هدف بعدی قیمت طلا مشخص شد

تحلیلگران می‌گویند بازار همچنان درباره کاهش نرخ بهره در ماه مارس و احتمال یک کاهش دیگر در ادامه سال جاری میلادی صحبت می‌کند. این موضوع به همراه نگرانی درمورد مخاطرات بازار ناشی از تعرفه‌ها و تداوم بدهی بالای آمریکا باعث رشد قیمت طلا، نقره، پلاتین و پالادیوم شده‌است.

خبر را برای من بخوان

به گزارش سایت طلا، فلزات گران‌بها در روز گذشته نخستین معاملات سال جدید را با ادامه‌ دستاوردهای چشمگیر 2024 آغاز کردند. تنش‌های ژئوپلیتیکی و انتظار برای کاهش نرخ بهره فدرال رزرو آمریکا تقاضا برای طلا را در همان سطح بالا حفظ کرده‌است.

دلار آمریکا پس از آنکه سال گذشته در برابر اکثر ارزهای رقیب عملکرد ضعیفی نشان داد، شروع ضعیفی در سال ۲۰۲۶ داشت. کاهش اختلاف نرخ بهره بین آمریکا و سایر اقتصادها، سال گذشته بر بازار سایه افکند و به افزایش شدید اکثر ارزها به جز ین ژاپن در برابر دلار آمریکا منجر شد.

مجموع این داده‌ها نشان می‌دهد که بازار فلزات گران‌بها پس از یک سال تاریخی، همچنان از عوامل حمایتی قدرتمندی برخوردار است.

سیاست‌های پولی انبساطی، نااطمینانی‌های ژئوپلیتیکی و تغییر رویکرد بانک‌های مرکزی نسبت به ذخایر ارزی، باعث شده‌اند طلا، نقره و سایر فلزات گران‌بها نه‌تنها به عنوان دارایی‌های امن، بلکه به‌عنوان ابزارهای جدی سرمایه‌گذاری در کانون توجه باقی بمانند.

قیمت هر اونس طلا امروز در لحظه تنظیم این گزارش با 42 کاهش به 4331 دلار رسید.

تحلیلگران می‌گویند بازار همچنان درباره کاهش نرخ بهره در ماه مارس و احتمال یک کاهش دیگر در ادامه سال جاری میلادی صحبت می‌کند. این موضوع به همراه نگرانی درمورد مخاطرات بازار ناشی از تعرفه‌ها و تداوم بدهی بالای آمریکا باعث رشد قیمت طلا، نقره، پلاتین و پالادیوم شده‌است.

بازارها درحال‌حاضر تخمین می‌زنند نرخ بهره 2 بار و هر بار 25 واحد ازسوی فدرال رزرو آمریکا کاهش یابد که جذابیت سرمایه‌های غیر سوددهی مانند طلا را افزایش می‌دهد.

در بازارهای فیزیکی هم برای نخستین بار طی 2 ماه گذشته، طلا در هند و چین با قیمتی بالاتر از نرخ جهانی معامله می‌شود.

قیمت هر اونس نقره امروز با 0.58 درصد افزایش به 71 دلار و 2 سنت رسید. نقره هفته گذشته تا رکورد تاریخی 83 دلار و 62 سنت بالا رفته بود. پلاتین هم با یک افزایش 4 درصدی 2142 دلار و 88 سنت معامله می‌شود. این فلز گران‌بها تا 2478 دلار و 50 سنت صعود کرده بود.

عملکرد نقره و پلاتین در 2025 بهتر از طلا بود. قیمت نقره بیش‌از 147 درصد افزایش سالیانه را ثبت کرد. قرار گرفتن در لیست مواد معدنی حیاتی آمریکا، محدودیت عرضه و کاهش ذخایر در شرایط رشد تقاضای صنعتی و سرمایه‌گذاری از عوامل بالا رفتن قیمت نقره بوده‌است. پلاتین هم 127 درصد در سال گذشته میلادی افزایش قیمت داشت.

«جیم وایکاف»، تحلیلگر ارشد شرکت «کیتکو متالز»، در یادداشتی گفت: از نظر فنی، هدف بعدی افزایش قیمت طلا در معاملات آتی فوریه، رسیدن به بالای سطح مقاومت ثابت در رکورد ۴۵۸۴ دلار است.

بر اساس گزارش رویترز، طلای فیزیکی برای اولین‌بار در حدود دو ماه گذشته در هند و چین با نرخ پریمیوم در بازار معامله شد.