مهاجرانی: آسیب دیدگان از جنگ در منازل موقت اسکان داده می شوند
سخنگوی دولت گفت: بازسازی منازل آسیب دیده از جنگ تا دو سال به طول می انجامد و برای این افراد منزل موقت تهیه خواهد شد.
به گزارش سایت طلا،فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت در نشست خبری خود در مرکز همایشهای صدا و سیما گفت: در ابتدا گرامی نام یاد شهدایی که در ۳۰ تیر و همین طور شهدای هستهای و دفاع مقدس و همینطور شهدایی که در مسیر دفاع از حرم و همه شهدای جنگ ۱۲ روزه، سربازان سرافرازی که با متانت تمام و با فروتنی را گرامی میداریم. تمام سردار بزرگواری که گفتند در مزار ما بنویسید سرباز وطن.
وی افزود: یادآور میشویم که آنچه که امروز در حال حاضر در کشور داریم به دلیل خون پاک این شهدا است که لازم است گرامی بداریم یاد همه آنانی را که به نام شهید از دست دادیم.
مهاجرانی اظهار کرد: شهادت مرگ معمولی نیست و برکات زیادی دارد و طبیعتاً استقلال ما مدیون همین موضوع است و یادآور میشویم آنچه را که به شهیدان ما آموختند، وحدت مردم سالاری و اتکا به ظرفیتهای ملی راه نجات کشور است.
سخنگوی دولت اظهار کرد: از همان ابتدای شروع جنگ آقای ظفرقندی از وزارت بهداشت و همکارانشان، سازمانهای اورژانسی و امداد دست به کار شدند و البته کمی زمان برد اما به سرعت همه سازماندهی شدند.
مهاجرانی با ذکر آماری گفت: در طول این مدت ما ۱۰۶۲ شهید را تقدیم کردیم که ۱۰۲ شهید زن و ۳۸ شهید کودک تقدیم شد. ۵ نفر از شهدا امدادگران بودند و ۱۸ نفر از کادر درمان شامل ۶ پزشک پنج پرستار و ۷ نفر امدادگر به شهادت رسیدند.
سخنگوی دولت در ادامه اظهار داشت: پنج نفر از جامعه فرهنگیان ما به شهادت رسیدند. از اساتید و جامعه هیئت علمی نیز تعداد شهید تقدیم شد. از بین شهدای غیرنظامی، تعداد ۲۷۶ نفر را داشتیم که لازم است عرض کنم استان تهران با ۲۶۵ شهید در رتبه اول قرار دارد.
وی افزود: در طول این مدت، آسیبهایی به مراکز غیرنظامی وارد شده است، از جمله ۳۶ مدرسه در شانزده استان آسیب دیدهاند، همچنین به ۲۱۹ واحد صنعتی، از کارخانهها تا واحدهای صنعتی کوچک، خسارت وارد شده است. به ۲۲ نفر از اساتید دانشگاهی در منازلشان آسیب وارد شده و هفت بیمارستان و ۱۱ آمبولانس مورد اصابت قرار گرفتهاند. حدود هشت هزار واحد مسکونی نیز آسیب دیدهاند و اقدامات جبرانی در حال انجام است.
سخنگوی دولت تصریح کرد: لازم است اشاره کنم که در طول مدت دفاع مقدس، در مدت ۱۲ روز، ۲۳۰ مدرسه به عنوان پناهگاه ساماندهی شد و ۵۶ مدرسه در اختیار افراد آسیبدیده قرار گرفت. با توجه به اینکه مدارس به عنوان مکان امن شناخته میشوند و در طراحی آنها این نکته رعایت شده است، ۲۵ مدرسه نیز در اختیار مدیریت بحران قرار گرفت تا امور مرتبط را پیگیری کند.
