روزنامه آلمانی: ترامپ تنها بازنده بازی خطرناک ضدایرانی خود است
یک روزنامه آلمانی در مطلبی به بررسی عواقب تشدید مواضع ضدایرانی اخیر ترامپ پرداخته و این گونه سیاستها را به ویژه برای آمریکا خطرناک دانست.
روزنامه "تاگس اشپیگل " آلمان در مطلبی به مسئله شاخ و شانه کشیدن های اخیر ترامپ برای ایران پرداخته و نوشت: ایران بعضی بخش های توافق هسته ای را لغو می کند و آمریکا هم در منطقه خلیج فارس تحرکاتی نظامی را انجام می دهد. در این تحولات خطرات زیادی بخصوص برای آمریکا نهفته است.
این روزنامه آلمانی در ادامه نوشت: این یک مسئله نگران کننده است و عواقب فرامنطقه ای دارد. آیا خاورمیانه به زودی با جنگ جدیدی روبر خواهد شد؟ حدود یک سال است که نشانه هایی از وقوع یک طوفان وجود دارد و حداقل شرایط از 8 آوریل سال 2018 که ترامپ به صورت یکجانبه توافق اتمی با ایران را لغو کرد این گونه است. توافق هسته ای که از بزرگترین موفقیت های سلف ترامپ، اوباما محسوب می شد از بدترین توافقات همه زمان ها برای ترامپ است.
حالا ایرانی ها هم اعلام کرده اند که بخش هایی از این توافق لغو می کنند. هیچ نیازی به مهارت پیش گویی نبود برای اینکه بتوانیم این مسئله را پیش بینی کنیم که به زودی این کشور هم دیگر خود را به این توافق متعهد احساس نمی کند. مدت طولانی بود که برخی گروه های سیاسی و مذهبی در ایران این توافق را شرم آور توصیف می کردند و این وضعیت به مواضع جمهوریخواهان در آمریکا در قبال این توافق مرتبط است.
این روزنامه آلمانی در ادامه این پرسش را مطرح می کند که آیا این محاسبه آمریکا که ایران به زودی با توجه به فشارهای زیادی که روی آن است به زانو درآمده و به مذاکرات مجدد درباره برجام روی خواهد آورد درست از آبّ درآمد؟ این مسئله واضح است که نظام جمهوری اسلامی و مردم تحت تحریم های اقتصادی در فشار زیادی قرار دارند. نارضایتی و دلسردی در بین مردم زیاد است. اما این خشم و نارضایتی شهروندان به اندازه ای نیست که آن طور که ترامپ حدس زده بود به صورت جدی نظام در این کشور را به خطر بیاندازد.
تهدیدات از طرف آمریکا بیشتر می تواند منجر به این شود که مردم ایران بیشتر و قاطعانه تر و با شعارهای میهن پرستانه پشت حاکمان خود قرار گیرند. بنابراین هیچ کس این مسئله را رد نمی کند که آمریکا تحت ریاست جمهوری ترامپ در جمهوری اسلامی شهرت بدی پیدا کرد. بسیاری ایدئولوژی خود در این باره که آمریکا شیطان بزرگ است را تایید شده می بینند.
نویسنده در بخش دیگری از این مطلب این پرسش را مطرح می کند که آیا همه استدلال های ترامپ علیه ایران برای اینکه خاورمیانه را در جنگ و هرج و مرج جدیدی وارد کند کافی است؟ پاسخ این سوال آشکارا نه است. کسی مانند ترامپ که مرتبا بلوف می زند و قمار بازی می کند می تواند در این بازی فقط بازنده باشد.
این بدین مفهوم است که یک درگیری مسلحانه در منطقه خطرات بزرگی برای آمریکا دارد. ارتش منظم ایران و بخصوص سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با تجهیزت بالا با حماس قابل مقایسه نیستند. اگر درگیری رخ دهد اوضاع بسیار سخت تر خواهد بود. چنین درگیری تاثیرات هنگفتی بر تجارت جهانی و از جمله صادرات نفت خواهد داشت. ترامپ هم به عنوان تاجر دقیقا به این موضوع واقف است. اینکه آیا وقوف به این مسئله وی را از برداشتن گام های حساب نشده باز می دارد مسئله ای دیگر است.
جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا چند روز پیش اعلام کرد که یک فروند ناو هواپیمابر و بمب افکن های ایالات متحده آمریکا عازم خلیج فارس است تا به زعم وی پیامی واضح به دولت ایران باشد مبنی بر اینکه هرگونه حمله به منافع آمریکا و یا متحدان آن با شدت عملی بی امان مواجه خواهد شد.
مقامات آمریکایی در اعلام خبر اعزام ادوات نظامی آمریکا به منطقه، نگرانی هایی درباره احتمال حمله نظامی ایران به نیروهای آمریکایی و متحدان آن را به عنوان دلیل اصلی مطرح می کنند و طوری وانمود می کنند که گویی ایران در آستانه اقدام نظامی علیه آمریکا و متحدان آن قرار دارد.
ایالات متحده آمریکا طی ماه های گذشته هیچ ناو هواپیمابری در خلیج فارس و دریای عمان مستقر نکرده بود و بر اساس گزارش رسانه های آمریکا این مسئله حتی مایه نگرانی برخی مقامات نظامی آمریکا شده بود که مدعی بودند در صورت اقدام نظامی ایران، نیروهای نظامی ایالات متحده آمریکا در آسیب پذیری قرار داشتند.
انتهای پیام/