اونس طلاکلیک
مظنهکلیک
18 گرمکلیک
ارزش سکهکلیک
قدیم (بهار)کلیک
جدید (امامی)کلیک
نیمکلیک
ربعکلیک

شرایط و چگونگی حذف نام همسر از شناسنامه بعد از طلاق

بسیاری از زوجین پس از جدایی از یکدیگر تمایل دارند تا نامی از همسر سابق خود در شناسنامه وجود نداشته باشد، به همین منظور تلاش می‌کنند تا از طرق قانونی به این امر دست یابند.

به گزارش سایت طلا، بسیاری از زوجین پس از جدایی از یکدیگر تمایل دارند تا نامی از همسر سابق خود در شناسنامه وجود نداشته باشد، به همین منظور تلاش می‌کنند تا از طرق قانونی به این امر دست یابند.

حذف نام همسر از شناسنامه

حذف نام همسر از شناسنامه مسئله مهمی است که بعد از طلاق زوجین به آن توجه می‌کنند. حذف نام همسر از شناسنامه شاید یکی از مسائل حقوقی و تکراری در زمینه ثبت‌احوال و اخذ المثنی باشد؛ اما برای انجام این کار موارد زیادی قابل‌بررسی خواهد بود که ثبت‌احوال با درنظرگرفتن این موارد اقدام به حذف نام همسر از شناسنامه خواهد کرد.

شرایط و چگونگی حذف نام همسر از شناسنامه بعد از طلاق

درصورتی‌که طلاق صورت بگیرد دو حالت وجود دارد:

(اگر زن دوشیزه یا باکره باشد)

یعنی رابطه نزدیکی و زایل شدن پرده بکارت وجود نداشته باشد در این صورت هر یک از زوجین می‌توانند با مراجعه به اداره ثبت‌احوال و سند طلاق که پیش‌تر در آن اشاره شد، طبق نامه پزشکی قانونی که زوجه دوشیزه است درخواست حذف نام همسر خود را بنمایند.

(اگر زن دوشیزه یا باکره نباشد)

در صورتی می‌توانند درخواست حذف نام همسر را از اداره ثبت‌احوال بنمایند که دوباره ازدواج مجدد نموده و این ازدواج به‌صورت رسمی ثبت شده باشد و نام همسر دوم در شناسنامه ثبت گردد که در این صورت بااطلاع همسر دوم می‌توانند درخواست حذف نام همسر اول را مطرح کنند؛ بنابراین صرف انتخاب همسر دوم و معرفی آن، نمی‌تواند دلیلی برای حذف نام همسر اول باشد و باید ازدواج دوم رسماً ثبت گردد و نام همسر دوم در شناسنامه درج شود.

حذف نام زن از شناسنامه مرد

درصورتی‌که زوجین با یکدیگر متارکه کرده باشند و مرد خواهان حذف نام زن از شناسنامه خود باشد با انتخاب همسر دوم و ثبت رسمی ازدواج و ثبت‌شدن نام او در شناسنامه‌اش می‌تواند به اداره ثبت‌احوال مراجعه و درخواست برای حذف نام همسر اول را ارائه دهد. بااین‌حال در این زمینه نکاتی وجود دارد که باید به آنها توجه کرد. از جمله این نکات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

حذف نام همسر اول از شناسنامه منوط به انتخاب همسر دوم و نیز ثبت رسمی ازدواج و ثبت‌نام ایشان در شناسنامه فرد است؛ بنابراین، به‌صرف انتخاب همسر و معرفی آن نمی‌توان از این مقرره قانونی استفاده کرد.

حذف نام از شناسنامه در این مورد صرفاً پس از وقوع ازدواج دوم و ثبت آن صورت می‌گیرد، لذا همسر دوم از ازدواج پیشین همسر خود مطلع خواهد شد.

از اطلاق واژه همسر دوم باید این‌طور نتیجه گرفت که استفاده از این مقرره صرفاً در مورد اختیار نمودن همسر دوم امکان‌پذیر خواهد بود و نه ازدواج‌های بعدی، اما به نظر می‌رسد که علی‌رغم نقص این مقرره دراین‌خصوص بتوان در ازدواج‌های بعدی نیز از مزایای این مقرره قانونی استفاده کرد.

حذف نام مرد از شناسنامه زن

حذف نام همسر از شناسنامه درباره زوجه تا حدودی متفاوت است. مطابق آنچه در قانون به آن اشاره شده است حذف نام زوج در شناسنامه زوجه تنها در صورتی امکان‌پذیر خواهد بود که در دوران عقد جدایی انجام شده باشد و دوشیزه بودن زوجه مطابق احکام قضایی و سند طلاق قابل‌استنباط باشد.

بنابراین، مطابق اطلاق عبارت و قید باکره بودن می‌توان این‌طور نتیجه گرفت، زنانی که ازدواج دوم و سوم دارند و نیز افرادی که ازدواج اولشان است؛ اما باکره نیستند، نمی‌توانند از این مقرره استفاده نمایند.

خبر های پربازدید 0
خبر های فعال سایت 0
خبر های پربازدید سرگرمی و گوناگون

سایر خبر های این گروه
.
اطلاع پاسخ کاربران به نظر شما و ارسال خبرنامه های سایت طلا با ایمیل
ديدگاه هاي ارسال شده توسط شما، پس از تاييد توسط سايت طلا در وب سايت منتشر خواهد شد