اونس طلاکلیک
مظنهکلیک
18 گرمکلیک
ارزش سکهکلیک
قدیم (بهار)کلیک
جدید (امامی)کلیک
نیمکلیک
ربعکلیک

ایران در باشگاه ۲۵ صادرکننده بزرگ اسلحه جهان + جدول

واردات تسلیحات ایران از سال ۱۹۹۳ میلادی (۱۳۷۱ شمسی) در سطح بسیار پایینی بوده است. به نحوی که واردات کلان ایران طی سال‌های ۲۰۱۸-۲۰۲۲ نزدیک به صفر بوده است.

به گزارش سایت طلا،موسسه تحقیقات صلح بین‌المللی استکهلم (SIPRI) آماری از میزان صادرات و واردات تسلیحات در کشورها و مناطق مختلف جهان در آخرین گزارش سالیانه خود مکتوب کرده است.

آمریکا، فرانسه، روسیه، چین، آلمان به عنوان پنج صادرکننده بزرگ تسلیحات جهان از سوی موسسه تحقیقات صلح بین‌المللی استکهلم (SIPRI) تعیین شده است. این مؤسسه ۲۵ صادرکننده بزرگ اسلحه جهان را فهرست کرده است.

قاره اروپا (۱۴ کشور) و قاره آسیا (چهار کشور به اضافه رژیم صهیونیستی) بیشترین تعداد را در این فهرست دارند. ایران، ترکیه، امارات و رژیم صهیونیستی از منطقه غرب آسیا در این فهرست حضور دارند.

لازم به ذکر است که قریب به نیمی از کل صادرات اسلحه جهان طی چهار سال اخیر از سوی ایالات متحده آمریکا بوده است.

سهم پنج صادرکننده بزرگ از کل صادرات اسلحه جهان چقدر است؟

آمریکا، فرانسه، روسیه، چین، آلمان مجموعاً ۸۰% کل صادرات جهان را در اختیار دارند.

آمریکا: این کشور در بازه زمانی چهار ساله ۲۰۱۴-۲۰۱۸ مالک ۳۴% کل صادرات نظامی جهان بود. این عدد در بازه زمانی چهار ساله ۲۰۱۹-۲۰۲۳ به عدد ۴۲% رسید. به عبارتی دیگر، آمریکا ۱۷% رشد صادرات نظامی داشته است. عربستان سعودی (۱۵%)، ژاپن (۹/۵%) و قطر (۸/۲%) بزرگترین مقاصد صادرات تسلیحات آمریکا هستند.

فرانسه: این کشور در بازه زمانی چهار ساله ۲۰۱۴-۲۰۱۸ مالک ۷/۲% کل صادرات نظامی جهان بود. این عدد در بازه زمانی چهار ساله ۲۰۱۹-۲۰۲۳ به عدد ۱۱% رسید که نشان دهنده ۴۷% رشد در صادرات نظامی این کشور است. هند (۲۹%)، قطر (۱۷%) و مصر (۶/۴%) بزرگترین مقاصد صادرات تسلیحات فرانسه هستند.

روسیه: این کشور در بازه زمانی چهار ساله ۲۰۱۴-۲۰۱۸ مالک ۲۱% کل صادرات نظامی جهان بود. این عدد در بازه زمانی چهار ساله ۲۰۱۹-۲۰۲۳ به عدد ۱۱% رسید که نشان دهنده ۵۳% کاهش در صادرات نظامی این کشور است. هند (۳۴%)، چین (۲۱%) و مصر (۷/۵%) بزرگترین مقاصد صادرات تسلیحات روسیه هستند.

چین: این کشور در بازه زمانی چهار ساله ۲۰۱۴-۲۰۱۸ مالک ۵/۹% کل صادرات نظامی جهان بود. این عدد در بازه زمانی چهار ساله ۲۰۱۹-۲۰۲۳ به عدد ۵/۸% رسید. به عبارتی دیگر، چین ۵/۳% کاهش در صادرات نظامی داشته است. پاکستان (۶۱%)، بنگلادش (۱۱%) و تایلند (۶%) بزرگترین مقاصد صادرات تسلیحات چین هستند.

آلمان: این کشور در بازه زمانی چهار ساله ۲۰۱۴-۲۰۱۸ مالک ۶/۳% کل صادرات نظامی جهان بود. این عدد در بازه زمانی چهار ساله ۲۰۱۹-۲۰۲۳ به عدد ۵/۶% رسید که نشان دهنده ۱۴% کاهش در صادرات نظامی این کشور است. مصر (۲۰%)، اوکراین (۱۲%) و رژیم صهیونیستی (۱۲%) بزرگترین مقاصد صادرات تسلیحات آلمان هستند.

رشد حدود ۳۰۰ درصدی صادرات نظامی ایران

ایران در فهرست به همراه بلاروس و برزیل در جایگاه ۲۳ تا ۲۵ام جهان قرار داده شده است. لازم به ذکر است که صادرات نظامی ایران و مقاصد آن محرمانه است، عدد و گزارش رسمی به صورت سالانه از سوی نیرو‌های مسلح ایران در این رابطه اعلام نمی‌شود و صرفاً تخمین سیپری است.

بر همین اساس، میزان و مقصد صادرات نظامی ایران در این گزارش لزوماً مورد تأیید نهاد‌های نظامی نیست و یحتمل کمتر از مقدار واقعی است.

اما طبق برآورد مؤسسه تحقیقات صلح بین‌المللی استکهلم (SIPRI) صادرات نظامی ایران بازه زمانی چهارساله ۲۰۱۹-۲۰۲۳ نسبت به بازه زمانی ۲۰۱۴-۲۰۱۸ بالغ بر ۲۷۶% رشد داشته است. روسیه (۷۵%) به عنوان دومین ارتش قدرتمند جهان و ونزوئلا (۱۶%) مقاصد اصلی صادرات تسلیحات ایران عنوان شده است.

موازی با این برآورد، واردات تسلیحات ایران از سال ۱۹۹۳ میلادی (۱۳۷۱ شمسی) در سطح بسیار پایینی بوده است. به نحوی که واردات کلان ایران طی سال‌های ۲۰۱۸-۲۰۲۲ بر اساس برآورد موسسه سیپری نزدیک به صفر بوده است. این موضوع نشان می‌دهد صنعت نظامی در مجموع برای ایران ارز آور بوده است.

خبر های فعال سایت 0
خبر های پربازدید سرگرمی و گوناگون

سایر خبر های این گروه
.
اطلاع پاسخ کاربران به نظر شما و ارسال خبرنامه های سایت طلا با ایمیل
ديدگاه هاي ارسال شده توسط شما، پس از تاييد توسط سايت طلا در وب سايت منتشر خواهد شد