اونس طلاکلیک
مظنهکلیک
18 گرمکلیک
ارزش سکهکلیک
قدیم (بهار)کلیک
جدید (امامی)کلیک
نیمکلیک
ربعکلیک

جای پای دلار محکم شد/ ریزش مجدد بورس‌های اروپایی و آسیایی

سهم دلار از ذخایر ارزی در جهان به بالاترین سطح یک سال اخیر رسید.از طرفی برخلاف بورس وال استریت، بورس‌های اروپایی و آسیایی در محدوده قرمز بسته شدند.

به گزارش سایت طلا به نقل از رویترز، بانک‌های مرکزی جهان در حال تقویت استفاده از دلار و یوان هستند؛ به گونه‌ای که طبق اعلام صندوق بین‌المللی پول، سهم دلار از ذخایر ارزی جهانی در سه ماهه سوم به بالاترین سطح یک سال اخیر و سهم یوان از این ذخایر به بالاترین سطح یک دهه اخیر رسیده است.

در مجموع ۶.۷۵ تریلیون دلار از ذخایر ارز ی بانک‌های مرکزی در جهان بر حسب دلار بوده که این رقم معادل ۶۱.۷۸ درصد کل ذخایر بوده است.

هر چند سهم دلار از ذخایر ارزی در سه ماهه سوم در مقایسه با سه ماهه قبل ۰.۲۹ درصد افزایش داشته است اما این رقم کماکان کمتر از سهم ۶۱.۹۳ درصدی سه ماهه سوم سال ۲۰۱۸ محسوب می شود.

بانک‌های مرکزی در جهان به منظور حمایت از ارزش پول ملی خود و همچنین پرداخت بدهی های خارجی، دارای ذخیره متنوعی از ارزهای خارجی هستند.

هر چند که دلار کماکان اصلی ترین ارز جهانی در ترکیب ذخایر ارزی باقی مانده اما تلاش برخی کشورها برای فاصله گرفتن از دلار در ماه های اخیر شدت گرفته است.

جاین دویل، جانشین مدیر موسسه " تمپوس" گفت: فکر می کنم دلار کماکان در صدر ارزهای اصلی باقی بماند اما احتمالا شاهد کاهش تدریجی حاشیه امن این ارز در برابر دیگر ارزها خواهیم بود. در بلندمدت دلار رقابت سختی با یوان خواهد داشت.

از سوی دیگر سهم یورو از ذخایر ارزی در جهان به پایین‌ترین سطح دو سال اخیر خود رسیده و در سطح ۲۰.۰۷ درصد قرار گرفته است.

ین ژاپن نیز ۵.۶ درصد از ذخایر ارزی در جهان را تصاحب کرده که بزرگ ترین سهم ارز ژاپنی از ذخایر ارزی جهان در طول ۱۹ سال اخیر محسوب می‌شود.

بزرگ‌ترین جهش در ذخایر ارزی مربوط به یوان بوده است که اکنون ۲.۰۱ درصد از ترکیب ذخایر ارزی جهانی را شامل می‌شود. از زمان پذیرفته شدن یوان به عنوان ارز جهانی در سال ۲۰۱۶، سهم یوان از ذخایر ارزی بانک های مرکزی هیچ گاه بدین میزان نبوده است.

روند معاملات در نقاط مختلف جهان تحت تاثیر ریسک های مختلفی قرار گرفت. با توجه به فرا رسیدن سال نو و آرامش نسبی بازارها، معاملات فعلا در حجم بسیار پایینی انجام می‌شود. در تازه ترین تحولات شبه جزیره کره، کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی گفته است آمریکا نباید از صبر کشورش سو استفاده کند و کره شمالی دیگر به محدودیت آزمایش موشک های بالستیک پایبندنخواهد بود. دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در واکنش به این اظهارات گفته است که رابطه خوبی با کیم دارد و امیدوار است که کره شمالی دست به اقدام اشتباهی نزند. رئیس جمهور کره جنوبی نیز گفته است در مقطع فعلی مهمترین مساله از سرگیری گفت‌وگوهای صلح و خلع سلاح هسته‌ای کره شمالی خواهد بود.

