در سال2011 ایران ریاست اوپک رابه عهده می گیرد

خطیبی با تشریح نتایج اجلاس 155 اوپک اعلام کرد: در سال 2011 میلادی وزیر نفت ایران ریاست اوپک را بر عهده خواهد داشت.

خبر را برای من بخوان
به گزارش سایت طلا به نقل از شانا, نماینده ایران در هیئت عامل اوپک از تاکید اجلاس 155 اوپک بر پایبندی اعضا به سهمیه‌های تولید و برگزاری نشست آینده این سازمان در اسفند ماه امسال خبر داد.

نماینده ایران در هیئت عامل اوپک امروز (چهارشنبه دوم دی) در گفت‌وگو با خبرنگار شانا درباره نشست وزارتی 155 اوپک در لواندای آنگولا اظهار داشت: اگرچه هم‌اکنون سطح ذخیره‌سازی‌های تجاری از 62 روز به 59 روز کاهش یافته، اما سطح ذخیره‌سازی‌های شناور به بیش از 150 میلیون بشکه رسیده است که از این میزان 100 میلیون بشکه مربوط به فرآورده نفت خام و 50 میلیون بشکه مربوط به ذخیره‌سازی نفت خام است.

نماینده ایران در هیئت عامل اوپک اظهار داشت: ذخیره‌سازی نفت خام با میزان‌های یاد شده قابل تامل است.

تاکید دوباره اوپک بر رعایت سهمیه تولید نفت

خطیبی درباره افزایش تولید نفت اوپک نیز گفت: بر اساس اعلام منابع ثانویه، پایبندی اعضای اوپک به سهمیه هی تولید در دو ماه اخیر میلادی به 57 تا 59 درصد کاهش یافته است؛ در همین حال درباره صحت آمار ارائه شده از سوی منابع ثانویه تردید وجود دارد.

وی تصریح کرد: در این نشست توصیه شد با توجه به شرایط بازار در سال آینده، در صورتی که اعضای اوپک سهمیه‌های تعیین شده را رعایت کنند، بازار نفت با شرایط مناسبی مواجه خواهد شد، در غیر این صورت سطح ذخیره‌سازی‌های نفت خام بار دیگر افزایش می‌یابد.

وی در همین حال میانگین پایبندی اعضا به سهمیه‌ها از حدود یک سال پیش را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: از ابتدای اجرای کاهش سقف تولید اوپک تا آخر نوامبر 2009،‌ متوسط پایبندی اعضای اوپک به سهمیه‌های تعیین شده 66 درصد بوده است.

نماینده ایران در هیئت عامل اوپک در مورد قیمت مطلوب نفت گفت: قیمت مطلوب نفت برای تولید کنندگان، مصرف کنندگان و سرمایه گذاران، 70 تا 80 دلار در هر بشکه است و می‌تواند رضایت سه گروه یاد شده را تامین کند.

حضور غیر اوپکی‌ها در اجلاس 155

وی از حضور چهار کشور غیر عضو اوپک در این نشست خبر داد و گفت: وزیران کشورهای مصر، عمان، اندونزی و بحرین به عنوان وزیران کشورهای غیر اوپک نیز در این نشست حضور داشته و سخنرانی کردند.

وی با اشاره به این که در نشست 155 اوپک گزارش بازار نفت و وضعیت محیط زیست، همچنین گزارش بودجه سال آینده اوپک ارائه شد، تصریح کرد:‌ پس از نشست عمومی اوپک، نشست وزیران اوپک و روسای هیئت های کشورهای عضو پشت درهای بسته برگزار و در این نشست بر پایبندی اعضا به سهمیه های تعیین شده تاکید و اعلام شد با توجه به آن که در سه ماهه اول و دوم سال آینده میلادی بازار نفت با شرایط حساسی روبروست، باید اعضای اوپک در شش ماه نخست سال آینده میلادی، سهمیه‌های تولید را به دقت رعایت کنند.

نماینده ایران در هیئت عامل اوپک بحث درباره حذف یارانه انرژی را از دیگر موضوع‌های مطرح شده در نشست 155 اوپک اعلام و تصریح کرد: کشورهای صنعتی خواستار خذف یارانه سوخت های فسیلی شده و از سازمان های بین المللی مرتبط مانند اوپک خواسته اند در جلسه های پیگیری این موضوع شرکت کند.

وی تصریح کرد: در این اجلاس از دبیرخانه اوپک خواسته شد فعالانه در جلسه های یاد شده شرکت کند، در همین حال موضع اوپک آن است که نباید میان انرژی های فسیلی و سایر انرژی ها تفاوتی وجود داشته باشد و اگر قرار است یارانه سوخت های فسیلی خذف شود، این موضوع باید به تمام انرژی ها (مانند انرژی های تجدید شونده، انرژی های گیاهی و ...) و حتی کالاهای دیگر تعمیم داده شود.

نیجریه رئیس این دوره کمیته وزارتی نظارت بر بازار

خطیبی با یادآوری اینکه کمیته وزارتی نظارت بر بازار با حضور وزرای سه کشور کویت، نیجریه و ایران برگزار و ایران رئیس کمیته را از چند سال گذشته بر عهده دارد تصریح کرد: به دلیل حضور نیافتن وزیر نفت ایران در اجلاس 155 اوپک، وزیر نفت نیجریه ریاست این دوره کمیته را بر عهده داشت.

وی تصریح کرد: نشست وزارتی نظارت بر بازار یک روز پیش از نشست وزارتی اوپک برگزار و گزارش بازار نفت ارائه و درباره بالا بودن سطح ذخیره‌سازی نفت و افزایش تولید نفت کشورهای عضو نسبت به سهمیه‌های از پیش تعیین شده صحبت شد.

اکوادور، رئیس اوپک در 2010 و ایران در 2011

نماینده ایران در هیئت عامل اوپک گفت: دوره یک ساله آنگولا برای بر عهده داشتن ریاست اوپک تا پایان سال جاری میلادی است و سال آینده (2010) وزیر نفت اکوادور رئیس اوپک و ایران نایب رئیس اوپک خواهد بود.

خطیبی تصریح کرد: به این ترتیب در 2011 میلادی وزیر نفت ایران ریاست اوپک را بر عهده خواهد داشت.

17 مارس 2010 نشست آینده اوپک

نماینده ایران در هیئت عامل اوپک همچنین با بیان اینکه اوپک در سه ماه آینده نشست فوق العاده ای نخواهد داشت، گفت: نشست آینده اوپک در قالب نشست عادی در تاریخ 17 مارس 2010 (26 اسفند) در وین اتریش برگزار خواهد شد.