اونس طلاکلیک
مظنهکلیک
18 گرمکلیک
ارزش سکهکلیک
قدیم (بهار)کلیک
جدید (امامی)کلیک
نیمکلیک
ربعکلیک
معاون ارزی بانک ملی ایران :

25 رابطه کارگزاری و 100 ارتباط سوئیفتی پس از برجام ایجادشده است

معاون ارزی بانک ملی ایران از برقراری ارتباط کارگزاری با 25 بانک و 100 رابطه سوئیفتی پس از برنامه جامع اقدام مشترک(برجام ) خبر داد و گفت:کار انتقال پول اشخاص به خارج از کشور نیز تسهیل شده و هموطنان می توانند ماهانه تا سقف 2 هزار یورو، پول حواله کنند.

«غلامرضا پناهی» با بیان این که این کار در زمان تحریم با اخذ هزینه های بالاتر از سوی صرافی ها انجام می شد، گفت: کارمزد اخذ شده برای این کار در شبکه بانکی سه دلار است در حالی که صرافی ها تا 25 دلار از مشتریان برای سقف 2 هزار یورو مطالبه می کنند.
وی با یادآوری اینکه در دوره تحریم ها امکان هیچگونه نقل و انتقالی برای بانک ها وجود نداشت، افزود: اکنون انتقال وجوه برای هزینه های تحصیل دانشجویان ایرانی، هزینه درمان و نظایر آن از طریق شعب ارزی بانک ملی فراهم است.
به گفته عضو هیات مدیره بانک ملی ایران ، از طریق روابط کارگزاری می توان به مقصد کشورهای اروپایی، روسیه، آذربایجان و افغانستان ارز حواله کرد و از آنجا که کارگزاری های طرف قرارداد با بانک ملی خود با کارگزاری های دیگر به صورت شبکه ای در ارتباط هستند، انتقال وجوه به راحتی انجام می شود.
پناهی درباره امکان انتقال ارز از خارج به داخل کشور نیز گفت: ممکن است برخی بانک های خارجی با کارگزاری های همکار با بانک ملی طرف قرارداد نباشند، اما در نزدیک به یکسال گذشته وجوه بسیاری بویژه درآمدهای صادرکنندگان از کشورهای اروپایی از طریق کارگزاری ها به داخل کشور منتقل شده است.
وی درباره اینکه تمایل نداشتن بانک های بزرگ اروپایی برای همکاری با ایران تا چه میزان به منطبق نبودن بانک های ایرانی با استانداردهای بین المللی باز می گردد، گفت: جدا از بحث های سیاسی، همکاری با بانک های بزرگ خارجی در تامین مالی پروژه ها و سرمایه گذاری های خارجی اهمیت می یابد.
پناهی تاکید کرد: امروز شعب خارجی بانک ملی به نظام تسویه یورو موسوم به تارگت 2 متصل شده اند که در سایه آن می توان بسیاری از نقل و انتقال ها را انجام داد.
معاون ارزی بانک ملی ایران با تاکید بر اینکه بخشی از این اشکالات به مباحث فنی و تجاری باز می گردد، افزود: طبیعی است دو شرکت برای همکاری ابتدا باید یکدیگر را شناسایی و احراز هویت کنند که این کار از طریق صورت های مالی استاندارد امکان پذیر است.
پناهی افزود: نظام بانکی ایران ده سال از بانکداری بین الملل جدا بوده و باید استانداردهای خود را به روز کند. بانک های خارجی هم انتظار دارند صلاحیت اعتباری بانک های ایرانی را احراز کنند.
به گفته پناهی، باید نگرانی ریسک بانک های خارجی را بویژه در زمینه های پولشویی که شهرت بانک را در نظام بین الملل به مخاطره می اندازد، برطرف کرد.
وی افزود: البته در ایران قانون مبارزه با پولشویی در حال اجراست و احراز اصالت مشتریان در بانک ها انجام می شود.
معاون ارزی بانک ملی ایران تاکید کرد: نظام بانکی ما منطبق با استانداردهای روز بانکداری جهان نیست اما این بدان معنی نیست که کاری هم انجام نداده ایم بلکه شناسایی مشتریان در نظام بانکی در دست انجام است.
غلامعلی کامیاب معاون ارزی بانک مرکزی به تازگی از برقراری روابط کارگزاری با ۲۳۰ بانک خارجی پس از برجام خبر داد.
وی در جلسه مشترک بانک‌های ایرانی و افغانستانی گفته بود، در هفت ماه نخست امسال، بانک‌های ایرانی ۱۷ میلیارد دلار ال‌سی باز کرده‌اند که ۹ میلیارد دلار آن حواله و بقیه‌اش اعتبارات اسنادی و بروات بوده است.

انتهای پیام

خبر های پربازدید 0
خبر های فعال سایت 0
خبر های پربازدید سرگرمی و گوناگون

سایر خبر های این گروه
.
اطلاع پاسخ کاربران به نظر شما و ارسال خبرنامه های سایت طلا با ایمیل
ديدگاه هاي ارسال شده توسط شما، پس از تاييد توسط سايت طلا در وب سايت منتشر خواهد شد