ترامپ نام خلیج فارس را تغییر میدهد؟
آسوشیتدپرس گفته ترامپ قصد دارد اعلام کند آمریکا از این پس خلیج فارس را با نام دیگری خواهد شناخت!
آسوشیتدپرس گفته ترامپ قصد دارد اعلام کند آمریکا از این پس خلیج فارس را با نام دیگری خواهد شناخت!
دو مقام آمریکایی که نخواستند نامشان فاش شود، به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفتند که دونالد ترامپ، رییسجمهوری ایالات متحده، قصد دارد هفته آینده در جریان سفرش به عربستان سعودی اعلام کند که آمریکا از این پس خلیج فارس را «خلیج عربی» یا «خلیج عربستان» خواهد نامید.
در حالی که ایران بر پیوندهای تاریخی خود با خلیج فارس تاکید دارد، کشورهای عربی مدتهاست که برای تغییر نام این پهنه آبی در جنوب ایران تلاش میکنند.
آسوشیتدپرس در گزارش خود نوشته است که «خلیج فارس» از اعصار دور با این نام شناخته میشود، گرچه اصطلاحات "خلیج عربستان" و "خلیج عربی" نیز در برخی از کشورهای خاورمیانه رایج است.
دولت ایران در سال ۲۰۱۲ تهدید کرده بود که از گوگل به دلیل حذف برچسب خلیج فارس از نقشههایش شکایت خواهد کرد.
در نسخه آمریکایی گوگل مپس، این پهنه آبی به صورت Persian Gulf (Arabian Gulf) ثبت شده، در حالی که نام این خلیج در اپل مپس فقط «خلیج فارس» درج شده است.
بهنوشته آسوشیتدپرس، ترامپ میتواند نام این خلیج را برای مقاصد رسمی ایالات متحده تغییر دهد، اما نمیتواند تعیین کند که دیگر کشورها چه نامی بر آن بگذارند. سازمان بینالمللی هیدروگرافی، که آمریکا یکی از اعضای آن است، وظیفه دارد تمام دریاها، اقیانوسها و آبهای قابل کشتیرانی جهان را بهطور یکنواخت بررسی و نامگذاری کند. در مواردی، کشورها یک پهنه آبی یا نشانه جغرافیایی مشترک را با نامهای متفاوتی در اسناد داخلی خود ثبت میکنند.
این اقدام چند ماه پس از آن صورت میگیرد که ترامپ گفته بود آمریکا خلیج مکزیک را «خلیج آمریکا» خواهد نامید.
اوایل امسال، آسوشیتدپرس از دولت ترامپ شکایت کرد؛ زیرا کاخ سفید دسترسی خبرنگاران این خبرگزاری به بسیاری از رویدادها را محدود کرده بود. دلیل این محدودیت، خودداری آسوشیتدپرس از تبعیت از دستور اجرایی ترامپ برای تغییر نام خلیج مکزیک به «خلیج آمریکا» در داخل ایالات متحده بود.
ماه گذشته، قاضی فدرال ترور ان. مکفادن، که از منصوبان ترامپ است، حکم داد که متمم اول قانون اساسی آمریکا از آسوشیتدپرس در برابر اقدامات تلافیجویانه دولت بهدلیل انتخاب واژهها محافظت میکند و دستور داد دسترسی خبرنگاران این خبرگزاری دوباره برقرار شود.
علاوه بر عربستان سعودی، ترامپ قرار است از قطر و امارات متحده عربی، که همگی در کنار این پهنه آبی قرار دارند، دیدار کند.