اونس طلاکلیک
مظنهکلیک
18 گرمکلیک
ارزش سکهکلیک
قدیم (بهار)کلیک
جدید (امامی)کلیک
نیمکلیک
ربعکلیک

اهدای بالاترین نشان شجاعت جهان به یک موش مین یاب

بالاترین نشان شجاعت جهان در حالی به ماگاوا اهدا شده که این موش مهارت فوق العاده ای در مین یابی دارد.

ماگاوا موشی است که بیش از ۱۴۱,۰۰۰ متر مربع از زمین های به شدت مین گذاری شده در کامبوج را به فضایی امن تبدیل کرده اولین موشی است که جایزه شجاعت PDSA را دریافت کرده و تنها حیوان غیر سگ سانی است که این مدال طلای بسیار با ارزش را بدست می آورد.

این جونده شجاع قهرمان گونه موش هاست و به دلیل پیدا کردن مین های زمینی و مواد منفجره مرگبار در کامبوج با حس بویایی بسیار قوی خود توانسته بالاترین جایزه شجاعت در دنیای حیوانات را بدست آورد.

ماگاوا که یک موش کیسه دار غول پیکر آفریقایی است زمینی به مساحت ۲۰ برابر یک زمین فوتبال را با پیدا کردن ۳۹ مین زمینی و ۲۸ مورد انواع دیگر مواد منفجره عمل نکرده پاکسازی کند. او می‌تواند ناحیه‌ای به مساحت یک زمین تنیس را ظرف مدت ۳۰ دقیقه جستجو کند.

این در حالی است که اگر این کار توسط نیروی انسانی و فلزیاب صورت گیرد تا چهار روز به طول خواهد انجامید.

این موش که با نام HeroRAT توسط موسسه خیریه بلژیکی APOPO برای پیدا کردن مین های زمینی آموزش داده شده اولین موشی است که این جایزه را بدست می آورد، جایزه ای که تاکنون منحصراً در اختیار سگ سانان بوده و تنها به ۳۰ حیوان داده شده بود. ماگاوا در تانزانیا به دنیا آمده و در آنجا آموزش دید.

او به اندازه‌ای کوچک و سبک است که در صورت عبور یا پا گذاشتن روی مین، موجب منفجر شدن آن نمی‌شود. ماگاوا و دیگر موش‌ها یاد گرفته‌اند نوعی ترکیب شیمایی که در مواد منفجره وجود دارد را شناسایی کنند.

این موش‌ها پس از یافتن مواد منفجره روی آن خراشی ایجاد می‌کنند تا مین‌روب‌ها را متوجه وجود ماده منفجره در آنها کنند. یان مک لاگلین، رییس PDSA پس از انداختن این مدال کوچک به گردن ماگاوا چنین گفت: «تعهد، مهارت و شجاعت ماگاوا یک نمونه بسیار فوق العاده است.

دولت کامبوج برآورد می کند که از سال ۱۹۷۵ تا ۱۹۹۸ بین ۴ تا ۶ میلیون مین زمینی در این کشور کار گذاشته شده است. هر مینی که او پیدا می کند خطر جراحت و مرگ مردم محلی را کاهش می دهد».

بریتانیا قبلاً کار مشابهی انجام داده و هزینه مالی برنامه خود برای آموزش موش های غول پیکر به منظور کشف هزاران مین دفن شده در زیر زمین در موزامبیک را پرداخت کرده بود.

این برنامه جزئی از یک برنامه جدید مین زدایی ۵ میلیون پوندی توسط دفتر توسعه بین المللی دولت بریتانیاست که سه سال به طول انجامید.

خبر های پربازدید 0
خبر های فعال سایت 0
خبر های پربازدید سرگرمی و گوناگون

سایر خبر های این گروه
.
اطلاع پاسخ کاربران به نظر شما و ارسال خبرنامه های سایت طلا با ایمیل
ديدگاه هاي ارسال شده توسط شما، پس از تاييد توسط سايت طلا در وب سايت منتشر خواهد شد