بررسی سقوط بهای سکه در هفته گذشته
سایت طلا: در هفته گذشته بانك مركزي با تعيين نرخ 650 هزار تومان قصد داشت تا پايه اي براي قيمت بازار آزاد تعيين كند كه با كاهش ارزش دلار قيمت سكه در بازار به زير اين قيمت سر خورد و تا سطح 625 هزار تومان پيش رفت.
تاریخ: ۲۴/ارديبهشت/۹۱ ساعت ۱۹:۰۱ | اقتصاد ایران شناسه خبر: ۵۵۱۸
به گزارش سایت طلا، کاهش دادن قیمت خرید سکه های پیش فروش شده توسط بانک مرکزی تا محدوده 650 هزار تومان، در حراج بانک کارگشایی در کنار تحویل یک میلیون سکه، سبب افت قیمت ها در هفته گذشته شد.
بنابراین گزارش بهای سکه که در بازار در محدوده 670 هزار تومان بود با کاهش دادن قیمت سکه در جلسه حراج بانک کارگشایی در روز شنبه به 650 هزار تومان، قیمت سکه را در غروب روز شنبه و روز یکشنبه گذشته در سطح نرخ بانک کارگشایی با اندکی افت و خیز همراه کرد.
این گزارش حاکی است، در روز شنبه هر قطعه سکه تمام بهار آزادی در طرح قدیم و امامی بر روی نرخ 670 و 661 هزار تومان قرار داشت که تحت تاثیر اقدام بانک مرکزی در غروب تا سطح 667 و 655 هزار تومان پایین آمد نیم سکه و ربع با افت 4 و 2 هزار تومان به 332 و 180 هزار تومان و هر قطعه سکه یک گرمی با کاهش یک هزار تومان به 104 هزار و 500 تومان رسید.
برپایه این گزارش، در روز یکشنبه با افت 29 تومانی دلار، بهای سکه به 641 هزار تومان در طرح امامی و 650 هزار تومان در طرح قدیم رسید نیم سکه و ربع نیز تا سطح 323 و 176 هزار تومان پایین آمدند که با افزایش ارزش دلار تا سطح 1668 تومان بهای سکه ها نیز تا حدودی با رشد همراه و به 648 هزار تومان در طرح امامی و 655 هزار تومان در طرح قدیم رسید.
نیم سکه و ربع 3 و 1 هزار تومان رشد یافتند سکه یک گرمی که تا سطح 102 هزار و 500 تومان کاهش یافته بود به رقم 103 هزار و 500 تومان برگشت.
این گزارش می افزاید، در روز دوشنبه نوسانات بهای سکه بسیار اندک بود و با بهای 658 هزار تومان سکه طرح قدیم و 647 هزار تومان سکه طرح امامی در بازار به فروش رسیدند.
نیم سکه با بهای 325 و ربع با نرخ 178 هزار تومان در بازار معامله شدند سکه یک گرمی 500 تومان افزایش یافت.
براساس این گزارش، سه شنبه از ارزش سکه تمام بهار آزادی در طرح قدیم 6 هزار تومان و در طرح امامی 2 هزار تومان کاسته و در مقابل نیم سکه و سکه یک گرمی یک هزار تومان افزایش یافتند و با بهای 326، 105 هزار تومان به فروش رسیدند ربع سکه بدون نوسان باقی ماند.
بنابراین گزارش، روز چهارشنبه سکه تمام بهار آزادی درطرح قدیم و امامی با سقوط 13 و 15 هزار تومانی مواجه و با بهای 639 و 630 هزار تومان و نیم سکه با افت 8 هزار تومانی با نرخ 318 هزار تومان در بازار به فروش رسیدند در این روز سکه ربع و سکه یک گرمی بدون نوسان و با نرخ روز قبل در بازار معامله شدند.
شایان ذکراست، در روز پنج شنبه با توجه به دلار 1627 تومانی و اونس 1590 دلاری، بهای سکه بهار آزادی در طرح قدیم و امامی تا 625 و 616 پایین آمد نیم سکه وربع تا 315 و 175 هزار تومان و سکه یک گرمی تا 102 هزار تومان کاهش یافت.
گفتنی است، علیرغم نزدیکی میلاد حضرت زهرا(س)و روز مادر و افزایش تقاضا، بعلت اشباع شدن بازار، قیمتها در بازار سکه دسخوش نوسانی نشد.