لزوم تغییر نگاه مسئولان به صنعت طلا و جواهر
رئیس کانون هماهنگی دانش صنعت و بازار جواهرات و سنگهای قیمتی ایران گفت: ما یک صنف کوچک نیستیم؛ یک صنعت قدرتمند هستیم که ظرفیتهای بزرگی برای توسعه اقتصادی و صادرات دارد.
رئیس کانون هماهنگی دانش صنعت و بازار جواهرات و سنگهای قیمتی ایران در مصاحبه با سایت طلا گفت:متاسفانه یکی از مشکلات اصلی ما، نوسانات شدید قیمت طلاست. این نوسانات با قیمت های جهانی متفاوت است و به اسم حباب در ایران وجود دارد . بخشی از این تغییرات به نرخ دلار و بخشی دیگر به سیاستهای داخلی کشور وابسته است. نتیجه این وضعیت این است که اعضای صنف، بهویژه تولیدکنندگان، نمیتوانند برنامهریزی منظم و دقیق برای فعالیتهایشان داشته باشند.
رئیس کمیته گوهَرسنگ خانه معدن ایران گفت :ما چند بخش اصلی داریم: تأمینکنندگان، تولیدکنندگان و فروشندگان و معمولا فروشنده ها در انتهای خط تولید هستند اما همه این بخشها به یکدیگر وابستهاند و هر اختلالی در یکی، روی بقیه اثر میگذارد.
پیش بین خاطر نشان ساخت:متأسفانه یکی دیگر از مشکلات بزرگ این است که مسئولان کشور هنوز به حوزه طلا و جواهر بهعنوان یک صنعت نگاه نمیکنند؛ نگاهشان صنفی است و برخوردشان هم صنفی است. این در حالی است که ما معتقدیم این یک هنر صنعت واقعی است و همانطور که مدیران تصمیمگیرنده برای صنایع دیگر برنامهریزی و حمایت میکنند، باید برای تولیدکنندگان طلا و جواهرات هم همین نگاه و حمایت وجود داشته باشد.
وی گفت:در صنعت جواهرات یک تفاوت عمده با دیگر صنایع داریم و آن این است که شما میتوانید با پنج یا ده میلیارد تومان یک کارخانه راهاندازی کنید و با پانصد میلیون تومان سرمایه در گردش، خط تولید را فعال نگه دارید اما در صنعت جواهرات، ممکن است با پانصد میلیون تومان یک واحد تولیدی کوچک ایجاد کرد ، ولی سرمایه در گردش موردنیاز آن پنج میلیارد تومان باشد و این مساله ای است که کشورهای پیشرفته این تفاوت را شناخته اند و بر اساس آن حمایتهای لازم را انجام می دهند
رئیس کانون هماهنگی دانش صنعت و بازار جواهرات و سنگهای قیمتی ایران در پایان گفت:سالهاست که صنف ما از قوانینی مانند ارزش افزوده (تبصره چهار ماده هجده )رنج میبرد و همه اینها به دلیل نداشتن نگاه صنعتی از سوی مسئولان است و باید دیدگاه مدیران و مسئولین نسبت به صنعت طلا و جواهر تغییر کند. ما یک صنف کوچک نیستیم؛ یک صنعت قدرتمند هستیم که ظرفیتهای بزرگی برای توسعه اقتصادی و صادرات دارد.