آیا ثبات نسبی بازار ارز تداوم خواهد یافت؟
سایت طلا: بازار ارز در هفته گذشته شاهد ثبات با نوسانهای بسیار محدود ارزها بویژه دلار بود و این در شرایطی است که اکثر فعالان افزایش بیشتر سطوح قیمتی دلار را پیش بینی کرده بودند.
تاریخ: ۱۲/مرداد/۹۳ ساعت ۱۰:۵۳ | اقتصاد ایران شناسه خبر: ۱۷۱۹۴
به گزارش سایت طلا، بازار ارز که این روزها با افت و خیز اندک روبرو است روز گذشته را نیز با تبعیت از این روند آغاز کرد و قیمت دلار در ابتدا قدری افزایش یافت اما در آخرین ساعات کاری بازار با افت 5 تومانی به 3125 تومان رسید که فعالان علت آن را افت تقاضا بیان کردند.
این گزارش حاکیست، نوسان اندک ارزها و بویژه دلار پس از تمدید مذاکرات گویای این امر است که بازار در حالت ثبات قرار گرفته و رشد جزئی دلار در اولین روز هفته ی گذشته با وجود افزایش تقاضا گواهی بر این مدعاست.
بازار ارز در آغاز به کار خود در هفته قبل با افزایش تقاضا شاهد رشد اندک دلار بود و این در حالی است که اکثر فعالان منتظر افزایش و نوسان بیشتری از این ارز بودند، اما متناسب بودن حجم تقاضا با میزان عرضه امکان افت و خیز را از دلار گرفت و با رشد 5 تومانی به 3145 تومان رسید.
هر پوند و یورو با بهای 5340 و 4260 تومان روز شنبه را به پایان بردند.
در روز یکشنبه دلار این میزان رشد را از دست داد و بر بهای 3140 تومان قرار گرفت تا امید دلالان برای سود دهی از این بازار قبل از تعطیلات و آغاز مسافرت ها پیش از پیش به ناامیدی بگراید و کم کم از میزان سرمایه گذاری ها کاسته شود.
معاملات بازار ارز در روز دوشنبه شاهد نوسانهای محدود و البته کاهشی دلار بود که ارزش این اسکناس سبز را به 3134 تومان رساند.
در پایان معاملات روز دوشنبه قیمت یورو بر 4252 تومان و پوند بر 5330 تومان بسته شد.
بازار ارز در روزهای سه شنبه و چهارشنبه به مناسبت عید سعید فطر تعطیل بود.
گزارش سایت طلا می افزاید، روز پنج شنبه در بازار تقریباٌ نیمه تعطیل بازار ارز، ارزش دلار با قدری کاهش به 3130 تومان رسید تا هفته گذشته با افت 15 تومانی این ارز پایان یابد.
در روز پنج شنبه قیمت هر یورو و پوند انگلیس بر 4250 و 5330 تومان و هر درهم امارات بر 852 تومان قرار گرفت.
گفتنی است، پس از تمدید 4 ماه توافق ژنو بازار ارز بر مدار ثبات نسبی قرار گرفت که عده ای از کارشناسان آزاد شدن بخش دیگری از دارایی های ایران، رشد صادرات غیر نفتی به خصوص صادرات پتروشیمی و وضع نشدن تحریمهای جدید را عامل اصلی این امر می دانند.
اما گروهی دیگر از کارشناسان همچنان آینده ای افزایشی با دامنه نوسان وسیعتری را برای دلار ترسیم می کنند و معتقد هستند نزدیکی به شهریور ماه یعنی افزایش ثبت سفارشات برای ورود کالا و بالا رفتن میزان تقاضا.
اما آنچه مسلم است اگر ثبات بازار ارز بیشتر و مطمئن تر شود زمینه لازم را برای حضور فعالان اقتصادی فراهم و معاملات در شرایط مناسب تری با نبود دلالان صورت می گیرد. امری که هر اقتصاد پایداری به آن نیاز دارد./ج
انتهای پیام