وی بیان کرد: همانطور که پیشتر چندین بار اشاره کردهام، در دولت در صبح جمعه بیست و سوم خرداد ماه مصوبهای به تصویب رسید و چهار گروه شکل گرفت که متولی امور بودند و کارهای خود را با سرعت دنبال میکردند. کارگروه امور زیربنایی به ریاست وزیر محترم، کارگروه امور اقتصادی به ریاست رئیس سازمان برنامه و بودجه، کارگروه امور رسانه به ریاست رئیس شورای اطلاعرسانی متولی بودند و فعالیتهای خود را با جدیت انجام دادند. همچنین اختیارات ویژهای به استانداران داده شد تا امور با سرعت بیشتری پیش رود.
سخنگوی دولت افزود: در همین مسیر، مدیریت بازار به خوبی انجام شد و وزرای محترم در هماهنگی با سایر وزرا توانستند کارها را به خوبی پیگیری کنند. به این ترتیب، قریب به یک میلیون کالا از بنادر تخلیه و به شهرها منتقل شد. این آمار نشاندهنده همکاری گسترده مردم است. در روز اول، نزدیک به ۲۰۰ میلیون کالا توزیع شد که نشان میدهد مردم بسیار همراهی کردند و شاهد هیچگونه بینظمی نبودیم. این نکته بسیار ارزشمند است و حقیقتاً ملتی که ریشهدار باشد، در بحرانها خود را نشان میدهد و ما این رفتار را از مردم مشاهده کردیم؛ مردمی که اصالت و ریشه دارند.
وی افزود: در طول این مسیر، بیمارستانها قریب به ۵۸۰۰ مجروح را پذیرش و درمان کردند و بیش از هزار عمل جراحی انجام شد. این موارد علاوه بر ورود بیماران عادی بود که برای درمانهای مختلف، از جمله بیماران قلبی، مراجعه میکردند. لازم است در اینجا از همه کسانی که در کمک به جریان امور کشور همکاری کردند، تشکر ویژه داشته باشم.
سخنگوی دولت اظهار کرد: زندان اوین مصداق جنایت جنگی شناخته شده است و کسانی که این تصاویر را به دنیا مخابره میکنند، در زیستبوم دانشبنیان فعالیت میکنند.
وی افزود: بستهای توسط معاونت علمی ریاست جمهوری همراه با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات پیشبینی شده است. این بسته اول شامل شرکتهای دانشبنیان میشود که در طول این مدت دفاع مقدس و فروش مواد اولیه آسیب دیدهاند. تسهیلاتی به مدت ۹ ماه با سقف ۷ میلیارد تومان و سه ماه دوره تنفس برای آنان در نظر گرفته شده است. این تسهیلات به شرکتهایی تعلق میگیرد که در کارهای خود تعدیل نیروی انسانی نداشتهاند و در طول این مدت نیز تعدیل نیروی انسانی نداشته باشند، یعنی به عبارتی به افزایش سهم جوانان در حوزه اشتغال کمک کنند.
سخنگوی دولت ادامه داد: بسته دوم برای شرکتهایی است که تعداد نیروی انسانی آنان بیش از ۳۰۰ نفر است و در طول این ایام فعالیت داشتهاند. این تسهیلات از رقم ۱۰۰ میلیارد تومان شروع میشود که البته متناسب با حوزه فعالیت این شرکتها، قابل افزایش است و به صورت تسهیلات شش ماهه با سه ماه دوره تنفس پرداخت خواهد شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، تصریح کرد: غزه، امان از غزه. واقعاً وای بر انسانی که چنین صحنههایی را میبیند. یعنی واقعاً شرمسار انسان بودن میشوم وقتی صحنههایی را میبینم که کودکان بیگناه، زنان و جوانان چه گناهی کردهاند؟ مردم این صحنهها که به معنای واقعی دل هر انسانی را به درد میآورد. واقعاً امان از غزه که دل انسان را پر از خون میکند و شرم بر کسانی که فقط نام انسان را یدک میکشند.
