کسی در ترتیبات ایران در تنگه هرمز دخالت نکند

وزیر امور خارجه در نشست خبری با همتای عراقی مسئولیت ترتیبات در تنگه هرمز را برعهده ایران خواند و با بیان اینکه هیچ نهاد و کشور دیگری در این خصوص مسئولیتی ندارد، گفت: از همه طرف‌ها درخواست می‌کنم که در موضوع مدیریت تنگه هرمز و ترتیباتی که برای بازگشایی تنگه هرمز از سوی ایران اتخاذ می‌شود، دخالت نکنند

خبر را برای من بخوان

وزیر امور خارجه در نشست خبری با همتای عراقی مسئولیت ترتیبات در تنگه هرمز را برعهده ایران خواند و با بیان اینکه هیچ نهاد و کشور دیگری در این خصوص مسئولیتی ندارد، گفت: از همه طرف‌ها درخواست می‌کنم که در موضوع مدیریت تنگه هرمز و ترتیباتی که برای بازگشایی تنگه هرمز از سوی ایران اتخاذ می‌شود، دخالت نکنند و به یادداشت تفاهم امضا شده پایبند باشند.

به گزارش سایت طلا، سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه امروز (یکشنبه) هفتم تیرماه بعد از دیدار با فؤاد حسین همتای عراقی در بغداد در نشست خبری ضمن تشکر از وزیر خارجه عراق به خاطر میزبانی از وی و هیأت همراه گفت: سفر من به بغداد در شرایط بسیار خاصی اتفاق می‌افتد. این اولین سفر من بعد از جنگ متجاوزانه آمریکا و رژیم صهیونیستی به کشور من و بعد از مقاومت قهرمانانه مردم ایران در حدود ۴۰ روز جنگ و سه ماه شرایط پس از آن است.

وی افزود: هدف اول سفر من تشکر از حمایت‌ها و همراهی‌های دولت و مردم عراق است. دولت عراق مواضع بسیار خوبی را در محکومیت تجاوز و حمایت از مردم ایران به عنوان قربانیان این تجاوز اتخاذ کرد. ما از سوی مردم عراق، پشتیبانی‌های بسیار زیادی را دیدیم که بسیار برای مردم ایران دلگرم کننده بود و سفر من در وهله اول برای تشکر از دولت و مردم عراق است.

* ادامه روابط خوب و شراکت راهبردی با عراق

وزیر خارجه بیان کرد: هدف دوم سفر من تبریک به دولت جدید عراق است. این اولین سفر بعد از تشکیل دولت جدید به ریاست نخست‌وزیر الزیدی است و برای تبریک به ایشان و تبریک به برادر عزیزم فؤاد حسین به خاطر انتخاب مجدد به وزارت خارجه عراق و اعلام ادامه روابط خوب و شراکت راهبردی ایران و عراق.

وی گفت: مصمم هستیم با دولت جدید عراق همچون دولت‌های گذشته همکاری‌ها را در همه حوزه‌های سیاسی، اقتصادی، امنیتی، فرهنگی و غیره گسترش دهیم و این را به صراحت در دیدار امروز با نخست وزیر عراق اعلام خواهم کرد و مراتب تبریک رئیس‌جمهور و مقام معظم رهبری را به ایشان خواهم رساند.

* مراسم تشییع رهبر شهید

عراقچی در تشریح هدف سوم سفرش ادامه داد: هدف سوم سفر هماهنگی‌های لازم برای تشییع پیکر مطهر رهبر شهید ایران در شهرهای بغداد، کاظمین، نجف و کربلاست. میلیون‌ها عراقی برای تشییع اعلام آمادگی و درخواست کرده بودند که با تدبیر و همکاری شایسته دولت عراق مقرر شد تشییع پیکر مطهر در شهرهای عراق و به خصوص عتبات مقدسه صورت بگیرد.

وی گفت: از دولت عراق و نخست‌وزیر عراق که ستادی را با این هدف تشکیل داد، تشکر می‌کنیم و امروز جلسات مشترکی را با آن ستاد خواهیم داشت که آخرین همکاری‌ها و هماهنگی‌ها مشخص شود و ان‌شاءالله این حرکت بزرگ با شکوه کامل انجام شود.

رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین افزود: هدف آخر من مرور روابط دوجانبه است. همکاری‌های ما در حوزه‌های اقتصادی، سیاسی و امنیتی ابعاد زیادی دارد که امروز در ملاقات‌ها در خصوص روابط در ابعاد مختلف صحبت کرده و خواهم کرد.

عراقچی ادامه داد: صحبت بسیار خوبی را با فؤاد حسین داشتم و در خصوص همه مواردی که ذکر کردم با هم صحبت کردیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی بیان کرد: روابط راهبردی بین ایران و عراق، بسیار ارزشمند است و مصمم هستیم که این روابط را ان‌شاءالله ادامه دهیم و در ملاقات‌های مهمی که امروز خواهم داشت، بر این نکته تأکید خواهم کرد.

* هشدار عراقچی نسبت به دخالت در ترتیبات ایران در تنگه هرمز

وی همچنین با بیان اینکه آقای فؤاد حسین را در جریان آخرین تحولات مربوط به جنگی که بر مردم ایران تحمیل و مذاکراتی که صورت گرفت و یادداشت تفاهم با آمریکا و تحولات اخیر در تنگه هرمز و لبنان قرار دادم، گفت: براساس یادداشت تفاهم تنگه هرمز تحت مدیریتی که ایران اتخاذ خواهد کرد ظرف مدت ۳۰ روز و بعد از رفع موانع توسط ایران به ظرفیت قبل از جنگ برمی‌گردد. این ترتیبات در حال اتخاذ و اجراست. مسئولیت این ترتیبات با جمهوری اسلامی ایران است و براساس یادداشت تفاهمی که بین ایران و آمریکا امضا شده، هیچ نهاد و کشور دیگری در این خصوص مسئولیتی ندارد.

عراقچی تصریح کرد: هرگونه دخالت در این امر و هرگونه تلاش برای اتخاذ ترتیبات جدید یا جداگانه نسبت به آنچه توسط ایران در جریان است، تنها منجر به پیچیده‌تر شدن اوضاع و تأخیر در بازگشایی تنگه خواهد شد و ضریب تنش را بالا خواهد برد. همانطور که در دو شب گذشته شاهد سانحه‌هایی در تنگه هرمز بودیم که منجر به بالا رفتن تنش و درگیری‌هایی شد.

رئیس دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: از همه طرف‌ها درخواست می‌کنم که در موضوع مدیریت تنگه هرمز و ترتیباتی که برای بازگشایی تنگه هرمز از سوی ایران اتخاذ می‌شود، دخالت نکنند و به یادداشت تفاهم امضا شده پایبند باشند و اجازه ندهند که این یادداشت تفاهم از مسیر خودش خارج شود.

وی گفت: براساس بند یک یادداشت تفاهم، جنگ در همه جبهه‌ها از جمله در لبنان باید خاتمه یابد و متأسفیم که رژیم صهیونیستی به حملات خودش همچنان ادامه داده و می‌دهد.

عراقچی تصریح کرد: این مسئولیت دولت آمریکاست که بنا به تعهدی که در یادداشت تفاهم از سوی خود و رژیم صیهونیستی قبول کرده که حملات این رژیم را متوقف کند و اجازه دهد که خاتمه جنگ در همان جا هم مستقر شود و از مناطق اشغالی عقب‌نشینی صورت بگیرد که این هم یکی از مفاد بند یک یادداشت تفاهم است.

رئیس دستگاه دیپلماسی بیان کرد: امروز با فؤاد حسین در این خصوص صحبت کردم. در خصوص امنیت منطقه و ساختار امنیتی منطقه در آینده صحبت کردیم . جنگ اخیر درس‌های زیادی را برای همه کشورهای منطقه داشته است و معتقدم با رویکرد جدیدی که ایجاد شده، امنیت منطقه مهم خلیج‌فارس باید توسط همه کشورهای منطقه مورد تجدیدنظر قرار بگیرد.

وی افزود: باید به چارچوب جدیدی که شامل همه کشورهای منطقه و بدون حضور و دخالت هیچ کشوری از خارج از منطقه، برسیم. از پیشنهاد فؤاد حسین برای برگزاری گفت‌وگوها بین شورای همکاری خلیج فارس، ایران و عراق استقبال و آمادگی داریم که در این خصوص با دولت عراق همکاری کنیم.