مصاحبه رئیس جمهور درباره مذاکرات وین ۸؛ پیروزی نهایی با ملت ایران است
رییس جمهوری در یک گفتوگوی تلویزیونی خطاب به مردم ایران، با بیان اینکه مذاکرات هستهای با جدیت ادامه خواهد یافت و منطق ما مذاکره و تعامل با دنیا است، گفت: پیروزی نهایی با ملت ایران خواهد بود.
تاریخ: ۴/آذر/۹۳ ساعت ۰۹:۱۸ | اقتصاد ایران شناسه خبر: ۱۹۵۲۱
حجت الاسلام و المسلمین، حسن روحانی " دوشنبه شب در مصاحبه با خبرنگار صداوسیما با اشاره به این که از حقوق هسته ای ایران کوتاه نیامده و نخواهیم آمد، تصریح کرد: تردیدی در فعال ماندن فناوری و تاسیسات هسته ای ایران اسلامی وجود ندارد و اکنون طرف های مذاکره باور دارند که فشار و تحریم در مقابل ایران بی نتیجه است.
رئیس جمهور با تاکید بر این که راه مذاکره به توافق نهایی منجر خواهد شد، گفت : سانتریفیوژها هرگز متوقف نمی شوند، چرخ زندگی مردم نیز بهتر خواهد چرخید.
رئیس جمهور گفت: قبل از هر چیز باید از ملت بزرگ ایران تشکر کنم که در همه مسائل مهم کشور در صحنه حضور دارند و این روزها نیز مردم کاملا برای (آگاهی از) اینکه حرکتی که مربوط به مسائل مهم کشور است چطور پیش می رود، همواره مسائل را لحظه به لحظه پیگیری می کردند.
آقای روحانی افزود: هر چه ما موفقیت داریم در سایه حضور مردم، اجماع ملی و نیز حمایت های مقام معظم رهبری است.
وی گفت: می خواهم به ملت بزرگ ایران بگویم ما یک پیروزی بزرگ داریم مهم تر از آنچه که در این مذاکرات به کجا رسیده ایم و آن پیروزی مهم این است که امروز مانند سال های قبل نیست؛ امروز در جایگاهی هستیم که هیچ کس در دنیا نمی گوید برای اینکه ایران حرف 1+5 را قبول کند باید تحریم ها افزایش یابد.
رئیس جمهور افزود: هیچ کس نمی گوید برای این که ما به توافق برسیم باید به ایران فشار بیشتری وارد شود.
همه دنیا می گویند که باید زمان بیشتری بگذاریم و بحث های بیشتری کنیم برای دستیابی به توافق نهایی که خود این ، یک موفقیت بزرگ برای راهی است که ملت بزرگ ایران از 24 خرداد پارسال آغاز کردند و آن حماسه سیاسی را آفریدند.
رئیس جمهور گفت: ما دو هدف یعنی حفظ فن آوری هسته ای و برداشتن تحریم ها را دنبال می کنیم.
مصاحبه با رئیس جمهور
آقای روحانی در ادامه مصاحبه اختصاصی با خبرنگار واحد مرکزی خبر افزود: اکنون دنیا می داند که تنها باید از راه گفتگو، منطق و مذاکره کار را پیش برد و راهی وجود ندارد برای اینکه کسی بخواهد از مسیر یا ابزار دیگر استفاده کند.
وی گفت: ما در این مدت فن آوری را ادامه دادیم، یعنی همواره سانتریفیوژها در حال چرخش بوده است.
رئیس جمهور افزود: من به ملت ایران قول می دهم که هیچ حرکت سانتریفیوژی متوقف نخواهد شد، اما از آن طرف هم چرخش زندگی مردم روز به روز باید بهتر شود.
آقای روحانی گفت: در این مدت یک حرکت مثبت بسیار خوبی را مردم و دولت در کنار هم انجام دادند و ادامه خواهند داد.
وی افزود: بنابراین هدف دوم این بوده است که تحریم ها قدم به قدم برداشته شود و امروز بخشی از آنها برداشته شده و بخشی هم هنوز باقی است.