سخنگوی دولت بیان کرد: متأسفانه تعداد شهدای غزه قریب به ۶۰ هزار نفر شده است که تعدادی از این عزیزان کودکان بیگناهی هستند که بر اثر گرسنگی جان خود را از دست دادهاند. دریغ و درد و شرم بر جهانی باد که در قرن بیست و یکم انسانهایی را اینگونه در گرسنگی قرار میدهد، به گونهای که کودکان از گرسنگی جان میدهند. واقعاً چه باید بگوییم؟
وی ادامه داد: جمعیت هلال احمر وظیفه و رسالت خود را انجام میدهد و پیش از این نیز در هماهنگی با نهادهای بشردوستانه اقدامات لازم را به عمل آورده است. این نهاد اقدام به اعزام و ارسال قسمتی از کمکهای بشردوستانه خواهد کرد که امیدواریم اجازه دهند این کمکها به دست مردم برسد. یکی از مشکلات موجود، خود رسیدن این کمکها به دست مردمان آسیبدیده است که از چالشهای جدی محسوب میشود.
سخنگوی دولت اظهار داشت: هلال احمر پیگیر موضوع است و جا دارد از همه کسانی که همدردی میکنند و سعی دارند وجدانهایی که به خواب رفتهاند را بیدار کنند، تشکر کنم. این وجدان خوابرفته اگر بیدار شود، برای خودشان نیز مفید خواهد بود. دنیا باید بداند که این بدیها ممکن است گریبان دیگران را نیز بگیرد.
وی افزود: این نسلکشی نه اولین نسلکشی دنیا است و نه آخرین آن خواهد بود. دنیا باید بداند که اگر در مقابل نسلکشی و جنایت علیه بشریت سکوت کند، روزی ممکن است گریبان خود را نیز بگیرد. لذا لازم است آگاه باشیم و در مقابل ظلم سکوت نکنیم. انشاءالله خداوند هر چه زودتر جهان را از این ظلم وحشتناک و چهره خشن آن پاک خواهد کرد.
سخنگوی دولت در پاسخ به سؤالی در خصوص اینکه دولت در پایان جنگ چه تجاربی برای دولتمردان حاصل کرده است و دولت باید چه تغییراتی را در اداره کشور ایجاد کند؟، ضمن تشکر از میزبانی صدا و سیما برای برگزاری این نشست خبری، گفت: نگاه ما به این موضوع باید سیستمی و نظاممند باشد و بدون هیچگونه بزرگنمایی یا کوچکنمایی، با رویکردی علمی و دقیق به نقاط ضعف دستگاهها بپردازیم. این نقاط ضعف در حال بررسی است و هرجا که نیاز به همافزایی و یکپارچگی درون سیستمی باشد، این اقدام صورت خواهد گرفت. این امور تحت نظارت مستقیم مسئولین عالی رتبه در حال پیگیری است.
وی تصریح کرد: یکی از دستاوردهای دفاع مقدس برای ما این بود که دوباره دریافتیم باید به مردم اعتماد کنیم و فصل نوینی را آغاز کنیم؛ فصلی که در آن بیشتر یکدیگر را تحمل کنیم و از نقد، که ناشی از دلسوزی و هدف بهبود عملکردهاست، نرنجیم.
سخنگوی دولت بیان کرد: هماکنون تحولی همهجانبه در بررسی نقاط قوت، ضعف و فرصتها در حال انجام است که همه دستگاهها به صورت جداگانه و در عین حال به شکل یکپارچه آن را پیگیری میکنند.
وی ادامه داد: مهمترین نکتهای که از این تجربیات آموختهایم این است که باید بیشتر با مردم سخن بگوییم و صدای این جامعه متکثر را به رسمیت بشناسیم. میزان اعتماد دولت به مردم و همچنین واگذاری امور به مردم باید افزایش یابد؛ جایی که درباره بخش خصوصی صحبت میکنیم، باید بخش خصوصی را به عنوان شریک راهبردی دولت بشناسیم و امور را به آن واگذار کنیم.
سخنگوی دولت در خصوص بسته حمایتی دولت برای حمایت از کسانی که آسیب دیدند، گفت: موضوع بازسازی به چند دسته تقسیم شده است؛ یکی موضوع منازل در تهران است که طبق مصوبه دولت به شهرداری تهران واگذار شده است. دسته دیگر، منازلی است که در شهرستانها قرار دارند که بر اساس مصوبه دولت به استاندار و بنیاد مسکن سپرده شده است.
