پیش‌بینی قیمت دلار، طلا و سکه برای فردا دوشنبه ۲۷ مهر ۱۴۰۵

بازار ارز و طلا امروز روز پرالتهابی را پشت سر گذاشت؛ بازاری که کار خود را با گارد نزولی آغاز کرد، اما در ادامه ساعت کاری، با نشانه‌هایی از بازگشت قیمت‌ها در بازار فیزیکی روبه‌رو شد. اکنون مهم‌ترین پرسش این است که آیا دژ حمایتی نرخ ارز پابرجا می‌ماند یا بازار تحت تأثیر عوامل بنیادی و سیاسی تغییر مسیر خواهد داد؟

خبر را برای من بخوان

به گزارش سایت طلا، بررسی ارکان معاملات امروز نشان می‌دهد که سناریوی محتمل برای بازار فردا، تداوم نوسان در محدوده‌های فعلی با چاشنی تمایل به کاهش قیمت‌هاست؛ مشروط بر اینکه فشار عرضه حفظ شود و اخبار سیاسی غافلگیرکننده‌ای مخابره نگردد.

عقب‌نشینی دلار به کانال ۲۶۰ هزار تومان؛ تقاضای احتیاطی در حالت آماده‌باش

نرخ دلار در بازار آزاد امروز با افت محسوسی همراه شد و در برخی ساعات به آستانه ۲۶۰ هزار و ۸۰۰ تومان عقب‌نشینی کرد که حکایت از کاهشی حدود ۳ هزار تومانی نسبت به روز گذشته دارد.

با وجود تداوم فشار فروش، تحلیلگران بازار معتقدند افت متوالی نرخ ارز در روزهای اخیر به معنای شکل‌گیری یک روند نزولی قدرتمند و بدون بازگشت نیست. معامله‌گران همچنان با احتیاط گام برمی‌دارند و چشم‌انتظار سیگنال‌های جدید از تحولات سیاسی و روابط بین‌الملل هستند؛ موضوعی که مانع از ورود حجم سنگین سرمایه‌های تازه به بازار شده است.

در صورت تداوم روند کنونیِ عرضه و فروکش کردن تقاضای سفته‌بازانه، افت محدود قیمت دلار گزینه‌ای محتمل است؛ اما هرگونه خبر منفی سیاسی می‌تواند به‌سرعت خریداران احتیاطی را روانه بازار کند.

چشم‌انداز دلاری فردا؛ دالان نوسان ۲۵۸ تا ۲۶۲ هزار تومان

بر اساس آرایش فعلی بازار، پیش‌بینی می‌شود دلار در جریان معاملات روز دوشنبه در محدوده ۲۵۸ تا ۲۶۲ هزار تومان نوسان کند.

سناریوی نزولی: در صورت شکست حمایت کلیدی ۲۵۹ تا ۲۶۰ هزار تومان و افزایش فشار فروش، عقب‌نشینی نرخ ارز به پله‌های ۲۵۷ تا ۲۵۸ هزار تومان دور از انتظار نخواهد بود.

سناریوی صعودی: در مقابل، تقویت تقاضا یا انتشار اخبار سیاسی تنش‌آفرین می‌تواند اسکناس آمریکایی را به کانال قیمتی ۲۶۱ تا ۲۶۳ هزار تومان بازگرداند.

طلای ۱۸ عیار زیر ذره‌بین؛ تلاش برای حفظ کانال ۲۶ میلیون تومانی

بازار طلا و سکه نیز همگام با نوسانات ارزی، روز پرنوسانی را ثبت کرد. بهای هر گرم طلای ۱۸ عیار در جریان معاملات امروز به حدود ۲۵ میلیون و ۸۹۷ هزار تومان رسید. این در حالی است که بهای اونس جهانی طلا در سطح ۴۱۶۵ دلار ثابت ماند و تغییر محسوسی را ثبت نکرد تا بار اصلی نوسانات بازار داخل، بر دوش نوسان دلار باشد.

البته بازار در ساعات عصرگاهی بخشی از افت اولیه را جبران کرد؛ به‌طوری‌که طلای ۱۸ عیار به مرز ۲۵ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان بازگشت و سکه امامی نیز در محدوده ۲۶۴ میلیون تومان معامله شد.

سناریوی پیش‌روی طلا و سکه در روز دوشنبه

روند قیمتی فلز گرانبهای داخلی در روز آینده بیش از هر چیز به رفتار دلار گره خورده است. با فرض ثبات اونس جهانی و نوسان دلار در دالان ۲۵۸ تا ۲۶۲ هزار تومان، سناریوهای زیر محتمل ارزیابی می‌شوند:

حرکت دلار به سمت کف کانال: در این حالت، افزایش فشار فروش در بازار طلا می‌تواند طلای ۱۸ عیار را به بخش‌های پایین‌تر کانال ۲۵ میلیون تومان بکشاند و سکه امامی را نیز در محدوده ۲۶۰ تا ۲۶۲ میلیون تومان مستقر کند.

استقرار دلار در نیمه بالایی دامنه: تثبیت نرخ ارز در ارقام بالاتر یا سیگنال‌های مثبت تقاضا، می‌تواند طلای ۱۸ عیار را بار دیگر به سمت مرز ۲۶ میلیون تومان هدایت کند و سکه امامی را در کانال ۲۶۵ تا ۲۶۷ میلیون تومان قرار دهد.

سه کلید اصلی بازار در معاملات فردا

جهت‌گیری نهایی قیمت‌ها در بازار دوشنبه ۲۷ مهر، متاثر از سه محرک اصلی خواهد بود:

اخبار و تحولات سیاسی: سیگنال‌های مرتبط با کاهش تنش یا پیشرفت دیپلماتیک به عنوان اهرم فشار کاهشی و اخبار متضاد به عنوان محرک تقاضای احتیاطی عمل خواهند کرد.

مدیریت عرضه و تقاضا: استمرار سیاست‌های عرضه ارز و میزان عمق تقاضای واقعی در بازار.

رفتار اونس جهانی: نوسانات احتمالی در بازار جهانی طلا می‌تواند جهت حرکت بازار داخلی را حتی در شرایط ثبات نسبی دلار تقویت یا تضعیف کند.