المیادین: ایران هیچ پیشنهادی از روسیه برای توقف غنیسازی در داخل دریافت نکرده است
منابع دیپلماتیک به شبکه المیادین اعلام کردند که ایران هیچ پیشنهادی از سوی روسیه برای توقف غنیسازی اورانیوم در داخل کشور دریافت نکرده و موضع مسکو در حمایت از حق تهران برای غنیسازی صلحآمیز، تغییر نکرده است.
منابع دیپلماتیک به شبکه المیادین گزارش دادند که ایران هیچ پیشنهاد رسمی از سوی روسیه برای توقف فعالیتهای غنیسازی اورانیوم در داخل کشور دریافت نکرده است.
این منابع تأکید کردند که موضع روسیه درباره حق ایران برای غنیسازی صلحآمیز همچنان ثابت مانده و در جریان تماسهای دیپلماتیک اخیر بین دو کشور تغییری نکرده است.
این منابع همچنین فاش کردند که پیش از آغاز تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه، روسیه در جریان گفتوگوهای غیرمستقیم میان تهران و واشنگتن، با هدف تسهیل دستیابی به توافق، با طرحی مبنی بر انتقال اورانیوم غنیشده ایران با غنای بالاتر از ۶۷/۳ درصد به خاک روسیه موافقت کرده بود.
این منابع دیپلماتیک تصریح کردند که ایران هیچ ابتکاری را که شامل عدم به رسمیت شناختن حق مشروع خود برای غنیسازی اورانیوم در داخل کشور باشد، نخواهد پذیرفت.
روز جمعه سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه اعلام کرد: ایران، آمریکا و آژانس بین المللی انرژی اتمی در جریان پیشنهاد مسکو برای انتقال اورانیوم مازاد ایران در راستای حل و فصل اختلافات قرار گرفتهاند.
سرگئی ریابکوف با بیان اینکه ما این پیشنهاد را به طرف ایرانی و آمریکایی رساندیم و آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز از آن مطلع است، گفت: این پیشنهاد هنوز وارد مرحله جزئیات عملی نشده است.
سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه پیشتر در اظهاراتی گفته بود: مسکو آماده است اورانیوم غنی شده در سطحی که برای یک برنامه هستهای صلحآمیز کافی باشد را در اختیار ایران قرار دهد.
لاوروف در جریان یک نشست خبری پس از روز دوم اجلاس بریکس در ریودوژانیرو برزیل با اشاره به توانمندیهای فنی روسیه در زمینه کاهش غنای اورانیوم، افزود: مسکو آماده است اورانیوم مازاد و با غنای بالا را از ایران دریافت کرده، آن را در تاسیسات روسی، فرآوری و سپس اورانیوم غنی شده در سطح مورد نیاز برای استفاده در نیروگاههای هستهای را به ایران بازگرداند.
وی با یادآوری اینکه این سازوکار پیشتر در چارچوب برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) مورد توافق قرار گرفته بود، تاکید کرد: با توجه به اینکه واشنگتن از طریق عمان و دیگر کشورهای خلیج فارس به دنبال مذاکره با ایران است، مسکو در صورت تمایل تهران و سایر طرفها، آماده ایفای نقش در نزدیکی مواضع برای از سرگیری گفت وگوها است.
وزیر خارجه روسیه همچنین خاطرنشان کرد که برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) که ایالات متحده در سال ۲۰۱۸ از آن خارج شد، نتیجه تلاشهای مشترک ایالات متحده، روسیه، چین و ایران بود.