وی ادامه داد: در تهران، آئیننامهای توسط آقای زاکانی و تیم ایشان طراحی شده است که بر اساس آن میزان آسیبها دستهبندی شدهاند؛ از آسیبهای سطحی مانند شکستگی شیشه و پنجره تا آسیبهای کلی به منازل که شامل تخریب و بازسازی کامل میشود. شیوه کار نیز توسط شهرداری تهران مشخص شده و در شهرستانها بنیاد مسکن این مسئولیت را بر عهده دارد.
مهاجرانی تصریح کرد: یکی از موضوعات بسیار جدی، اسکان موقت این عزیزان است؛ زیرا پیشبینی میشود که بازسازی منازل تا حدود دو سال به طول انجامد و طبیعتاً افراد نمیتوانند به مدت دو سال در هتل اقامت داشته باشند. هتل محل مناسبی نیست و آسیبهای روحی و روانی زیادی برای کسانی که جنگ را پشت سر گذاشتهاند، به دنبال دارد، لذا برای این افراد منزل موقت تهیه خواهد شد یا خودشان آن را پیدا میکنند و سقف پوشش حمایتی نیز مشخص است. همچنین در مواردی که منزل به شدت آسیب دیده و بسیاری از وسایل باقی نمانده، حمایتهایی برای تأمین وسایل منزل نیز صورت میگیرد. در شهرستانها نیز روند مشابهی توسط بنیاد مسکن دنبال میشود.
وی با بیان اینکه بنیاد مسکن سابقه انجام اینگونه اقدامات را بارها داشته است، مثلاً در زلزله بم که مسیرهای مشابهی دنبال شد، خاطر نشان کرد: در زمینه بازسازی مدارس که برخی از آنها نیازمند تعمیرات هستند، سازمان نوسازی مدارس پیگیریهای لازم را انجام خواهد داد. همچنین بازسازی واحدهای صنعتی نیز توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت دنبال خواهد شد.
سخنگوی دولت درباره حفظ وحدت ملی در شرایط پساجنگ و رفع شکافهای اجتماعی در کشور اظهار کرد: وقتی میگوئیم ایران جامعهای متکثر است و میزان تکثر در آن بالاست، باید همه را به رسمیت بشناسیم. معنای این سخن آن است که اقوام متنوع، ادیان موجود، زبانهای مختلف، و سلیقههای سیاسی گوناگون باید به رسمیت شناخته شوند.
وی ادامه داد: ما شاهد یک اتفاق بسیار خوب بودیم؛ وزیر کشور با احزاب سیاسی از منتهاالیه چپ تا منتهاالیه راست جلسه برگزار کردند که اتفاقی بسیار مبارک بود. نقدهای این احزاب از سر دلسوزی است و باید این را به عنوان یک فلسفه ذهنی بپذیریم که کسانی که نقد میکنند، بدخواه ما نیستند بلکه خیرخواهاند. این موضوع نیاز به تمرین دارد. مشارکت نیاز به تمرین دارد. یکی از ابعاد این تمرین آن است که به رسمیت بشناسیم؛ یعنی صدای آنان را بشنویم. این نکتهای بسیار مهم است.
وی بیان کرد: نکته دیگر، تلاش در راستای گسترش عدالت اجتماعی است. اگر فاصله طبقاتی زیاد شود، قطعاً گسست اجتماعی ایجاد خواهد شد. این موضوعات جزو برنامههای دولت است. یکی از این برنامهها، توجه به عدالت آموزشی است که رئیسجمهور محترم برای آن برنامههای جدی دارند و بر استفاده از ظرفیتهای موجود در هر یک از محلات تأکید دارند.
سخنگوی دولت ادامه داد: موضوع دیگر، اعتماد به بخشهای خصوصی ما اعم از بخش خصوصی انتفاعی و غیرانتفاعی است؛ از جمله انجمنها، سمنها، سازمانهای مردمنهاد و خیریهها. تمام اینها بخشهای خصوصی و غیر دولتی هستند که میتوان از ظرفیت آنها بهره گرفت، لذا یکی از موضوعاتی که دولت در حال بازنگری در آن است، همین مسئله است. طبیعتاً تشویق روحیه نقادانه و تأکید بر اینکه نقد را باید تاب آورد، از ضروریات است.
