فراتر از فرابنفش/راهکارهای طلایی برای محافظت از پوست
خورشید منبع حیاتی انرژی و زندگی است، اما پرتوهای فرابنفش آن میتوانند سلامت پوست و چشمهایمان را به خطر بیندازند. لذا با روشهای ساده و علمی، می توانیم خود را در برابر این تهدید نامرئی محافظت کنیم.
به گزارش سایت طلا،با گرمتر شدن هوا و افزایش ساعات حضور در فضای باز، مواجهه ما با پرتوهای فرابنفش خورشید بیش از پیش افزایش مییابد. این پرتوهای نامرئی، علیرغم فواید شناختهشده نور خورشید، میتوانند باعث آسیبهای جدی مانند آفتابسوختگی، پیری زودرس پوست و حتی ابتلا به سرطان پوست شوند. آگاهی و اقدام به موقع در زمینه خودمراقبتی میتواند نقش کلیدی در حفظ سلامت و زیبایی پوست ایفا کند.
رئیس گروه آموزش وارتقاء سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در گفت و گویی نکات مهم و راهکارهای مؤثر برای مقابله با این خطرات را تبیین کرد.
زهرا امینی نسب روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ضمن اشاره به افزایش شدت تابش پرتوهای فرابنفش در فصل تابستان، بر ضرورت رعایت اصول خودمراقبتی در برابر این اشعهها تأکید کرد.
وی با بیان اینکه بیشترین میزان تابش اشعه فرابنفش خورشیدی بین ساعات ۱۰ صبح تا چهار بعد از ظهر است، افزود: در این بازه زمانی توصیه میشود افراد از قرار گرفتن مستقیم در معرض نور خورشید خودداری کنند و در صورت ضرورت، از وسایل حفاظتی مناسب مانند کلاه، عینک آفتابی استاندارد و لباسهای پوشاننده استفاده کنند.
ابر، مانع اشعه خورشید نیست
رئیس گروه آموزش وارتقاء سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند تاکید کرد: استفاده از کرمهای ضد آفتاب نیز باید با تجویز پزشک و مطابق دستورالعملهای بهداشتی انجام شود.
وی همچنین هشدار داد: قرار گرفتن در سایه بهتنهایی ایمنی کامل ایجاد نمیکند؛ چراکه در این شرایط همچنان حدود ۵۰ درصد از اشعه فرابنفش به پوست انسان تابیده میشود، بنابراین رعایت نکات حفاظتی حتی در سایه نیز الزامی است.
امینی نسب با اشاره به خطرات بیشتر در برخی محیطها یادآور شد: در سواحل دریا به دلیل بازتاب نور از شن، ماسه و سطح آب، میزان پرتوگیری تا ۴۰ درصد افزایش مییابد؛ یعنی افراد در این مکانها تا ۱۴۰ درصد در معرض پرتوهای فرابنفش قرار میگیرند.
وی افزود: ابرهای آسمان نیز مانع نفوذ اشعههای فرابنفش خورشید نمیشوند و در روزهای برفی میزان پرتوگیری حتی میتواند به ۱۸۰ درصد برسد که این موضوع نشان میدهد محافظت از پوست در تمام فصول سال اهمیت دارد.
رئیس گروه آموزش و ارتقاء سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند تأکید کرد: عینکهای محافظ باید استاندارد باشند و توانایی فیلتر کردن پرتوهای مضر UV تا طول موج ۴۰۰ نانومتر را داشته باشند تا بتوانند بهطور مؤثر از چشمها محافظت کنند.
آفتاب سوختگی شایعترین بیماری پوستی در خراسان جنوبی
به عقیده یک متخصص بیماریهای پوست، از شایعترین بیماری پوستی در خراسان جنوبی آفتاب سوختگی است.
دکتر نعیمه ابراهیم آبادی افزود: شیوع بیماریهای پوستی در گروههای سنی مختلف متفاوت است اما به طور کلی، کودکان و افراد مسن بیشتر در معرض ابتلا به بیماری های پوستی هستند.
وی اظهار کرد: همچنین افرادی که تماس مداوم با آفتاب، گرد و خاک، فعالیتهای کشاورزی و کارهای مرتبط با آن دارند، بیشتر در معرض خطر هستند.
دکترای تخصصی پزشکی بیان کرد:حفظ رطوبت پوست، استفاده از محصولات ضدآفتاب، استفاده از مواد شوینده ملایم و تحریک نکردن پوست نیز از مراقبتهای مهم برای حفظ سلامت پوست است.
وی ادامه داد: برای داشتن پوست سالم در شرایط آب و هوایی آفتابی و گرد و خاکی، توصیه به استفاده از کرمهای ضدآفتاب با SPF ۳۰ یا بالاتر می شود، همچنین از قرار گرفتن در معرض نور خورشید در ساعات اوج (۱۰ صبح تا چهار بعدازظهر) خودداری کنید.
ابراهیم آبادی با تاکید بر استفاده از کلاه، عینک آفتابی و لباس های محافظ برای پوشاندن پوست خود در برابر آفتاب گفت: استفاده منظم از مرطوب کنندههای پوستی برای حفظ رطوبت پوست بخصوص بعد از استحمام و شستن دستها توصیه میشود.
وی افزود: پس از برخورد با آفتاب، گرد و خاک و سایر آلودگیها، مراقبت و تمیزی پوست را فراموش نکنید، همچنین استفاده از مواد شوینده ملایم و مناسب برای پوست میتواند کمک کننده باشد.