چرا زبان ترامپ در برابر چین ناگهان نرم شد؟

رئیس جمهور آمریکا که اخیرا چین را به اعمال تعرفه صددرصدی تهدید کرده بود روز یک‌شنبه به طور غیرمنتظره‌ای شروع به تعریف و تمجید از رئیس جمهور این کشور کرد!

خبر را برای من بخوان

خبرگزاری آسوشیتدپرس استرالیا گزارش داد، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، به‌طور غیرمنتظره‌ای لحن آشتی‌جویانه‌تری نسبت به چین اتخاذ کرده است؛ این در حالی‌ است که تنش‌های تجاری میان دو کشور به‌تازگی شدت گرفته است.

ترامپ شامگاه یکشنبه در پیامی در شبکه اجتماعی تروث سوشیال نوشت:

«نگران چین نباشید، همه چیز خوب خواهد شد! رئیس‌جمهور بسیار محترم شی فقط یک لحظه بد را پشت سر گذاشته. او نمی‌خواهد کشورش وارد رکود شود و من هم همین‌طور. ایالات متحده می‌خواهد به چین کمک کند، نه اینکه به آن آسیب بزند!!!»

براساس این گزارش، تغییر لحن ترامپ در حالی صورت می‌گیرد که مشخص نیست دقیقاً چه چیزی باعث این چرخش ناگهانی در مواضع او شده است؛ به نظر می‌رسد او نیم نگاهی به بازارهای مالی آمریکا طی آخر هفته داشته است.

بازار سهام ایالات متحده روز دوشنبه باز خواهد شد، اگرچه بازار اوراق قرضه به دلیل تعطیلات عمومی بسته است. این در حالی است که شاخص S&P 500، یکی از شاخص‌های اصلی بورس آمریکا، پس از آنکه ترامپ تهدید کرد تعرفه‌های وارداتی ۱۰۰ درصدی جدیدی بر کالاهای چینی اعمال خواهد کرد و همچنین محدودیت‌های تازه‌ای بر صادرات نرم‌افزارهای حیاتی از ابتدای نوامبر وضع می‌کند، بیش از ۲.۷ درصد سقوط کرد که بدترین عملکرد آن طی شش ماه گذشته است.

شاخص داوجونز نزدیک به ۹۰۰ واحد (معادل ۲.۴ درصد) و Nasdaq بیش از ۳.۵ درصد افت را تجربه کردند.

این سقوط تاریخی که بزرگ‌ترین افت از زمان ترامپ بوده، در پی اعلام لغو دیدار با رئیس‌جمهور چین و تهدید به افزایش «عظیم» تعرفه‌ها رخ داد.

او همچنین درباره برگزاری دیدار برنامه‌ریزی‌شده‌اش با رئیس‌جمهور چین، شی جین‌پینگ، در کره جنوبی ابراز تردید کرده بود و دلیل آن را ادامه تنش‌های تجاری عنوان کرد.

با این حال یک مقام دولت آمریکا شامگاه یک شنبه از احتمال برگزاری دیدار ترامپ با شی طبق برنامه ریزی قبلی خبر داد.

ترامپ اقدامات قبلی خود را این‌گونه توجیه کرد که چین «نامه‌هایی به کشورهای مختلف» ارسال کرده و از اعمال محدودیت بر صادرات مواد معدنی کمیاب و سایر اقلام خبر داده است. او این اقدام را ناگهانی خواند و هشدار داد که ممکن است تجارت جهانی را فلج کرده و به کشورهای بسیاری آسیب برساند.

در مقابل، مقامات چینی نیز در روز یکشنبه آمریکا را به داشتن استانداردهای دوگانه متهم کرده و تهدید به اقدامات تلافی‌جویانه کردند.

وزارت بازرگانی چین در بیانیه‌ای اعلام کرد: «اگر آمریکا به مسیر خود ادامه دهد، چین نیز قاطعانه اقدامات متقابل برای دفاع از حقوق و منافع قانونی خود انجام خواهد داد.»

چین همچنین آمریکا را به سوءاستفاده از کنترل‌های صادراتی تحت پوشش امنیت ملی و اعمال اقدامات تبعیض‌آمیز علیه کالاهایی مانند نیمه‌هادی‌ها و تراشه‌های رایانه‌ای متهم کرد.