سخنگوی دولت تصریح کرد: فزایش تابآوری مسئولان و افزایش تابآوری همه افراد جامعه، قطعاً به تقویت سرمایه اجتماعی کمک خواهد کرد.
سخنگوی دولت در رابطه با اقدامات انجام گرفته در خصوص محکومیت حقوقی متجاوزین به کشورمان در جنگ ۱۲ روزه گفت: این کار از همان روز جمعه آغاز جنگ آغاز شد و تعدادی مکاتبه با شورای امنیت سازمان ملل و نهادهای حقوق بشری که در آنجا مستقر هستند، صورت گرفت و روند پیگیری ادامه یافت.
وی افزود: جدای از اینکه معاونت حقوقی دولت در این زمینه فعال است، سازمانهای مردمنهاد و بهویژه هلال احمر به عنوان یک سازمان غیر دولتی، کار را پیگیری میکنند و شکایتهایی نیز ثبت شده است.
فاطمه مهاجرانی اظهار کرد: یکی از اقدامات بسیار ارزشمند این بود که انجمن جامعهشناسی ایران توانست با پیگیریهای مستمر خود، رئیس رژیم صهیونیستی را از جمع انجمنهای جامعهشناسی خارج کند که این موفقیت مصداقی از دستاوردهای توجه به بخش غیر دولتی است.
وی ادامه داد: بنابراین، موضوعات هم در داخل دولت و هم با بهرهگیری از ظرفیت بخش خصوصی در حال پیگیری است.» سخنگوی دولت تصریح کرد: «اتاق بازرگانی نیز در همین راستا به عنوان پارلمان بخش خصوصی، پیگیریهای جدی انجام داده و توانسته مسیر را هموار کند، لذا امیدواریم که با پیگیریهای مستمر، حقوق ملت ایران به درستی از طریق اقدامات حقوقی احقاق شود.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوال خبرنگار مهر درباره استفاده از ظرفیت سازمانهای بینالمللی مانند بریکس و شانگهای برای محکومیت تجاوز متجاوزان در جنگ ۱۲ روزه و ایجاد اجماع در منطقه غرب آسیا، با اشارهای کوتاه به بازسازی ساختمان شیشهای صدا و سیما و با بیان آنکه مسابقهای برای طراحی برگزار شود و امیدواریم این فرآیند به زودی به خروجی برسد، اظهار کرد: همانطور که در اخبار نیز قبلاً مشاهده کردید، وزیر امور خارجه به عنوان رسمیترین نماینده کشور، در طول این ایام سفرهای مکرری داشته است تا صدای مردم را به بهترین نحو به گوش جهانیان برساند و از ظرفیتهای موجود حداکثر استفاده را ببرد.
وی ادامه داد: این روند پیش از شروع جنگ نیز آغاز شده بود و تعاملاتی با کشورهای همسایه و نهادهای منطقهای در شرق کشور صورت گرفته است. برای مثال، در نشست چهارم خرداد، این موضوع به صراحت محکوم شد و همچنین در پانزدهم تیرماه در نشستی که در برزیل برگزار شد، واکنشهای مناسبی صورت گرفت که نشاندهنده شجاعت کشورهای همسایه مانند پاکستان و ترکیه در اتخاذ مواضع مشخص بود.
سخنگوی دولت تصریح کرد: کشورهای عربی نیز واکنشهای مناسبی نشان دادهاند که این امر بیانگر موفقیت دیپلماسی کشور در منطقه است و الحمدلله توانسته پاسخ مناسبی دریافت کند. لذا ادامه مسیر نیز با همین رویکرد دنبال خواهد شد و انشاءالله با توجه به حقانیت ما و پیگیریهای جدی دستگاههای مربوطه، نتایج مطلوب حاصل خواهد شد.
