هستند و فکر می کنم که بدون یک خبر خوب دیگر، شاهد صعود بزرگی برای دلار نخواهیم بود.

شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می‌گیرد، در معاملات امروز با افزایش ۰.۰۰۱ درصدی نسبت به روز قبل و در سطح ۹۷.۳۵۵ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس معادل ۱.۰۳۲۷ دلار اعلام شد.

روابط آمریکا با اروپا نیز سر مسائل تجاری کماکان متشنج است و پس از تحریم پروژه انتقال گاز روسیه به آلمان توسط آمریکا، تنش‌ها بین متحدان دو سوی اقیانوس اطلس شدت گرفته و آلمان از کشورهای عضو اتحادیه اروپا خواسته است با هم یک سپر دفاعی در برابر تحریم‌ها تشکیل دهند. از سوی دیگر نیز فرانسه آمریکا را تهدید کرده است که در صورت عملی شدن افزایش تعرفه‌ها، پرونده را به سازمان تجارت جهانی خواهد بود. برونو لو مر، وزیر دارایی فرانسه با غیرمنطقی خواندن مواضع آمریکا خواهان بازگشت به میز مذاکره شده است.

جولیان امانوئل، استراتژیست ارشد ارزی در موسسه " بی تی جی" گفت: نگاه معامله‌گران اکنون به خاورمیانه و چین دوخته شده است. در خصوص چین اطمینان خاطر بیشتری وجود دارد و احتمالا به دنبال امضای فاز نخست توافق تجاری، رشد اقتصادی این کشور تقویت خواهد شد.

در آخرین دور از معاملات، پوند با ریزش ۰.۰۴ درصدی نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۲۹۹۲ دلار مبادله شد. یورو با وجود صعود ۰.۰۲ درصدی، در محدوده کانال ۱.۱۰ باقی ماند و به ۱.۱۰۹۸ دلار رسید. همچنین هر دلار آمریکا در سطح ۱.۳۰۶۳ دلار کانادا باقی ماند. در برابر همتای سنگاپوری، هر دلار به ازای ۱.۳۴۶۷ دلار سنگاپور مبادله شد.

تحولات انگلیس نشان می‌دهد که باید منتظر اتخاذ موضع سرسختانه تر از طرف لندن در برابر بروکسل به دنبال پیروزی تاریخی محافظه‌کاران در انتخابات بود. احتمالا انگلیس خواهان گرفتن امتیازات بیشتری از اتحادیه اروپا در خصوص توافقات تجاری، بانکی و گمرکی خواهد شد. مجلس جدید انگلیس با اکثریت قاطع آرا به لایحه دولت برای ترک اتحادیه اروپا تا ۳۱ ژانویه سال‌ آینده رای مثبت داد تا برگزیت یک گام بزرگ به سرانجام خود نزدیک شود. با این حال برخی از مسئولین اروپایی نسبت به طولانی شدن دوران گذار در صورت تغییر موضع انگلیس هشدار داده‌اند. ساجد جاوید، وزیر دارایی انگلیس وعده داده است که به زودی رشد اقتصادی انگلیس دو برابر خواهد شد.

اورسلا فون در لین، رئیس کمیسیون اروپا با تغییر موضعی آشکار گفته است که اتحادیه اروپا شاید مهلت زمانی مذاکرات با انگلیس را تمدید کند. موضع گیری جدید مقامات مالی و دارایی انگلیسی نیز نشان می دهد که بودجه سال ۲۰۲۰ متمرکز بر تقویت زیرساخت‌ها و افزایش هزینه های دولتی در بخش های آموزشی و درمانی خواهد بود که به معنای در نظر گرفتن یک دوره گذار طولانی برای برگزیت خواهد بود.

در معاملات بازارهای ارزی جهانی، همچنین هر دلار با ۰.۰۵ درصد کاهش به ۱۱۰.۱۷۴۶ ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۴۵۲۲ دلار مبادله شد. هم‌چنین نرخ برابری دلار معادل ۶.۸۴۳۷ یوان چین اعلام شد.

روند معاملات در نقاط مختلف جهان تحت تاثیر اخبار مختلفی قرار گرفت. پس از تهدید کره شمالی به خروج کامل از مذاکرات خلع سلاح هسته ای، مقامات آمریکایی از این کشور خواسته‌اند تا به مذاکرات باز گردد. با این حال پس از آن‌که وزارت خزانه داری آمریکا در اقدامی غیرمنتظره، دو شرکت کره ای را به اتهام ارسال نیروی کار از کره شمالی به کشورهای خارجی تحریم کرد؛ رهبر کره شمالی سفیر سابق این کشور در انگلیس را به سمت وزیر خارجه منصوب کرد و برخی از کارشناسان این اقدام را در راستای اتخاذ موضع سرسختانه‌تر از سوی کره شمالی ارزیابی می کنند.

در حوزه جنگ تجاری پس از ۱۷ ماه اختلاف گسترده، نخست وزیر چین با سفر به واشنگتن فاز نخست توافق تجاری با آمریکا را امضا کرد. این پیمان که بخشی از یک توافق بزرگ‌تر خواهد بود چین را مکلف به افزایش خرید از آمریکا در ازای برداشته شدن بخشی از تعرفه های آمریکا روی محصولات چینی می‌کند.

علاوه بر آن آمریکا با کانادا و مکزیک نیز پیمان جدید تجارت آزاد آمریکای شمالی موسوم به "نفتا" را امضا کرده است که این پیمان آزاد تجاری رای موافق کنگره را نیز کسب کرد. از سوی دیگر اما اختلافات تجاری آمریکا با اروپا مجددا شعله ور شده است و پس از جریمه سنگین گوگل در فرانسه و "تحریم پروژه نورد استریم ۲" توسط آمریکا که قرار است گاز روسیه را به آلمان برساند، تنش‌های بین اروپا و آمریکا شدت گرفته است. در خاورمیانه نیز اختلافات داخلی در لیبی باعث شده است تا تولیدات نفتی این کشور به میزان زیادی کاهش یابد و نشست برلین نیز نتوانسته است به اختلافات طرفین پایان ببخشد.

