گزارش آگهی

افت قیمت خودرو در تصادف چیست و چقدر است؟

افت قیمت خودرو در تصادف به کاهش ارزش مالی خودرو گفته می‌شود. افت قیمت خودرو حتی پس از تعمیر و تعویض قطعات و بازگرداندن ظاهر خودرو به حالت قبلی به دلیل تاریخچه تصادف در بازار با افت قیمت خودرو مواجه می شود.

خبر را برای من بخوان

افت قیمت خودرو در تصادف به کاهش ارزش مالی خودرو گفته می‌شود. افت قیمت خودرو حتی پس از تعمیر و تعویض قطعات و بازگرداندن ظاهر خودرو به حالت قبلی به دلیل تاریخچه تصادف در بازار با افت قیمت خودرو مواجه می شود.

میزان افت قیمت خودرو پس از تصادف بسته به عوامل مختلفی همچون نوع و مدل خودرو، شدت تصادف، تعویض قطعات، سال ساخت خودرو و کیفیت تعمیر با استفاده از قطعات رنگ کوره‌ای و فابریک بین 10 تا 40 درصد ارزش خودرو متغیر است. البته لازم به توضیح است که در تصادفات شدید و سنگین میزان افت قیمت خودرو شیب تندتری به خود می‌گیرد و تا 60 درصد و بیشتر نیز می‌رسد. افت قیمت خودرو ناشی از تصادف یک باور عمومی و قانون نانوشته‌ای است که در بازار خرید و فروش خودرو حکمفرما است.

افت قیمت خودرو پس از تصادف یک عامل مهم و تعیین‌کننده در خرید و فروش خودرو به شمار می‌رود که به هنگام خرید خودرو باید به آن توجه داشت. چرا که پس از بروز تصادف حتی اگر خودرو به بهترین نحوه تعمیر و یا با قطعات جایگزین تعویض شود، به دلیل سابقه تصادف ارزش مالی آن در بازار کمتر از خودرویی است که هیچ حادثه‌ای را تجربه نکرده است. به همین دلیل قیمت خودرو در بازار بسته تصادفی بودن یا نبودن و همچنین سال تولید خودرو متغیر است. بالطبع قیمت خودرو سالم بیشتر از خودرویی است که سابقه تصادف دارد. افت قیمت خودرو تصادفی به دلیل عدم اعتماد به سلامت فنی و بدنه خودرو است.

بیشتر دارندگان خودرو به ویژه خودروهای سایپا مانند تیبا، برای جلوگیری از افت قیمت خودرو ناشی از تصادف اقدام به تعویض قطعات بدنه در صورت آسیب دیدگی می‌کنند. بر همین اساس این افراد با استفاده از قطعات رنگ کوره‌ای و فابریک تیبا و یا خودروهای قطعات آن را تعویض می‌کنند. البته در این زمینه ذکر این نکته ضروری است که تعویض قطعات بدنه خودرو می‌بایست بسته به سال تولید خودرو باشد، به این صورت که برای خودروهای مدل بالا که تقریبا 3 سال از تولید آنها می‌گذارد استفاده از قطعات بدنه رنگ فابریک مناسب است؛ چرا که استفاده از این قطعات مانع از افت شدید قیمت خودرو می‌شود، ولی برای سایر مدلها می‌توان از قطعات بدنه رنگ کوره‌ای استفاده نمود.

چگونه از افت قیمت خودرو در تصادف جلوگیری کنیم؟

تصادف یک حادثه غیر منتظره است که نمی توان از بروز آن جلوگیری نمود؛ بر همین اساس برای جلوگیری از افت قیمت خودرو ناشی از تصادف شما می توانید با استفاده درست از قطعات جایگزین تا حدودی زیادی جلوی افت قیمت خودرو را بگیرید. در این زمینه پارس بدنه نمایندگی رسمی ایساکو انواع قطعات بدنه رنگ فابریک و کوره ای خودروهای سمند، پارس، 206، 207، دنا و دنا پلاس و همچنین محصولات سایپا را با تضمین بهترین کیفیت و قیمت عرضه می کند.

