اونس طلا2339.76
مظنه14,466,000
18 گرم3,339,400
ارزش سکه32,591,898
قدیم (بهار)37,700,000
جدید (امامی)40,600,000
نیم23,500,000
ربع14,900,000

تصاویری دیده نشده از داخل خانه حضرت محمد (ص) + عکس

منطقه حجاز از زمان پیامبر حنیف، حضرت ابراهیم (ع) مورد توجه آسمان بوده و آثاری تاریخی و الهی در خود دارد، شعبی دارد که محل تولد آخرین پیامبر، حضرت محمد (ص)، بوده است.

به گزارش سایت طلا، منطقه حجاز از زمان پیامبر حنیف، حضرت ابراهیم (ع) مورد توجه آسمان بوده و آثاری تاریخی و الهی در خود دارد، شعبی دارد که محل تولد آخرین پیامبر، حضرت محمد (ص)، بوده است؛ منطقه‌ای که در طرح‌های گسترش حرم به مرور در صحن‌ها و هتل‌ها ادغام شده اما علاقه مردم به خانه تولد همچنان آن را تا حدودی حفظ کرده است.

سعودی‌ها با تفکرات خاصی که در طبقه محققان دینی خود دارند به حفظ میراث‌های تاریخ اسلام بی‌توجهی قابل اعتراضی دارند. طرح‌های توسعه در حرم مکی و نبوی منجر به از دست رفتن سایت‌های مهمی شده که اگر باقی بودند نه تنها محل عبادت زائران و حجاج که محل الهام گرفتن از سبک زندگی پیامبر و اصحابش و تصاویر زنده‌ای از تاریخ صدر اسلام می‌شد.

یکی از ناگوارترین بی‌توجهی‌ها به خانه‌ای صورت گرفته که به عنوان محل تولد پیامبر عظیم الشأن اسلام حضرت محمد مصطفی (ص) بوده است. خانم دکتر مرضیه خزعلی، استاد تاریخ اسلام دانشگاه الزهرا، در این رابطه گفت: «از گذشته ساختمان مکتبه یا کتابخانه مکه به عنوان محل تولد یا بیت المولود شناخته می‌شد. متاسفانه در برهه‌ای از تاریخ این خانه قدیمی تخریب و در مکان آن محلی برای نگهداری چهارپایان قربانی ساخته شد؛ بعد از اعتراض مسلمانان اما کاربری آن مکان تغییر یافت و به کتابخانه مکه تبدیل شد با این حال، سال‌هاست که در آن بسته است.»

نمای بیت المولود در کنار مسجد الحرام

اکنون روی این خانه ارزشمند یک کتابخانه ساخته شده؛ محلی که در شعب بنی هاشم مکه در ربیع الاول عام الفیل (آوریل ۵۷۱ میلادی) خانه مادر گرامی پیامبر بوده؛ محلی که نسب آن را می‌توان تا دوران حضرت ابراهیم (ع) ردیابی کرد.

عبدالله، پدر رسول خدا (ص) حدود شش ماه قبل از ولادت او از دنیا رفت. آمنه بانو که باردار بود، در خواب دید که از پایین تنه‌اش نوری ساطع می‌شود که کاخ‌های شام را روشن می‌کند. او تحت حمایت پدر شوهرش عبدالمطلب، فرزند خود را به دنیا آورد و عبدالمطلب این مولود گرامی را به کعبه برد و خدا را شکر کرد و او را محمد نامید.

بنابر گزارش‌های روایی، هنگامی که مردم از عبدالمطلب پرسیدند که چرا نوه خود را محمد، به معنای «کسی که مورد ستایش قرار می‌گیرد»، نامیده و بر خلاف سنت عرب از نام نیاکانش استفاده نکرده او پاسخ داد: «من مشتاقم که نوه‌ام ستوده شود و نزد پروردگار جهانیان محبوب باشد».

عکس قدیمی -۱۹۱۰- از منطقه شعب بنی هاشم

در مورد این مکان اختلاف نظرهای تاریخی نیز وجود دارد اما ساختمان کتابخانه مکه مکرمه که در ضلع شرقی صحن مسجد جامع قرار گرفته، محل زیارت زائران کشورهای مختلف است. برخی محققان معتقدند حتی اگر این محل دقیقا متعلق به مکان خانه تولد پیامبر گرامی اسلام نباشد هم ولادت ایشان در منطقه‌ای رخ داده که به تأیید منابع تاریخی، قوم بنی هاشم در آن ساکن بوده‌اند.

این محل مدت‌ها و به دلیل فشار بخش تشریفات توسعه حرم مکی تعطیل شد اما همچنان محل رجوع حاجیان باقی ماند. توجه زائران به این مکان تاریخی سبب شده برخی مسئولان از جمله اسامه بن فضل البار، دبیرکل مکه مکرمه به الجزیره نت تایید کند که گسترش‌های حرم شامل کتابخانه نمی‌شود و این مکان با وجود تشکیک در صحت منابع تاریخی آن حفظ خواهد شد.

نمای خارجی مکتبه مکه

به هر حال این کتابخانه در محدوده تاریخی زندگی قوم بنی هاشم قرار دارد که پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم در آن ولادت یافت و بیشتر عمر خود را در آنجا زندگی کرد. در حال حاضر تعداد کمی از کسانی که به مسجد الحرام مشرف می‌شوند، از این کتابخانه تاریخی اطلاع دارند و افرادی که برای تبرک به این مکان می‌روند اشتیاق ویژه‌ای نسبت به این خانه قدیمی دارند.

خبر های پربازدید 0
خبر های فعال سایت 0
خبر های پربازدید سرگرمی و گوناگون

سایر خبر های این گروه
.
اطلاع پاسخ کاربران به نظر شما و ارسال خبرنامه های سایت طلا با ایمیل
ديدگاه هاي ارسال شده توسط شما، پس از تاييد توسط سايت طلا در وب سايت منتشر خواهد شد