شرط فرانسه برای به رسمیت شناختن فلسطین

وزیر خارجه فرانسه ژان نوئل بارو به یک رسانه فرانسوی گفت طرح مدنظر پاریس برای به رسمیت شناختن فلسطین با توافقات «آبراهام» رئیس‌جمهور آمریکا، «سازگار خواهد بود.»

خبر را برای من بخوان

در حالی که تدارک پاریس و ریاض برای برگزاری کنفرانس در مقر سازمان ملل با موضوع فلسطین ادامه دارد، وزیر خارجه فرانسه از شرط پاریس برای به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین رونمایی کرد.

هفته گذشته در خبرها آمده بود که یک کنفرانس به میزبانی فرانسه و عربستان سعودی در نیویورک برگزار می‌شود که تمرکز آن بر ایجاد چارچوبی برای تشکیل دو دولت مستقل برای رژیم صهیونیستی و فلسطین است.

وزیر خارجه فرانسه در مصاحبه اختصاصی با هفته‌نامه فرانسوی لو ژورنال دو دیمانش گفت که این اقدام بخشی از ابتکار عمل طولانی مدت بین فرانسه و عربستان سعودی است.

به گفته او، کشورهای عربی برای اولین بار حماس را محکوم می‌کنند و اوایل هفته آینده در نشست سازمان ملل در نیویورک خواستار خلع سلاح آن خواهند شد.

طبق گزارش رویترز، هدف تدارک فرانسه برای محکوم کردن حماس و درخواست خلع سلاح آن توسط کشورهای عربی، «ترغیب کشورهای اروپایی بیشتر برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین است.»

بارو گفت: «برای اولین بار، کشورهای عربی حماس را محکوم خواهند کرد و خواستار خلع سلاح آن خواهند شد که انزوای آن را قطعی خواهد کرد. در ازای آن، کشورهای اروپایی قصد خود را برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین تأیید خواهند کرد. نیمی از کشورهای اروپایی این کار را انجام داده‌اند، و بقیه در حال بررسی آن هستند.»

روز پنجشنبه، رئیس‌جمهور فرانسه امانوئل مکرون اعلام کرد که فرانسه رسماً کشور فلسطین را ۲۱ سپتامبر در نشست مجمع عمومی سازمان ملل به رسمیت خواهد شناخت، که این امر با محکومیت ایالات متحده و اسرائیل روبرو شد.

نخست‌وزیر ایتالیا جورجیا ملونی که همانند دیگر کشورهای غربی از ابتدای نسل کشی اسرائیل در غزه در حال حمایت از این رژیم بوده است، در مخالفت با تحرکات فرانسه، به رسمیت شناختن یک کشور فلسطینی قبل از تأسیس آن را «غیرسازنده» توصیف کرد.

روز جمعه، سخنگوی دولت آلمان هم گفت که برلین هیچ برنامه‌ای برای به رسمیت شناختن یک کشور فلسطینی در کوتاه‌مدت ندارد.

وزیر خارجه فرانسه در مصاحبه با هفته‌نامه لو ژورنال دو دیمانش گفت: «نخست‌وزیر بریتانیا قصد خود را برای انجام این کار اعلام کرده است. آلمان در مرحله بعدی در حال بررسی آن است. ما در نیویورک از سایر کشورها درخواست خواهیم کرد تا به ما بپیوندند تا روندی حتی جاه‌طلبانه‌تر و دشوارتر را که در ۲۱ سپتامبر (۳۰ شهریور) به اوج خود خواهد رسید، آغاز کنیم.»

به گفته بارو، فرانسه و عربستان سعودی در نشست روزهای دوشنبه و سه‌شنبه سازمان ملل، قصد دارند یک نقشه راه پیشنهادی پس از جنگ را که منجر به یک راه‌حل دو کشوری شامل امنیت، بازسازی و حکومتداری می‌شود، ارائه دهند.

دیپلمات ارشد فرانسوی اعلام کرد که نقشه راه پیشنهادی پاریس و ریاض با توافقات آبراهام رئیس‌جمهور ایالات متحده دونالد ترامپ، «سازگار خواهد بود.»

او وعده داد که در هفته‌های آینده، کمیسیون اروپا موضع سختگیرانه‌تری در قبال اسرائیل اتخاذ خواهد کرد و خواستار توقف ساخت هرگونه پروژه شهرک‌سازی جدید در کرانه باختری خواهد شد.

بارو همچنین از دیگر کشورهای اروپایی خواست تا خواستار لغو محاصره مالی علیه تشکیلات خودگردان فلسطین شوند تا این تشکیلات بتواند ۲ میلیارد یورویی را که به گفته او بدهکار است، دریافت کند.