در حوزه جنگ تجاری ترامپ گفته است که فاز نخست توافق تجاری روز پانزدهم ژانویه امضا خواهد شد. قرار است نخست وزیر چین به زودی راهی واشنگتن شود تا فاز نخست توافق را امضا کند. علاوه بر آن آمریکا با کانادا و مکزیک نیز پیمان جدید تجارت آزاد آمریکای شمالی موسوم به " نفتا" را امضا کرده است که این پیمان آزاد تجاری رای موافق کنگره را نیز کسب کرد. از سوی دیگر اما اختلافات تجاری آمریکا با اروپا مجددا شعله ور شده است و پس از جریمه سنگین گوگل در فرانسه و "تحریم پروژه نورد استریم ۲" توسط آمریکا که قرار است گاز روسیه را به آلمان برساند، تنش های بین اروپا و آمریکا شدت گرفته است.

در وال استریت، همه شاخص‌ها صعودی بودند تا جایی که هر سه شاخص مهم بورسی در سطح بالاتری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص "داوجونز ایدانستریال اوریج" با ۰.۲۷ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۲۸ هزار و ۵۳۸.۴۴ واحد بسته شد. شاخص "اس اند پی ۵۰۰" با ۰.۲۹ درصد افزایش تا سطح ۳۲۳۰.۷۸ واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی " نزدک کامپوزیت" با صعود ۰.۳ درصدی در سطح ۸۹۷۲.۶۱ واحدی بسته شد.

معامله گران هم‌چنین منتظر مشخص شدن زمان برگزاری جلسه استیضاح دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در مجلس سنا هستند. پیش تر کنگره که اکثریت آن در اختیار دموکرات‌ها است ترامپ را به دو اتهام سو استفاده از قدرت و سنگ اندازی در کار کنگره مقصر دانسته و پرونده وی را برای استیضاح به سنا فرستاده است. ترامپ خواهان رسیدگی سریع به پرونده خود شده اما بیشتر سناتورهای دموکرات خواهان به تعویق افتادن جلسه تا زمان دریافت مدارک بیشتر هستند. به نظر نمی رسد که با توجه به اکثریت جمهوری خواهان در مجلس سنا، استیضاح ترامپ رای بیاورد.

از سوی دیگر، بورس‌های اروپایی با افزایش احتمال اتخاذ موضع سرسختانه‌تر توسط دولت انگلیس در جریان مذاکرات با اتحادیه اروپا، دچار روند ریزشی شدند. اکنون دولت محافظه‌کار با توجه به اکثریت قاطع خود در مجلس می خواهد تا امتیازات بیشتری از بروکسل بگیرد و همین مساله احتمالا باعث تمدید بیشتر دوران گذار خواهد شد. مجلس انگلیس با اکثریت آرا با لایحه توافق دولت این کشور و اتحادیه اروپا بر سر خروج از اتحادیه اروپا تا سی و یکم ژانویه موافقت کرده است. بوریس جانسون، نخست‌وزیر انگلیس در توئیتی وعده داده است دولت با افزایش سرمایه گذاریها در زیرساخت‌های این کشور، اقتصادی نیرومندتر را بنا کند.

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص‌ها عملکرد بدی داشتند تا جایی که شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۰.۵۹ درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۷۵۴۲.۴۴ واحد بسته شد. شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با ریزش ۰.۰۷ درصدی در سطح ۵۹۷۸.۰۶ واحد بسته شد و شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با کاهش ۰.۶۶ درصدی و ایستادن در سطح ۱۳ هزار و ۲۴۹.۰۱ واحدی به کار خود خاتمه داد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۰.۶۶ درصد پایین رفت و به ۹۵۴۹.۲۰ واحد رسید.

از سوی دیگر در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد کاملا مشابهی داشتند تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با ریزش ۰.۷۶ درصدی تا سطح ۲۳ هزار و ۶۵۶.۶۲ واحدی پایین رفت و شاخص " هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ با ریزش ۰.۴۶ درصدی به ۲۸ هزار و ۱۸۹.۷۵ واحد رسید.

در چین شاخص " شانگ‌های کامپوزیت " با صعود ۰.۳۷ درصدی در سطح ۴۰۹۶.۵۸ واحد بسته شد. در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۱.۷۷ درصد کاهش و ایستادن در سطح ۶۶۸۴.۱۰ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن نزولی بود.


خبر های پربازدید 0
خبر های فعال سایت 0
خبر های پربازدید سرگرمی و گوناگون

سایر خبر های این گروه
.
اطلاع پاسخ کاربران به نظر شما و ارسال خبرنامه های سایت طلا با ایمیل
ديدگاه هاي ارسال شده توسط شما، پس از تاييد توسط سايت طلا در وب سايت منتشر خواهد شد