پیش‌بینی رئیس اتحادیه طلا و جواهر مشهد از آینده قیمت طلا و دلار

رئیس اتحادیه طلا و جواهر مشهد، با اشاره به نوسانات اخیر بازار طلا و ارز، نوسانات روزانه قیمتی را نتیجه سنجش بازار دانست. وی تصریح کرد در صورت تداوم تنش‌های بین‌المللی، احتمال رشد قیمت‌ها تا سطوح بالاتر وجود دارد.

خبر را برای من بخوان

یوسف تقی‌زادگان در تحلیل آخرین وضعیت بازار طلا و ارز با بیان اینکه نرخ طلای ۱۸ عیار در حال حاضر در محدوده ۲۴ میلیون تومان تثبیت شده است، در گفتگو با خبرنگار سایت طلا اظهار داشت: آنچه این روزها شاهد هستیم، جابه‌جایی‌های جزئی قیمتی (در محدوده چند هزار تومانی) است که عمدتاً با هدف سنجش میزان تقاضا و «نوسان گیری» از سوی بازیگران بازار انجام می‌شود.

بازار در انتظار تعیین تکلیف تنش‌ها

رئیس اتحادیه طلا و جواهر مشهد با رد ادعاهای مطرح‌شده درباره وضعیت تنگه هرمز، این اظهارات را بخشی از جنگ روانی ترامپ دانست و گفت: بازار در حال حاضر بر مدار سیاست می‌چرخد. اگر شرایط تنش‌آلود فعلی تداوم یابد و به سرانجام مشخصی نرسد، پیش‌بینی می‌شود که قیمت طلای ۱۸ عیار تا مرز ۲۸ الی ۳۰ میلیون تومان و حتی بالاتر افزایش یابد و در بازار ارز نیز دلار کانال ۳۰۰ هزار تومانی را لمس کند.

تقی‌زادگان افزود: در مقابل، اگر تنش‌ها با دیپلماسی و دستیابی به امتیازات ملموس به نتیجه‌ای خوش برسد، امکان کاهش قابل‌توجه قیمت‌ها به محدوده ۱۲ تا ۱۳ میلیون تومان وجود دارد؛ هرچند با توجه به شرایط فعلی، دستیابی به این سناریو دور از انتظار به نظر می‌رسد.

تحلیل نوسانات مقطعی

او با تأکید بر اینکه قیمت‌های فعلی تحت تأثیر اخبار سیاسی و تنش‌های منطقه‌ای است، خاطرنشان کرد: این افت و خیزهای روزانه، ناشی از عدم اطمینان فعالان اقتصادی به آینده است و تا زمانی که وضعیت پارامترهای کلان سیاسی مشخص نشود، بازار همچنان در فاز احتیاط و نوسان باقی خواهد ماند.

به گفته تقی‌زادگان، بازار سرمایه و طلا در ایران به‌شدت نسبت به تحولات بین‌المللی حساس است و فعالان این صنف، بیش از هر چیز چشم‌انتظار شفافیت در فضای دیپلماتیک هستند تا بتوانند بر اساس آن تحلیل‌های دقیق‌تری از آینده معاملات ارائه دهند.