کشف «دستبند هزارساله» را در تالار مخفی یک غار +تصاویر

سفر ماجراجویانۀ یک غارنورد روسی به غاری در منطقۀ گوئرروی مکزیک، منجر به کشف یک تالار مخفی و آثاری چندصدساله از تمدن‌های باستانی منطقه شد.

خبر را برای من بخوان

سفر ماجراجویانۀ یک غارنورد روسی به غاری در منطقۀ گوئرروی مکزیک، منجر به کشف یک تالار مخفی و آثاری چندصدساله از تمدن‌های باستانی منطقه شد.

در پاییز ۲۰۲۳، ماجرایی شگفت‌انگیز در کوه‌های گوئررو مکزیک رقم خورد. «آدریان بلتران دیماس»، راهنمای محلی غار، به همراه «یِکاترینا پاولوا»، غارنورد و پژوهشگر روسی، برای نقشه‌برداری از غار تلایوکوک وارد این منطقه شدند؛ غاری که پیش‌تر نیز بررسی‌هایی در آن انجام شده بود، اما این‌بار کشف بزرگی در انتظارشان بود.

آنها پس از رسیدن به عمق غار، به گذرگاهی پر از آب برخوردند که تا آن زمان ناشناخته بود. با عبور از این مسیر آنها به تالاری مخفی و دست‌نخورده رسیدند که در دل آن تعدادی آثار باستانی مربوط به تمدن‌های پیشاکلمبی (قبل از کشف قاره آمریکا) جای گرفته بود.

مهم‌ترین یافته‌های درون این تالار دستبند‌هایی از جنس صدف بودند که بر روی آنها نقش و نگار‌هایی هنرمندانه حک شده بود. همچنین یک تکه چوب سوخته و هشت دیسک سنگی نیز در این تالار کشف شدند. بررسی‌ها نشان داد که برخی از ستون‌های طبیعی و رسوبی این غار در گذشته دور با دقت تراش خورده‌اند تا شکلی گردتر به خود بگیرند.

نقوش موجود روی دستبند‌ها شامل خطوط زیگزاگ، نماد‌های S شکل، دایره‌ها و چهره‌های انسانی هستند. کارشناسان احتمال می‌دهند این نماد‌ها به باور‌های پیشاکلمبی درباره آفرینش و باروری مرتبط باشند. از دیدگاه تمدن‌های باستانی، غار‌ها نماد دنیای زیرین و رَحِم زمین به شمار می‌رفتند.

قدمت این آثار به دوران پساکلاسیک (۹۵۰ تا ۱۵۲۱ میلادی) بازمی‌گردد. برخی از نقوش کشف‌شده شباهت‌هایی با اسناد تاریخی مربوط به قوم تلاکوتپهوآس دارند؛ قومی که اکنون اثری از آن در مکزیک باقی نمانده است. همچنین برخی اشیاء یافت‌شده، شباهت‌هایی با فرهنگ‌های دیگر منطقه گوئررو و مناطق دوردست مانند «هواستکا» دارند.

یِکاتریناپاولوا، با به‌اشتراک‌گذاری عکس‌هایی از کشف اولیه و نقشه‌ای دقیق از مسیر غار، به باستان‌شناسان کمک کرد تا موقعیت اصلی اشیاء را پیش از جابجایی به‌درستی بررسی کنند.

برچسب ها :