رئیس جمهور گفت: اما در این مذاکرات طرف مذاکره کننده ما کاملا قبول داشت که تحریم ها باید برداشته شود اما درباره اینکه چطور و از چه زمانی، تعلیق تحریم یا لغو آن و شروع و خاتمه آن انجام شود هیچ کس امروز در دنیا تردید ندارد که ایران باید فن آوری هسته ای از جمله غنی سازی را در خاک خود داشته باشد.
رئیس جمهور گفت : هیچ کس تردید ندارد که تحریم باید برداشته شود و همه دنیا هم قبول دارند که راهی که انتخاب شده بود تحت عنوان تحریم و فشار ، راه نادرستی بوده و این راه به نتیجه نرسیده است.
آقای روحانی در ادامه افزود : بنابراین ما مسیری که انتخاب کردیم مسیر تعامل با دنیاست و مسیر درستی بوده ، این مسیر پاسخ داده و بعد هم پاسخ خواهد داد.
وی افزود: نکته دیگر این که من باید تشکر کنم از مذاکره کنندگان مان که به طور جدّ در این چند روز به صورت شبانه روز در تلاش بودند و من به دلیل مسئولیتی که داشتم به طور مداوم از طرق مختلف شب و روز با هیات خودمان در تماس بودم و مسیری که داشتند طی می کردند.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد : شش کشور بزرگ با هیئت های بزرگ و بسیار مفصّل در برابر ما هستند و ما گام هایی را به پیش گذاشتیم؛ درست است که در این مذاکرات ما هنوز به توافق نهایی نرسیده ایم اما من می توانم بگویم که برای رسیدن به توافق گام هایی به جلو برداشته شده است .
رئیس جمهور افزود : امروز با سه ماه پیش کاملاً متفاوت است و با شش ماه پیش بیشتر متفاوت است منطق ها مقدار زیادی به هم نزدیک شده و بسیاری از شکاف ها برداشته شده است اما هنوز گامهایی باقی مانده و هنوز مسیرهای پیش رویی است که باید آن مسیرها را طی کنیم.
رئیس جمهور گفت: البته آنچه امروز توافق شده بر این مبناست که شرایطی که از توافق ژنو بوده است برای چند ماه دیگر باقی بماند ؛ نه اینکه فقط این توافق ژنو باقی بماند برای فرصت ادامه مذاکره به منظور دستیابی به هدف و توافق نهایی.
آقای روحانی در ادامه سخنانش در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار واحد مرکزی خبر افزود: این چیزی است که مورد اتفاق نظر همه است بنا براین ملت ما در این مدت موفق و پیروز بوده است و پیروز خواهد شد و به پیروزی نهایی خواهد رسید و من در توفیق این راه هیچ تردیدی ندارم.
وی تأکید کرد: هیچ راهی برای دنیا جز مذاکره با نمایندگان ملت ایران وجود ندارد و این راه مذاکره امروز یا فردا به توافق نهایی منجر خواهد شد.
رئیس جمهور گفت : توافق دو مرحله دارد که ما هنوز با مرحله دوم آن یعنی ثبت آن روی کاغذ مقداری فاصله داریم .
آقای روحانی در ادامه مصاحبه اختصاصی با خبرنگار واحد مرکزی خبر افزود : مرحله اول توافق مباحث پشت پرده است که منطق ها به هم نزدیک و بحث ها و گفتگوها مطرح می شود .
وی افزود : در این زمینه پیشرفت های خوبی صورت گرفته است .
آقای روحانی گفت : مرحله دوم آنجاست که این تفاهم ها روی کاغذ می آید و به توافق قطعی نوشته شده تبدیل می شود که ما هنوز با این مرحله دوم مقداری فاصله داریم .
رئیس جمهور افزود : در مرحله اول گام های خوبی برداشته ایم و مطمئن هستم که پیشروی ما مرتب از آن حالت خاکستری به سمت سفید است و به سمت روز روشن پیش می رویم و گامهای ما تاکنون این چنین بوده است و در آینده نیز این چنین خواهد بود .
رئیس جمهور گفت : اکنون هیچکس تردید ندارد که غنی سازی در داخل ایران ادامه خواهد یافت و فن آوری هسته ای ما ادامه خواهد داشت.
