اونس طلاکلیک
مظنهکلیک
18 گرمکلیک
ارزش سکهکلیک
قدیم (بهار)کلیک
جدید (امامی)کلیک
نیمکلیک
ربعکلیک

جهش ۵۶ درصدی قیمت برنج ایرانی در یک سال

قیمت هر کیلوگرم برنج پاکستانی باسماتی (درجه یک) ۲۷ هزار و ۷۰۲ تومان، برنج طارم اعلا ۵۰ هزار تومان و برنج داخلی هاشمی (درجه یک) ۴۸ هزار و ۶۱۴ تومان شد که نسبت به مدت مشابه آبان ماه پارسال به ترتیب حدود ۱۴درصد، ۵۶.۷درصد و ۵۵.۴درصد رشد را نشان می‌دهد.

بررسی آمار‌های منتشره وزارت صنعت، معدن و تجارت نشان می‌دهد با توجه به روند افزایش قیمت کالا‌های اساسی در یک سال گذشته، در آبان ماه ۱۴۰۰ برنج تایلندی (غیر از هومالی) با ۱۱.۲ درصد کمترین افزایش قیمت را داشته است.

بررسی آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت نشان می‌دهد در یک ماه منتهی به آبان ماه سال ۱۴۰۰، قیمت هر کیلوگرم برنج تایلندی (غیر از هومالی) به‌طور میانگین ۱۶ هزار و ۱۱۴ تومان شد که نسبت به مدت مشابه در آبان ماه سال ۹۹ با قیمت ۱۴ هزار و ۴۹۷ تومان، نزدیک ۱۱.۲ درصد رشد داشته است.

بنا بر این گزارش، همچنین در آبان ماه ۱۴۰۰ قیمت هر کیلوگرم برنج پاکستانی باسماتی (درجه یک) ۲۷ هزار و ۷۰۲ تومان، برنج طارم اعلا ۵۰ هزار تومان و برنج داخلی هاشمی (درجه یک) ۴۸ هزار و ۶۱۴ تومان شد که نسبت به مدت مشابه آبان ماه پارسال به ترتیب حدود ۱۴درصد، ۵۶.۷درصد و ۵۵.۴درصد رشد را نشان می‌دهد.

رشد ۱۸.۷درصدی گوشت گوسفندی

در همین مدت زمان، قیمت هر کیلوگرم گوشت گوسفندی (مخلوط) به طور میانگین ۱۳۱ هزار و ۹۴۰ تومان شد که نسبت به مدت مشابه آبان ماه ۹۹ با قیمت ۱۱۱ هزار و ۱۵۰ تومان، حدود ۱۸.۷درصد رشد داشته است.

همچنین قیمت هر کیلوگرم گوشت گوساله در آبان ماه امسال به طور میانگین ۱۳۴ هزار و ۳۰۶ تومان شد که نسبت به مدت مشابه آبان ماه سال ۹۹ با قیمت ۹۴ هزار و ۸۲۱ تومان، رشد ۴۱.۶درصدی را نشان می‌دهد.

در یک ماه منتهی به آبان ماه سال ۱۴۰۰، قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ تازه به طور میانگین ۳۰ هزار و ۷۷۴ تومان شد که نسبت به مدت مشابه آبان ماه سال ۹۹ با قیمت ۲۴ هزار و ۲۱۱ تومان بیش از ۲۷.۱درصد رشد داشته است.

برپایه این آمارها، متوسط قیمت هر کیلوگرم شکر سفید نیز در آبان ماه سال ۱۴۰۰ حدود ۱۴ هزار و ۷۶۴ تومان شد که نسبت به مدت مشابه آبان ماه سال گذشته با قیمت هشت هزار و ۳۸۳ تومان، حدود ۷۶.۱درصد رشد را نشان می‌دهد.

براساس آمار‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت، در آبان ماه سال ۹۹ قیمت هر کیلوگرم برنج پاکستانی باسماتی (درجه یک) ۲۴ هزار و ۲۹۳ تومان، برنج تایلندی (غیر از هومالی) ۱۴ هزار و ۴۹۷ تومان، برنج طارم اعلا ۳۱ هزار و ۹۱۰ تومان، برنج داخلی هاشمی (درجه یک) ۳۱ هزار و ۲۸۲ تومان و شکر سفید هشت هزار و ۳۸۳ تومان، گوشت گوساله ۹۴ هزار و ۸۲۱ تومان، گوشت گوسفندی (مخلوط) ۱۱۱ هزار و ۱۵۰ تومان و گوشت مرغ تازه ۲۴ هزار و ۲۱۱ تومان بوده است.

