کلاهبرداري با درج آگهي استخدام از افراد جوياي کار

معاون فرهنگي اجتماعي پليس فتا فراجا با بيان اينکه فراگير شدن فضاي مجازي باعث شده حجم زيادي از تبليغات که در گذشته با پرداخت هزينه‌هاي گزاف در نشريات چاپي انتشار مي‌يافت در فضاي مجازي به صورت رايگان يا با حداقل هزينه انتشار يابدتوضیحاتی داد

خبر را برای من بخوان

معاون فرهنگي اجتماعي پليس فتا فراجا با بيان اينکه فراگير شدن فضاي مجازي باعث شده حجم زيادي از تبليغات که در گذشته با پرداخت هزينه‌هاي گزاف در نشريات چاپي انتشار مي‌يافت در فضاي مجازي به صورت رايگان يا با حداقل هزينه انتشار يابد، گفت: اين امر فرصت خوبي براي مجرمان سايبري شده تا با انتشار انواع آگهي‌ها به دنبال سوءاستفاده از شهروندان باشند.

به گزارش سایت طلا،سرهنگ "جواد مختاررضايي" در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاري پليس ضمن تشريح اين خبر اظهار داشت : شيادان سايبري از نياز افراد جوياي کار سوءاستفاده کرده و با درج آگهي‌هاي استخدامي کاذب سازمان‌ها و نهادهاي دولتي مثل شهرداري تهران و طرح حمايتي ايجاد اشتغال براي جوانان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي و شرکت‌هاي خصوصي در فضاي مجازي، شبکه‌هاي اجتماعي و همچنين سايت‌هاي آگهي آنلاين از آن‌ها کلاهبرداري مي‌کنند.

وي افزود: هدف مجرمان سايبري در ترفند تبليغات کاريابي و استخدام افراد، کلاهبرداري‌هاي مالي از آنها و يا دستيابي به اطلاعات هويتي آنها بوده و با انگيزه استفاده از اين مدارک در ارتکاب جرايم، سعي در فريب افراد جوياي کار دارند.

اين مقام انتظامي ادامه داد: مجرمان سايبري در ترفند آگهي استخدام، با ايجاد صفحات و درگاه‌هاي جعلي ثبت نام و بارگذاري مدارک افراد جوياي کار، خواهان پرداخت هزينه ثبت نام به شکل اينترنتي و از طريق سايت شرکت مي‌شوند و زماني که افراد اطلاعات حساب‌ بانکي‌شان را وارد مي‌کنند و درست در همان لحظه تبهکاران به اطلاعات شخصي طعمه‌هاي شان دست يافته اند و به حساب بانکي‌شان دستبرد مي‌زنند.

سرهنگ دوم مختاررضايي يادآور شد: حتي در برخي موارد مجرمان سايبري با تبليغ استخدام در شبکه‌هاي اجتماعي و ساخت اپليکيشن‌هاي جعلي به دنبال سرقت مالي و اطلاعات هويتي افراد جوياي کار هستند. چرا که با نصب اين اپليکيشن‌هاي جعلي در واقع امکان استفاده از اطلاعات ذخيره شده و امکانات گوشي خود را در اختيار فرد مجرم مي‌گذارند.

معاون فرهنگي اجتماعي پليس فتا فراجا به افراد جوياي کار توصيه کرد: بهتر است قبل از واريز هرگونه وجهي به حساب‌هاي اعلامي از سوي اين افراد يا واريز از طريق درگاه‌هاي جعلي بانکي در خصوص شرکت يا نهاد دولتي که آنها آگهي استخدام داده‌اند تحقيق کرده تا از واقعي بودن اين استخدام اين شرکت يا اداره دولتي اطمينان حاصل شود.

وي تصريح کرد: مجرمان سايبري ترفندهاي مختلفي را براي به دام انداختن طعمه‌هاي خود به کار مي‌گيرند، برخي در گام اول از فرد رزومه اطلاعاتي فردي و کاري مي‌خواهند که در پي جمع‌آوري اين اطلاعات در گام بعدي با اين ترفند از اطلاعات خصوصي، مدارک و رزومه کاري افراد در يک فرصت مناسب عليه شخص استفاده مي‌کنند.

اين مقام انتظامي يادآور شد: مجرمان سايبري از اطلاعات شخصي ديگران براي ارتکاب جرائم استفاده مي‌کنند، لذا متقاضيان کار بدون تحقيق، بررسي و اطمينان از اعتبار شرکت آگهي دهنده اقدام به ارسال تصاوير اوراق هويتي و مدارک شخصي خود به افراد ناشناس نکنند.

اين مقام مسئول گفت: افرادي که معمولا در دام چنين باند‌هايي گرفتار مي‌شوند فقط جوان‌هاي کم سن و سال و بيکار نيستند، گاهي افرادي که شاغل و يا تحصيل کرده نيز هستند، اما از شغل و درآمدشان راضي نيستند نيز فريب چنين تبليغاتي اغواکننده‌اي را مي‌خورند و در روياي کاري بهتر و با درآمد مناسب شغل خود را رها مي‌کنند به وعده‌هاي خيالي دل مي‌بندند.

معاون فرهنگي اجتماعي پليس فتا فراجا تاکيد کرد: افراد جوياي کار توجه داشته باشند هرگونه استخدام در نهادهاي و دستگاه‌هاي دولتي و حتي شرکت‌هاي خصوصي بزرگ و معتبر با شرايط و ضوابط خاص و بر اساس نيازمندي شغلي آن اداره يا شرکت صورت مي‌گيرد و اغلب اين سازمان‌ها از طريق فراخوان‌هاي عمومي و يا آگهي در سايت‌هاي خبري معتبر، نشريات و ...اقدام به جذب نيروي کاري مورد نياز خود مي‌کنند.

سرهنگ مختاررضايي از افراد جوياي کار خواست: هشدار‌هاي پليس فتا را جدي بگيرند و هرگونه آگهي تبليغ در خصوص استخدام در شرکت‌هاي خصوصي و سازمان‌هاي دولتي در فضاي مجازي را به دقت بررسي کرده و در صورت مشکوک بودن آگهي، فوراً به شماره 096380 (مرکز فوريت‌هاي سايبري پليس فتا) و يا سايت پليس فتا به آدرس www.fata.gov.ir جهت رسيدگي سريع‌تر در ميان بگذارند.