وی بیان کرد: دولت امیدوار است که این اقدامات موجب ایجاد اجماع منطقهای و بینالمللی در محکومیت تجاوز و حمایت از حقوق ملت ایران گردد.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره تدابیر اتخاذ شده برای افزایش تولید بنزین اظهار کرد: توزیع بنزین انجام میشود و طبیعتاً تدابیر لازم برای افزایش تولید بنزین به کار گرفته شده است. با استفاده از ظرفیتهای فنی موجود، تولید مؤلفههای بنزین در مجتمعهای پتروشیمی همچنان در حال انجام است و واردات بنزین نیز کماکان ادامه دارد.
وی افزود: مدیریت بازار بنزین با همکاری بسیار خوب مردم عزیزمان همراه بوده و خدا را شکر کمترین مشکلات را شاهد بودهایم. سخنگوی دولت تصریح کرد: سابقه این موضوع در کشور را اجازه دهید بیان نکنم، اما کما فی سابق مسیر خود را طی میکنیم.
سخنگوی دولت در پاسخ به موضوع جریمه دیرکرد افرادی که وام دریافت کردهاند و در ۱۲ روز جنگ در باز پرداخت آن به مشکل برخوردهاند، گفت: جریمه دیرکرد پرداخت اقساط تسهیلات تا سقف ۷۰۰ میلیون تومان، شامل اصل و سود در ماه خرداد است و تأکید میکنم کسانی که اصل دریافتشان زیر ۷۰۰ میلیون تومان است، نگران جریمه دیرکرد نباشند.
وی ادامه داد: اگر بنا باشد رویه تغییر پیدا کند، حتماً موضوعات به مردم عزیز ایران اطلاعرسانی خواهد شد زیرا ما در خدمت مردم هستیم و پیگیر رفع مشکلات آنها هستیم.
مهاجرانی در پاسخ به پرسشی درباره گرانی کالاها بهویژه گرانی برنج، اظهار کرد: بدیهی است که تولیدکنندگان از افزایش قیمتها استقبال میکنند، اما باید توجه داشت که ستاد تنظیم بازار با مشارکت نمایندگانی از جمله سازمان تعزیرات حکومتی تشکیل شده است و این سازمان وظیفه دارد در صورت مشاهده هرگونه تخلف، برخورد لازم را انجام دهد و اتاق اصناف، اتاق بازرگانی و اتاق تعاون در این ایام همکاریهای بینظیری داشتهاند.
سخنگوی دولت بیان کرد: در خصوص برنج وارداتی که قیمتگذاری شده، مشکل خاصی وجود ندارد و برنج ایرانی هنوز در مرحله قیمتگذاری نیست، اما دولت در راستای مدیریت قیمتها اقدام به لغو ممنوعیت واردات برخی محصولات کرده است تا تعادل میان تولیدکننده و مصرفکننده بر اساس دادههای اقتصادی ایجاد شود.
مهاجرانی تصریح کرد: در جلسات ستاد تنظیم بازار، قیمتهای تمامی کالاهای اساسی از جمله لبنیات، مواد پروتئینی، برنج، شکر و حبوبات مورد بررسی قرار میگیرد و دولت کاملاً از قیمتها مطلع است و در تلاش برای مدیریت آنهاست. درباره برنج ایرانی نیز پس از اتخاذ تصمیمات لازم اطلاعرسانی خواهد شد.
وی بیان کرد: همچنین لازم است اشاره کنم که افزایش ۳۰ درصدی بلیت حملونقل عمومی ریلی و جادهای که معمولاً با آغاز سال اعمال میشود، بهصورت داوطلبانه از سوی فعالان این حوزه تا پایان دوران دفاع مقدس به تعویق افتاد که این امر شایسته تقدیر است.
مهاجرانی عنوان کرد: از کسانی که در شرایط سخت مانند اعتصاب کامیونداران، با درایت و مسئولیتپذیری اقدام به ادامه خدمترسانی به مردم کردند، صمیمانه تشکر میکنم.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره برنامه دولت برای خانههای تخریبشده در جنگ و نیز اقدامات دولت در فصل جابجایی مستأجران، اظهار کرد: در دولت با حضور رئیسجمهور و تصویب و تخصیص ۲۰۰ هزار میلیارد تومان برای تسهیلات، گامی مهم در حمایت از مسکن مستأجران است که صورت گرفته است.