در وال استریت، همه شاخص‌ها صعودی بودند تا جایی که هر سه شاخص مهم بورسی در سطح بالا تری از روز قبل خود بسته شدند.

شاخص "داوجونز ایدانستریال اوریج" با ۰.۱۷ درصد صعود نسبت به روز قبل و در سطح ۲۹ هزار و ۳۴۸.۱۰ واحد بسته شد. شاخص "اس اند پی ۵۰۰" با ۰.۳۹ درصد افزایش تا سطح ۳۳۲۹.۶۹ واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی " نزدک کامپوزیت" با صعود ۰.۳۴ درصدی در سطح ۹۳۸۸.۹۵ واحدی بسته شد.

جک یاناشویچ، مدیر سبد دارایی در موسسه " ناتیکسیس اینوسمنت منیجرز" گفت: نااطمینانی نسبت به سرانجام جنگ تجاری اندکی برطرف شده و چشم‌انداز روشن‌تری را روبروی خود داریم. این مساله کمک زیادی به ارزیابی ریسک دارایی‌ها کرده است.

هم‌چنین در تحولات داخلی آمریکا، کنگره که اکثریت آن در اختیار دموکرات‌ها است ترامپ را به دو اتهام سوء استفاده از قدرت و سنگ اندازی در کار کنگره مقصر دانسته است و نانسی پلوسی، رئیس کنگره پس از مدت ها کش و قوس سرانجام پرونده استیضاح وی را به مجلس سنا ارسال کرده است. به نظر نمی رسد که با توجه به اکثریت جمهوری خواهان در مجلس سنا، استیضاح ترامپ رای بیاورد.

کیتی جونز، استراتژیست ارشد بازارهای جهانی در موسسه " چارلز شاوب" گفت: در مقطع فعلی مهم ترین چیزی که معامله گران منتظر آن هستند، اجلاس پیش روی بانک مرکزی آمریکا خواهد بود تا مشخص شود که آیا فدرال رزرو تن به کاهش بیشتر نرخ بهره خواهد داد یا خیر. اگر نرخ بهره کاهش پیدا کند احتمالا شاهد صعودهای بیشتری خواهیم بود.

از سوی دیگر، بورس‌های اروپایی کماکان تحت تاثیر وقایع مربوط به فرانسه و انگلیس قرار دارند. مجلس انگلیس با اکثریت آرا با لایحه توافق دولت این کشور و اتحادیه اروپا بر سر خروج از اتحادیه اروپا تا سی و یکم ژانویه موافقت کرده است.

پس از وعده بوریس جانسون، نخست‌وزیر انگلیس در افزایش سرمایه گذاری دولت، اکنون ساجد جاوید، وزیر دارایی این کشور وعده داده است تا رشد اقتصادی امسال انگلیس دو برابر رشد پارسال باشد. در فرانسه نیز دولت برای راضی کردن اعتصاب‌کنندگان به از سرگیری فعالیت خود وعده داده است لایحه پیشنهادی خود برای اصلاح نظام بازنشستگی را تا حد زیادی تعدیل کند.

لایحه جنجالی دولت فرانسه برای اصلاح نظام بازنشستگی باعث رقم خوردن طولانی‌ترین اعتصابات تاریخ معاصر این کشور و استعفای وزیر بازنشستگی این کشور شده است. بانک مرکزی فرانسه هشدار داده است اعتصابات باعث کاهش محسوس رشد اقتصادی این کشور خواهد شد.

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص‌ها عملکرد خوبی داشتند تا جایی که شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۰.۸۵ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۷۶۵۴.۷۶ واحد بسته شد.

شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با جهش۱.۳۲ درصدی در سطح ۶۱۰۰.۷۲ واحد بسته شد و شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با صعود ۰.۷۲ درصدی و ایستادن در سطح ۱۳ هزار و ۵۲۶.۱۳ واحدی به کار خود خاتمه داد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۱.۱۴ درصد بالا رفت و به ۹۶۸۱.۳۰ واحد رسید.

آن هندرسن، مدیر دارایی در بانک "یو بی اس" گفت: در حالی وارد سال ۲۰۲۰ می‌شویم که چشم انداز اقتصاد جهانی تا حد زیادی نسبت به سال قبل بهبود پیدا کرده است و با توجه به امضای فاز نخست توافق تجاری امیدواریم که شاهد ثبت عملکرد اقتصادی نیرومندتری باشیم.

از سوی دیگر در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد مشابهی داشتند تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با افزایش ۰.۲۲ درصدی تا سطح ۲۴ هزار و ۹۳.۲۴ واحدی بالا رفت و شاخص " هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ با ریزش ۰.۵۹ درصدی به ۲۸ هزار و ۸۸۵.۱۰ واحد رسید.

در چین شاخص " شانگ‌های کامپوزیت " با صعود ۰.۴۵ درصدی در سطح ۴۱۷۳.۳۶ واحد بسته شد. در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۰.۲۲ درصد افزایش و ایستادن در سطح ۷۰۷۹.۵۰ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن صعودی بود.

خبر های فعال سایت 0
خبر های پربازدید سرگرمی و گوناگون

سایر خبر های این گروه
.
اطلاع پاسخ کاربران به نظر شما و ارسال خبرنامه های سایت طلا با ایمیل
ديدگاه هاي ارسال شده توسط شما، پس از تاييد توسط سايت طلا در وب سايت منتشر خواهد شد