رکوردشکنی تاریخی قیمت طلا/ ورود به کانال جدید در راه است؟

قیمت جهانی طلا با افزایش چشمگیر وارد کانال 3400 دلاری شد.تحلیلگران عقیده دارند اگر قراردادهای تجاری بیشتری قبل‌از اول ماه اوت بسته شود، ریسک‌پذیری تقویت شده و تقاضا برای طلا پایین می‌آید. اما اگر ارزش دلار آمریکا همچنان رو به کاهش باشد، طلا در کوتاه‌مدت به 3500 دلار بازمی‌گردد.

خبر را برای من بخوان

به گزارش سایت طلا، قیمت طلای جهانی با افت محسوس شاخص دلار و کاهش بازده اوراق خزانه‌داری آمریکا با افزایش همراه شده است. این فلز گران‌بها طی ساعاتی توانست به بالاترین سطح خود از 17 ژوئن دست یابد.

قیمت هر اونس طلا امروز در لحظه تنظیم این گزارش با 29 دلار افزایش نسبت به روز گذشته به 3422 دلار رسید.شاخص دلار آمریکا تا پایین‌ترین سطح طی دو هفته گذشته کاهش یافته و خرید طلا را برای دارندگان سایر ارزهای دنیا ارزان‌تر کرده‌است.سود اوراق قرضه ده‌ساله خزانه‌داری آمریکا هم به پایین‌ترین سطح از نهم ژوئیه رسیده است.

دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا گفت به یک قرارداد تجاری با ژاپن رسیده است که شامل 15 درصد تعرفه بر واردات از این کشور می‌شود.

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا گفت مقامات آمریکا و چین هفته آینده در استکهلم دیدار می‌کنند تا درمورد تمدید مهلت 12 اوت برای مذاکرات تجاری گفتگو کنند.

تحلیلگران عقیده دارند اگر قراردادهای تجاری بیشتری قبل‌از اول ماه اوت بسته شود، ریسک‌پذیری تقویت شده و تقاضا برای طلا پایین می‌آید. اما اگر ارزش دلار آمریکا همچنان رو به کاهش باشد، طلا در کوتاه‌مدت به 3500 دلار بازمی‌گردد.

دراین‌بین، ترامپ به انتقاد از جروم پاول رئیس فدرال رزرو به‌خاطر بالا نگه‌داشتن نرخ بهره ادامه می‌دهد و خبر از برکناری وی طی 8 ماه آینده داده است.

کلوین وانگ، تحلیل‌گر ارشد بازار در OANDA، می‌گوید: «روند صعودی طلا به‌شکل قابل توجهی توسط اندیکاتورهای تکنیکال مثبت حمایت می‌شود و این حمایت با دلار ضعیف‌تر، افزایش یافته است.»

وانگ همچنین اعلام کرد: «این احتمال وجود دارد که آمریکا و شرکای تجاری این کشور نتوانند با شرایط توافق تجاری هم‌نظر شوند؛ موضوعی که موجب ایجاد کمی نااطمینانی می‌شود و ممکن است معامله‌گران و سرمایه‌گذاران با سرعت بیشتری به پناهگاه‌های امن روی بیاورند.»

دیگر موضوعی که در رادار سرمایه‌گذاران قرار دارد، بانک مرکزی اروپا است که انتظار می‌رود در روز پنجشنبه نرخ‌های بهره را در سطح 2 درصدی ثابت نگه دارد.

جلسه سیاستی فدرال رزرو آمریکا نیز هفته آینده برگزار می‌شود. معامله‌گران انتظار دارند بانک مرکزی آمریکا به احتمال 59 درصد در ماه سپتامبر نرخ بهره را کاهش می‌دهد. فلز زرد در محیط‌های با نرخ بهره پایین عملکرد مطلوبی دارد.

براساس گزارشی از شورای جهانی طلا، ترکیبی از تضعیف ارزش دلار، محدود ماندن نرخ‌های بهره و نااطمینانی بسیار بالا در فضای ژئواکونومیک منجر به تقاضای قوی برای سرمایه‌گذاری در این فلز گران‌بها شده است.

اگر اقتصاددانان و شرکت‌کنندگان بازار پیش‌بینی درستی از اقتصاد کلان داشته باشند، تحلیل شورای جهانی طلا نشان می‌دهد که این فلز گران‌بها ممکن است تثبیت شود و احتمال کمی برای افزایش قیمت آن نیز وجود دارد، یعنی افزایش صفر تا پنج درصد در نیمه دوم سال. با این حال، اقتصاد به‌ندرت مطابق با نظر جمعی پیش می‌رود.

اگر شرایط اقتصادی و مالی وخیم شود و در کنار آن، فشارهای رکورد تورمی و تنش‌های ژئواکونومیک وضعیت بدتری پیدا کند، تقاضا برای پناهگاه امن می‌تواند به‌شکل قابل توجهی افزایش یابد و قیمت طلا را از سطح فعلی به‌میزان 10 تا 15 درصد دیگر افزایش دهد. در سوی دیگر ماجرا، اگر مناقشات به‌شکل پایدار و گسترده به پایان برسد - موضوعی که با توجه به شرایط کنونی بعید به نظر می‌رسد - فلز زرد، 12 درصد تا 17 درصد از رشد خود در سال جاری میلادی را از دست می‌دهد.

در میان سایر فلزات گران‌بها، قیمت نقره با 0.40 درصد افزایش به 39 دلار و 72 سنت رسید و پلاتین با یک افزایش 0.10 درصدی 1446 دلار و 22 سنت معامله می‌شود.