ساتنا جايگزين چك رمزدار شد

رييس‌كل بانك مركزي دستور داد بانك‌ها از اين پس مبادلات بين‌بانكي از جمله اعطاي تسهيلات و تسويه آن، انتقال وجوه از حساب يك بانك به بانك ديگر و موارد ديگر را از طريق ساتنا انجام دهند و از استفاده از چك‌هاي رمزدار بين‌بانكي خودداري كنند.

خبر را برای من بخوان
محمود بهمنی هفته گذشته طی نامه‌ای خطاب به مدیران عامل بانک‌ها دستورالعمل اجرایی سامانه تسویه ناخالص آنی ساتنا (RTGS) را ابلاغ کرد.

در این بخشنامه که در تاریخ 21 تیرماه و با امضای رییس‌کل بانک مرکزی به بانک‌های عامل ابلاغ شده است تاکید شده که در راستای شفاف سازی مبادلات بین‌بانکی و اعمال سیاست‌های مدیریت کنترل نقدینگی و جلوگیری از اضافه برداشت بانک‌ها از منابع بانک مرکزی مقتضی است ترتیباتی اتخاذ شود تا از تاریخ 25/4/1390 هرگونه مبادلات بین‌بانکی اعم از اعطای تسهیلات، تسویه تسهیلات، انتقال وجوه از حساب یک بانک به بانک دیگر و سایر موارد را منحصرا از طریق صدور دستور پرداخت در سامانه ساتنا (BtoB) عملیاتی کرده (در صورت کفایت موجودی حساب نزد این بانک تسویه خواهد شد) و از صدور چک‌های بانکی رمزدار و بین‌بانکی برای موارد فوق اکیدا خودداری کنند.