آیا صرافی های ارز دیجیتال در برابر تحریمها مقاوم هستند؟
در سالهای اخیر، معمولا بهصورت دورهای موج رسانهای در شبکههای اجتماعی در خصوص مسدود شدن کیف پول صرافیهای ایرانی بهراه میافتد
در سالهای اخیر، معمولا بهصورت دورهای موج رسانهای در شبکههای اجتماعی در خصوص مسدود شدن کیف پول صرافیهای ایرانی بهراه میافتد. این اتفاق معمولا در مواقعی که شرکت تتر اقدام به فریز کردن داراییهای چند کیف پول میکند، رخ میدهد. این در حالی است که به تجربه ثابت شده طی سالهای گذشته، صرافیهای ارز دیجیتال معتبر ایرانی خود را با شرایط تحریم موجود در حوزه رمزارزها بهخوبی وفق دادهاند.
جدای از بحثهای حاشیهای که معمولا با هدف تخریب صرافیهای ارز دیجیتال معتبر در ایران انجام میشوند، در این مطلب قصد داریم به بررسی میزان مقاومت و انعطافپذیری صرافیهای ایرانی در برابر تحریمهای خارجی بپردازیم. در پایان متوجه خواهید شد که آیا خرید ارز دیجیتال از صرافی ایرانی معتبر تصمیم درستی است یا پذیرش ریسک کار کردن با صرافیهای خارجی؟
تتر؛ نقش اول داستان تحریمهای کریپتویی
عمده بحثهایی که در سالهای گذشته پیرامون تحریم صرافیهای ارز دیجیتال ایرانی شکل گرفته، ناظر به ارز دیجیتال تتر بوده است. داستان از این قرار است که شرکت تتر در همکاری با نهادهای قانونی و نظارتی در کشور آمریکا، تلاش میکند تا کیف پولهایی که در مقیاس بزرگ تراکنشهای ناقض قوانین و مقررات دولت ایالات متحده انجام میدهند را شناسایی کند. مجموعههای تحلیل بلاکچین نظیر آرخام، چینالیسیس و تی آر ام لبز هم بازوهای همکار شرکت تتر در این زمینه هستند.
با نگاهی به اخبار حوزه رمزارزها، متوجه خواهید شد که هر چند وقت یکبار، شرکت تتر گزارشی از فریز کردن داراییهای USDT در چند کیف پول متهم به فعالیتهای پولشویی و تامین مالی تروریسم منتشر میکند. چنین فضایی در خصوص سایر ارزهای دیجیتال چندان موضوعیت ندارد.
بنابراین یکی از راههای عملیاتی برای رهایی از دغدغههای مربوط به مسدود شدن دسترسی کاربران به داراییهای کریپتویی، استفاده از ارزهای دیجیتال جایگزین تتر برای تراکنشهای بزرگ است. استیبل کوینهای دیگری مانند دای (DAI) وجود دارند که علاوه بر نرخ برابری یک به یک با دلار آمریکا، ماهیت غیرمتمرکز دارند.
انتخاب صرافیهای خارجی؛ اشتباه استراتژیک یا تصمیم هوشمندانه؟
بعضی از معاملهگران ایرانی، بهخاطر ترس از مشکلات ناشی از تحریمها تصمیم با ریسک بالاتری میگیرند و به سراغ صرافیهای خارجی میروند. اولا باید توجه داشته باشید، تعداد محدودی از صرافیهای خارجی هستند که در حال حاضر اجازه فعالیت به ایرانیها میدهند.
موضوع مهم دیگر این است که بسیاری از این صرافیها اجازه احراز هویت به ایرانیان نمیدهند. همچنین برخی از آنها تلاش میکنند تا با دامنههای فرعی و روشهای غیرعادی به ایرانیان خدمات ارائه دهند.
واقعیت از این قرار است حتی در سختترین شرایط تحریم هم ریسک معامله در صرافیهای معتبر ایرانی به مراتب کمتر از اعتماد به پلتفرمهای خارجی است. مرور تجربه رفتار نامناسب برخی از صرافیهای خارجی با ایرانیها طی سالهای گذشته، این موضوع را روشن میکند.
عملکرد امیدوارکننده صرافیهای ایرانی در شرایط سخت تحریم
مهمترین نکتهای که باید در خصوص مقاومت صرافیهای ایرانی در برابر تحریمها بدانید آن است که تاکنون هیچ صرافی معتبر داخلی تحت تاثیر مشکلات مربوط به مسدود شدن کیف پولهای خود قرار نگرفته است. مدیران صرافیهای داخلی در این سالها، کنار آمدن با شرایط سخت و پیچیده تحریمهای بینالمللی را بهخوبی آموختهاند.
این موضوع را میتوان از روشهای جدید و کارآمد صرافیهای ارز دیجیتال برتر ایران برای حراست از دارایی کاربران بهخوبی درک کرد. رویهمرفته میتوان ادعا کرد که در صورت رعایت ضوابط و قوانین تعیین شده از سوی صرافیهای معتبر و بزرگ ایرانی، میتوان دغدغه ردیابی تراکنشها و مسدود شدن داراییها را به حداقل رساند.