آقای روحانی در ادامه مصاحبه اختصاصی با خبرنگار واحد مرکزی خبر در پاسخ به این پرسش که به طور کلی تحلیل و ارزیابی شما از روند مذاکرات در یک سال گذشته چیست؟ گفت: من در کل روند مذاکرات را مثبت می بینم ؛ یک زمانی بود که به گفته شما از یک سال پیش تاکنون ،
طرف مذاکره کننده ما اینکه در داخل خاک ایران به طور مستمر غنی سازی ادامه داشته باشد اصلا حاضر نبود ( بپذیرد) ؛ ولی امروز هیچ کس تردید ندارد که در داخل ایران غنی سازی ادامه خواهد یافت و فن آوری هسته ای ما ادامه خواهد داشت.
رئیس جمهور افزود: یک روزی بود که تردید بود که آیا در اراک نیاز به رئاکتور داریم و یا نیاز به رئاکتور نداریم اما امروز در این زمینه تردید وجود ندارد ممکن است راجع به نوع رئاکتور و ویژگی هایش هنوز بحث داشته باشیم اما اصل آن مورد اتفاق نظر است.
وی گفت: اینکه ایران باید تحقیق و توسعه را ادامه دهد مورد اتفاق نظر است ممکن است راجع به ویژگی های این مسئله بحث باشد.
رئیس جمهور افزود: در اینکه باید تحریم برداشته شود هیچ کس تردید ندارد در اینکه پرونده ایران از شورای امنیت باید خارج شود هیچ کس تردید ندارد منتهی بحث سر زمانبندی هاست که چه اقداماتی ما انجام بدهیم و چه اقداماتی جهان انجام بدهد بنابراین مسیر، مسیر موفقیت و توفیق است، دست یابی به اهداف بلند این ملت هست و مردم ما همیشه موفق و پیروز بوده اند و در این راه هم پیروز خواهند بود.
آقای روحانی گفت: من می خواهم به ملت شریف ایران بگویم که دولت برنامه مشخصی دارد برای توسعه کشور و این برنامه را ادامه خواهد داد و قدم به قدم در طول این یک سال مردم مشاهده کردند که در زمینه مسائل اقتصادی و اجتماعی و در زمینه رفاه عمومی قدم ها و گام های بلندی برداشته شده و این گام ها ادامه خواهد یافت برای اینکه به هدف نهایی برسیم.
وی افزود : از حقوق ملت ایران هیچ وقت کوتاه نخواهیم آمد و از چارچوب هایی که به عنوان خط قرمز از طرف ملت ایران و ازطرف رهبری معظم پیش روی ما هست هیچ وقت عبور نکرده ایم و نخواهیم کرد و در همین چارچوب هم در مسئله هسته ای و هم در سایر مسائل به موفقیت می رسیم.
رئیس جمهور اضافه کرد: امروز تمام شرکت های دنیا، تمام بخش های اقتصادی و تمام سیاسیون دنیا وقتی می نشینند به مذاکرات با ما می گویند راهی جز توافق و راهی جز پایان تحریم وجود ندارد بنابراین اینها همه موفقیت مردم ما هست و انشاءالله پیروزی نهایی از آن مردم ما خواهد بود در سایه تلاششان و به برکت خون شهیدانمان از جمله خون شهیدان هسته ای مان.
رئیس جمهور گفت :ما مذاکرات را باید ادامه دهیم و خواهیم داد و با جدیت ادامه می دهیم.
آقای روحانی در ادامه مصاحبه اختصاصی با خبرنگار واحد مرکزی خبر در پاسخ به این سوال که آینده مذاکرات را چگونه می بینید افزود: منطق ما مذاکره و تعامل است و منطق ما این است که حق ما باید گرفته شود.
وی تصریح کرد: ما تحریم را ظالمانه می دانیم و باید قدم به قدم این تحریم ها را برداریم.
رئیس جمهور گفت: ما باید حقوق هسته ای مان مورد اذعان و اعتراف جهانیان باشد که امروز هست و همه به اصل حق غنی سازی ایران اذعان و اعتراف دارند بنابراین آینده ما روشن است هم برای موفقیت و هم برای ادامه مذاکره و هم اینکه من هیچ تردیدی ندارم که ملت ایران پیروز خواهد بود.