بر پایه این گزارش، قیمت مهر ماه سال ۱۴۰۰ برای هر کیلوگرم برنج پاکستانی باسماتی ۲۷ هزار و ۳۹۰ تومان، برنج تایلندی (غیر از هومالی) ۱۶ هزار و ۴۶۰ تومان، برنج طارم اعلاء ۴۷ هزار و ۳۳۱ تومان، برنج داخلی هاشمی (درجه یک) ۴۶ هزار و ۴۲۵ تومان، شکر سفید ۱۴ هزار و ۶۱۵ تومان، گوشت گوساله ۱۳۲‌هزار و ۲۴۳ تومان، گوشت گوسفندی (مخلوط) ۱۳۲هزار و ۷۳۹ تومان و گوشت مرغ تازه ۲۷ هزار و ۹۸۱ تومان بوده است.

مقایسه قیمتی مهر ماه با آبان ماه سال ۱۴۰۰ نشان می‌دهد که هر کیلوگرم برنج پاکستانی باسماتی ۱.۱درصد، برنج تایلندی غیر از هومالی منفی ۲.۱درصد، برنج طارم اعلا ۵.۶درصد، برنج داخلی هاشمی (درجه یک) ۴.۷درصد، شکر سفید یک‌درصد، گوشت گوساله ۱.۶درصد، گوشت گوسفندی مخلوط منفی ۶ دهم درصد و گوشت مرغ تازه ۱۰درصد رشد داشته است.

این افزایش قیمت‌ها در حالی رخ داده که حجت براتعلی مدیرکل هماهنگی توزیع و فروش شرکت بازرگانی دولتی ایران ابتدای دی ماه اعلام کرده بود؛ از ابتدای امسال تاکنون حدود یک میلیون و ۶۳۸ هزار تن انواع برنج، شکر و روغن برای تنظیم بازار این کالا‌ها از محل ذخایر توزیع شده است.

حجت براتعلی با بیان اینکه بازار کالا‌های اساسی مانند برنج، شکر و روغن در آرامش است، اظهار کرد: با برنامه‌ریزی‌ها در سال گذشته برای خرید کالا‌های اساسی از خارج و واردات به‌موقع، امسال میزان توزیع این سه کالا نسبت به سال گذشته افزایش یافته است و در حال حاضر ذخایر استراتژیک در شرایط مطلوب قرار دارد.

وی خاطرنشان کرد: از ابتدای سال تاکنون به طور متوسط روزانه ۱۰ هزار و ۴۸۸ تن برنج در سراسر کشور توزیع شده و میزان عرضه این محصول نیز از ۲۸۰ هزار تن فراتر رفته است و بازار آرامی را در این بخش شاهدیم.

مدیرکل هماهنگی توزیع و فروش شرکت بازرگانی دولتی ایران اضافه کرد: در همین مدت بیش از ۴۳۹ هزار تن شکر سفید و بیش از ۹۰۰ هزار تن روغن به فروش رفته است.

براتعلی گفت: کالا‌های اساسی برنج، شکر و روغن براساس تصمیمات و مصوبات ستاد تنظیم بازار کشور به فروش می‌رود و از طریق شبکه‌های توزیع سراسری و فروشگاه‌های زنجیره‌ای با قیمت مصوب دراختیار مردم قرار می‌گیرد.

وی با تاکید بر مطلوب بودن وضعیت ذخایر و موجودی این کالا‌ها گفت: واردات کالا‌های اساسی از خارج ادامه دارد و جایگزین کالا‌های به فروش رفته، می‌شود.

منبع: روزنامه اعتماد

خبر های پربازدید 0
خبر های فعال سایت 0
خبر های پربازدید سرگرمی و گوناگون

سایر خبر های این گروه
.
اطلاع پاسخ کاربران به نظر شما و ارسال خبرنامه های سایت طلا با ایمیل
ديدگاه هاي ارسال شده توسط شما، پس از تاييد توسط سايت طلا در وب سايت منتشر خواهد شد