به هنگام تعویض قطعات خودرو برای جلوگیری از افت قیمت خودرو در تصادف می توانید از قطعات رنگ فابریک استفاده کنید. استفاده از قطعات رنگ فابریک برای خودروهایی که سه سال از تولید آنها می گذرد مناسب است، چرا که مانع از افت قیمت خودرو می شود. ولی اگر چنانچه از زمان تولید خودروی شما بیش از سه سال می گذارد خودرو شما دیگر افت قیمت کرده و می توانید از قطعات بدنه رنگ کوره ای استفاده کنید. لازم به توضیح است که تفاوت میان قطعات رنگ فابریک و کوره ای تنها از لحاظ ضخامت رنگ آمیزی است.

میزان افت قیمت خودرو در تصادف چقدر است؟

میزان افت قیمت خودرو در تصادفات بسته به عواملی همچون شدت تصادف، نوع و مدل خودرو و همچنین سال تولید خودرو بین 10 تا 40 درصد است که در برخی مواقع به بیش از 60 درصد نیز می­رسد.

نحوه محاسبه میزان افت قیمت خودرو توسط کارشناسان رسمی ارزیابی می‌شود. در این زمینه ذکر این نکته ضروری است که رنگ شدگی ماشین یکی از مهم‌ترین عوامل کاهش ارزش مالی خودرو محسوب می‌شود به خصوص اگر رنگ شدگی شامل سقف، کاپوت، ستون‌ها و ... باشد. بر همین اساس لازم است به هنگام خرید خودرو به این موارد توجه داشت. دستورالعمل پرداخت خسارت ناشی از افت قیمت خودرو در تصادف که بیمه مرکزی برای احتساب میزان افت قیمت خودرو صادر نموده به شرح زیر است:

فرمول محاسبه: 400/(ضریب سن*ضریب تصادف* ارزش وسیله نقلیه)= کسر قیمت

جدول ضریب تصادف بیمه مرکزی

ردیف نام قطعه ضریب خسارت جزئی ضریب خسارت متوسط ضریب خسارت شدید
1 سقف 3 5 7
2 کلاف 2 3 4
3 ستون 2 3 4
4 درب موتور 2 3 4
5 سینی جلو 1 2 3
6 شاسی جلو 3 5 7
7 گلگیر جلو 1 2 3
8 درب جلو 1 2 3
9 درب عقب 1 2 3
10 رکاب 1 2 3
11 گلگیر عقب 2 3 5
12 درب صندوق 1 3 5
13 سینی عقب 1 2 3
14 سینی کف صندوق 2 4 5
15 شاسی عقب 2 4 6
16 کف اتاق 4 6 8

جدول ضریب سن خودرو در افت قیمت خودرو

ردیف مدل یا سال تولید ضریب سن خودرو
1 خودرو مدل سال 3
2 تا یکسال پایین تر از مدل سال 9/2
3 تا دو سال پایین تر از مدل سال 8/2
4 تا سه سال پایین تر از مدل سال 7/2
5 تا چهار سال پایین تر از مدل سال 6/2
6 تا پنج سال پایین تر از مدل سال 5/2
7 تا شش سال پایین تر از مدل سال 4/2
8 تا هفت سال پایین تر از مدل سال 3/2
9 تا هشت سال پایین تر از مدل سال 2/2
10 تا نه سال پایین تر از مدل سال 1/2
11 تا ده سال پایین تر از مدل سال 05/2

لازم به توضیح است که میزان افت قیمت خودرو ناشی از تصادف تا سقف 20 درصد ارزش خودرو توسط بیمه شخص ثالث پرداخت می‌شود.