مهاجرانی اظهار کرد: ما به خوبی آگاهیم که بسیاری از مالکان که ملک خود را اجاره داده بودند، امروز بهدلیل حمله رژیم صهیونیستی، ملکشان را از دست دادهاند و علاوه بر از دست دادن خانه، در تأمین مالی نیز دچار مشکل شدهاند؛ حتی برخی وسایل زندگیشان نیز آسیب دیده است. این موضوع چالشهای اجتماعی به دنبال دارد که در صورت مدیریت نادرست، مشکلات بیشتری ایجاد خواهد کرد.
سخنگوی دولت تصریح کرد: در این مسیر، تسهیلات کمک ودیعه مسکن پیشبینی شده و با تصویب شورای عالی مسکن، تسهیلات قرضالحسنهای برای این منظور در نظر گرفته شده است.
وی بیان کرد: امروز بعدازظهر با حضور معاون اول رئیسجمهور، جلسهای در شورای عالی مسکن تشکیل خواهد شد تا با بهرهگیری از ظرفیت بخش خصوصی و انبوهسازان، روند کمک به ساخت مسکن تسریع شود.
سخنگوی دولت افزود: همچنین در خصوص افزایش اجارهبها و خدمات مرتبط با مسکن نیروهای فراجا، اقدامات متعددی در دست انجام است که امیدواریم بهزودی مشکلات این بخشها نیز حل شود.
سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره برنامههای دولت برای ارائه خدمات به مردم در وضعیت پس از جنگ، اظهار کرد: دولت معتقد است که اکنون فصل اقدام دولتی است و در حالی که مردم وظایف خود را انجام دادهاند، نوبت دولت است که اقدامات مناسبی را انجام دهد.
مهاجرانی اظهار کرد: دولت برنامههای متعددی برای کمک به کسبوکارهای آسیبدیده دارد و تصریح کرد: کسب و کارهایی که در این مدت آسیبهای جدی متحمل شدهاند، چه به طور مستقیم ناشی از حملات و چه به دلایل دیگر، باید حمایت شوند تا بتوانند فعالیت خود را به درستی ادامه دهند.
سخنگوی دولت ادامه داد: افزایش کارآمدی دستگاههای اجرایی یکی از اولویتهاست و تأکید کرد دولت با شفافیت کامل اعلام میکند که هر جا ناکارآمدی مشاهده شود، حتماً برای رفع آن اقدام خواهد کرد. وی بیان کرد همچنین حفظ ثبات اقتصادی و بهبود وضعیت اقتصادی از دیگر اهداف مهم دولت است.
وی تصریح کرد: در کنار این موارد، افزایش سرمایه اجتماعی، مبارزه با فساد، جلوگیری از گسترش شکاف طبقاتی و حمایت از عدالت اجتماعی نیز در دستور کار قرار دارد و دولت به شنیدن صدای همه آحاد مردم اهتمام دارد.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره برنامه دولت برای حفاظت از تأسیسات نفتی و انرژی در صورت حمله مجدد دشمن، اظهار کرد: برنامه دولت برای حفاظت از تأسیسات نفتی و انرژی مورد توجه جدی قرار گرفته است تا در صورت حمله مجدد، خسارتی متوجه این زیرساختهای حیاتی نشود؛ چرا که سیری که دشمن از آن دریافت خواهد کرد، به مراتب بدتر از گذشته خواهد بود.
وی تصریح کرد: نکته اول این است که تأکید میکنیم این یک تجاوز آشکار است؛ عادیسازیاش نکنید. حتماً منابع مرتبط تناسب دستورالعملهایی را دارند و همکاران ما در وزارت نفت، افرادی بسیار کاربلد هستند.
مهاجرانی ادامه داد: در خصوص انتشار اطلاعات، هنوز تصمیمی گرفته نشده که این اسناد به صورت کتاب منتشر شود یا مستند؛ اما به جهت اینکه این رویداد قسمتی از تاریخ ایران است و طبیعتاً باید برای آیندگان ثبت و ضبط شود، فرایند ثبت وقایع آغاز شده است.
