اونس طلاکلیک
مظنهکلیک
18 گرمکلیک
ارزش سکهکلیک
قدیم (بهار)کلیک
جدید (امامی)کلیک
نیمکلیک
ربعکلیک

باسوادترین و کم سوادترین کشورها کدامند؟ جایگاه ایران کجاست؟

امروزه توانایی خواندن برای اکثر مردم جهان ابزاری ضروری برای گذران زندگی محسوب می‌شود. با این حال، علی رغم اهمیت سوادآموزی، حدود ۷۷۳ میلیون نفر در سرتاسر جهان به این مهارت اساسی و اغلب نجات‌بخش دسترسی ندارند.

به گزارش سایت طلا، امروزه توانایی خواندن برای اکثر مردم جهان ابزاری ضروری برای گذران زندگی محسوب می‌شود. با این حال، علی رغم اهمیت سوادآموزی، حدود ۷۷۳ میلیون نفر در سرتاسر جهان به این مهارت اساسی و اغلب نجات‌بخش دسترسی ندارند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید وقتی صحبت از نرخ سواد به میان می‌آید کدام کشورها پیشرو هستند و کدام‌یک عقب مانده‌‌اند.

در این سایت نرخ سواد بیش از ۱۵۰ کشور و میزان سواد مردان و زنان هر کشور با استفاده از داده های یونسکو به تصویر کشیده شده است. تصویر زیر نرخ سواد مردان و زنان در ایران را نشان می‌دهد.

کشورهایی که بالاترین نرخ سواد را دارند

از سال ۱۹۶۰ تا ۲۰۱۵ سواد جهانی از ۴۲ درصد به ۸۶ درصد افزایش یافته است که با این حساب می‌توان گفت هر پنج سال یک‌بار تقریبا چهار درصد افزایش داشته است.

با وجود افزایش کلی نرخ سواد در جهان، برخی از کشورها نسبت به سایرین رشد بیشتری داشته‌اند. فهرست زیر کشورهایی با بالاترین نرخ سواد را نشان می‌دهد که همگی بالای ۹۹ درصد هستند و در این میان اوکراین و ازبکستان نرخ سواد ۱۰۰ درصدی دارند.

یکی از کشورهای موجود در این فهرست که ارزشِ پرداخته شدن دارد کوباست. نرخ بالای سواد این کشور با ۹۹.۸ درصد مسلما نتیجه کارزاری است که فیدل کاسترو در سال ۱۹۶۱ با هدف از بین بردن بی‌سوادی در کشورش راه‌اندازی کرد. در کمتر از یک سال بیش از ۷۰۰ هزار کوبایی مهارت‌های پایه‌ای سوادآموزی را آموختند.

کشورهایی که کمترین نرخ سواد را دارند

همان‌طور که داده‌ها نشان می‌دهد تعداد خیره‌کننده‌ای از جمعیت بی‌ سوادهای جهان در جنوب صحرای بزرگ آفریقا هستند. کشوری که کمترین میزان سواد را در این داده‌ها به خود اختصاص داده چاد است که در آن تنها ۱۴ درصد زنان و ۳۸.۹ درصد مردان باسواد هستند. یکی از دلایل این امر دسترسی ضعیف ساکنین این کشور به آموزش است. در سال ۲۰۱۹ بیش از ۷۰۰ هزار کودک به مدرسه نرفتند که حدود ۵۰۰ هزار نفر از آنها دختر بودند.

تفاوت های جنسیتی در سواد جهانی

یکی از اهداف گسترده در فهرست رسمی توسعه پایدار سازمان ملل کاهش شکاف جنسیتی در آموزش است. همان‌طور که داده‌ها نشان می‌دهند برخی از مناطق در حال حاضر تقریبا به این هدف رسیده‌اند؛ کشورهای آسیای مرکزی، اروپا، آمریکای شمالی، آسیای شرقی و جنوب شرقی آن و آمریکای لاتین.

کشورهای شمال آفریقا، جنوب صحرای آفریقا، آسیای غربی و آسیای جنوبی هنوز تفاوت های قابل توجهی بین جنسیت نشان می‌دهند. گینه بیسائو در غرب آفریقا دارای بیشترین شکاف سواد جنسیتی است و نرخ سواد در مردان ۳۱.۴ درصد بیشتر از زنان است. یکی از دلایل احتمالی این شکاف، نرخ بالای ازدواج کودکان در این کشور است. زیرا تقریبا ۳۷ درصد از زنان قبل از ۱۸ سالگی ازدواج کرده‌اند.

خبر های پربازدید 0
خبر های فعال سایت 0
خبر های پربازدید سرگرمی و گوناگون

سایر خبر های این گروه
.
اطلاع پاسخ کاربران به نظر شما و ارسال خبرنامه های سایت طلا با ایمیل
ديدگاه هاي ارسال شده توسط شما، پس از تاييد توسط سايت طلا در وب سايت منتشر خواهد شد