افت قیمت خودرو در تصادف بر عهده کیست؟

طبق قانون جدید جبران خسارت ناشی از تصادف و افت قیمت خودرو بر عهده کسی است که مقصر حادثه شناخته می‌شود. بنابراین اگر مقصر حادثه، دارای بیمه باشد، بیمه شخص ثالت میزان افت قیمت خودرو را پرداخت می‌کند. همانطور که می‌دانید تشخیص مقصر بودن در تصادف بر عهده پلیس راهنمایی و رانندگی است. بنابراین در تصادف اگر شخصی مقصر باشد علاوه بر هزینه تعمیر و تعویض قطعات می‌بایست هزینه افت قیمت خودرو را نیز پرداخت کند.

لازم به توضیح است که قانون جدید این امکان را در اختیار بیمه‌ها قرار داده است تا در صورتی که بیمه شخص ثالث نتواند به هر نحوی هزینه افت قیمت خودرو را پوشش دهد از بیمه بدنه نیز می‌تواند استفاده کند.

افت قیمت خودرو در تصادف تا چند سال تعلق می‌گیرد؟

افت قیمت خودرو در تصادف تا 10 سال قابل مطالبه است. بنابراین طبق قانون جدید خسارت افت قیمت خودرو در تصادف برای خودروهایی که 10 سال از سال تولید آنها می‌گذارد قابل پیگیری و پرداخت است. البته ذکر این نکته ضروری است که این پرداخت خسارات برای افت قیمت خودرو تا سقف 20 درصد ارزش خودرو است.

چگونه خسارت افت قیمت خودرو در تصادف را بگیریم؟

شرکت‌ها بیمه علاوه بر پرداخت خسارت ناشی از تصادف موظف هستند، هزینه افت قیمت خودرو را که قانون تعیین نموده پرداخت کنند. اما اگر چنانچه بیمه شخص ثالث از این امر امتناع ورزید و یا مبلغ مورد پرداخت باب میل یا مورد تایید شما نبود. شما می توانید برای دریافت افت قیمت خودرو در تصادف شکایت کنید، برای این منظور باید مراحل زیر را طی کنید:

به یکی از دفاتر شورای حل اختلاف مراجعه و شکایت یا دادخواست خود را تکمیل کنید

پس از ارائه دادخواست شورای حل اختلاف یک کارشناس دادگستری برای بررسی دادخواست شما و میزان خسارت در نظر می‌گیرد. لازم به توضیح است که هزینه دادخواست و هزینه کارشناسی بر عهده شما است.

کارشناس رسمی دادگستری اظهارات شما و میزان خسارت وارده را بررسی و میزان افت قیمت خودرو را براساس چارچوب معین و مشخص تخمین می­زند.

اگر میزان خسارت تا سقف 20 میلیون تومان باشد، شکایت شما در همینجا به اتمام می‌رسد و فرد خاطی می‌بایست خسارت افت قیمت خودرو را پرداخت کند. ولی اگر چنانچه میزان خسارت بیش از 20 میلیون تومان باشد، پرونده شکایت شما به دادگاه ارسال می‌شود و شما می‌بایست پروسه دادگاه را طی کنید.

در پایان اگر دادگاه رای را به نفع شما صادر کند، شما می‌توانید علاوه بر دریافت هزینه افت قیمت خودرو، هزینه دادرسی و هزینه اعزام کارشناس را نیز درخواست کنید. از مدارک مورد نیاز برای شکایت می‌توان به کروکی تصادف، صورت جلسه یا گزارش پلیس راهور، مدارک شناسی مالک و مدارک خودرو اشاره نمود.

لازم به توضیح است که برای شکایت افت قیمت خودرو در تصادف محدودیت زمانی وجود ندارد؛ اما مهلت شکایت برای افت قیمت خودرو تا زمانی اعتبار دارد که شما بتوانید خسارت وارده به خودرو را ثابت کنید.

برچسب ها :