سخنگوی دولت افزود: فراموش نکنیم ما داریم یک صفحه از تاریخ ایران را مینویسیم؛ صفحهای که بسیار مهم است. لذا لازم است درباره تکتک جزئیات آن با دقت و بدون خطا مطالب نگاشته شود و این کار به همین دلیل در حال انجام است.
سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره میزان خسارت وارده به مراکز آموزشی در جریان جنگ، اظهار کرد: میزان خسارت به مدارس آموزشی حتماً مورد توجه قرار گرفته است. دانشگاهها و سایر مراکز آموزشی نیز مدنظر هستند، اما همانگونه که عرض کردم، طبق آماری که وزیر محترم آموزش و پرورش ارائه کردند، تاکنون ۳۶ مدرسه آسیب دیدهاند که رفع این آسیبها نیز در دستور کار وزارت آموزش و پرورش قرار گرفته است و انشاءالله تا شروع سال تحصیلی جدید این مشکلات برطرف خواهد شد.
وی ادامه داد: اگر بخواهیم راجع به دانشگاهها صحبت کنیم، خود دانشگاهها دچار آسیب مستقیم نشدهاند، اما همانگونه که پیشتر هم توضیح داده بودم، از اساتید، اعضای هیئت علمی و کارکنان دانشگاهها، ۲۲ نفر منازلشان دچار آسیب شده است. بر همین اساس، مقرر شده که سازمانهای مربوطه، یعنی خود دانشگاهها، این بازسازی را آغاز کنند. وزیر محترم علوم نیز از همان روز نخست تصریح کردند که یقیناً دانشگاهها خود متولی این امر خواهند بود.
مهاجرانی افزود: بیمارستانها نیز که بهعنوان مراکز آموزشی شناخته میشوند، در زمره همین موارد قرار دارند و تعدادشان نیز پیشتر اعلام شده است.
سخنگوی دولت در در پاسخ به سوالی خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا جنگ ادامه پیدا خواهد کرد یا خیر، تصریح کرد: سوال بسیار مهمی مطرح شد مبنی بر اینکه آیا جنگ ادامه پیدا خواهد کرد یا خیر. در پاسخ باید بگویم که مسئولان باید آمادگی کامل برای جنگ داشته باشند، اما مردم باید زندگی عادی خود را ادامه دهند. نباید جای مردم و مسئولان در این زمینه عوض شود.
وی تأکید کرد: مسئولان، اعم از نیروهای نظامی، دفاعی، امنیتی و همچنین بدنه اجرایی دولت، در آمادگی کامل به سر میبرند، اما مردم باید به زندگی عادی بازگردند. فراموش نکنیم که کسبوکارها، نشاط اجتماعی و سلامت روان جامعه نیازمند تداوم زندگی عادی مردم است.
سخنگوی دولت بیان کرد: البته نباید این تجاوز آشکار را عادیسازی کنیم. اگر بخواهیم نسبت به این تهاجم بیتفاوت بمانیم، عملاً به عادیسازی آن دامن زدهایم. بنابراین لازم است تمام آحاد مردم، ضمن بازگشت به زندگی عادی، درک روشنی از این تجاوز داشته باشند و در کنار هم برای بازسازی و حفظ روحیه جامعه تلاش کنند. انشاءالله که زندگیهای عادی، خوب و پرنشاطی را در پیش داشته باشیم.
شایان ذکر است، در حین نشست خبری خود تاکید کرد تا سیستمهای سرمایشی چک شود تا دمای آن زیر ۲۵ درجه سانتیگراد نباشد در عین حال که خواستار صرفهجویی در مصرف برق سالن بود اما به دلیل نیاز فیلمبرداران به نور کافی این امر را اجتناب ناپذیر دانست.
در عین حال وی به همراه خبرنگاران و اصحاب رسانه ز ساختمان شیشهای تخریب شده توسط رژیم صهیونیستی در جنگ ۱۲ روزه بازدید به عمل آورد.