پيش بينی عسگراولادی از روند قيمتی دلار
دو روز پيش معاون بودجه معاونت نظارت و برنامهريزي رياستجمهوري از احتمال حذف نرخ ارز مرجع و مبادلاتي در سال جاري سخن گفت. اين حرف كه تاثير نسبي بر بازار آزاد ارز گذاشت از سوي مقامات دولتي نه تكميل و نه پيگيري شد.
تاریخ: ۲۱/فروردين/۹۲ ساعت ۱۰:۳۶ | اقتصاد ایران شناسه خبر: ۱۰۷۷۹
اما به نظر میآید که مسوولان اقتصادی کشور و نیز نمایندگان مجلس به دنبال تعیین تکلیف نرخ ارز هستند و اینکه این نرخ حتما تک نرخی شود، به طوری که کمیسیون تلفیق مجلس روز دوشنبه وزیر امور اقتصادی و رییس کل بانک مرکزی را به کمیسیون دعوت کردند تا در زمینه اوضاع اقتصادی به ویژه نرخ ارز تحلیلی از وضعیت فعلی بدهند؛ وظیفهیی که این دو نفر از عهده آن برنیامدند.
به نظر میآید که فعالان بخش خصوصی درباره نرخ ارز بهترین و منطقیترین تحلیل را داشته باشند. در همین ارتباط با اسدالله عسگراولادی، فعال صاحب نام اقتصادی و عضو اتاق تهران، گفتوگویی کردهایم.
از عسگر اولادی پرسیدیم که درباره نوسانات فعلی ارز چه تحلیلی دارید، که او گفت: ارز در اختیار بانک مرکزی است و به این ترتیب نوسانات قیمت ارز به تصمیمات بانک مرکزی بستگی دارد.
رییس اتاق بازرگانی ایران و چین در پاسخ به این سوال که قیمت ارز با توجه به سیاستهای دولت تا چه حد افزایش خواهد یافت و سقف افزایش قیمت دلار در کشور کجاست، گفت: بهای ارز تنها در صورتی رشد نخواهد کرد که ارز مبادلهیی به اولویتهای 1 تا 9 کالایی اختصاص پیدا کند.
در غیر این صورت شاهد افزایش بیرویه قیمت ارز در بازار خواهیم بود.
عسگراولادی موضوع ارز و از جمله تعیین نرخ ارز را در اختیار بانک مرکزی دانست و تاکید کرد که بانک مرکزی باید حساسیت لازم را در این باره داشته باشد.
عضو اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه اختصاص ارز مرجع توسط دولت عملا حذف شده است، گفت: به نظر میرسد نرخ ارز مبادلاتی در مجلس از2400 به 2700 تومان تغییر خواهد کرد.
او تاکید کرد اگر قیمت دلار به حدود 3000 تومان برسد، میتوان درباره تکنرخی شدن قیمت ارز در بازار صحبت کرد و در غیر این صورت، با توجه به حذف شدن عملی اختصاص ارز مرجع، اگر نرخ ارز در 2400 تومان ثابت بماند قیمت ارز در بازار تک نرخی نخواهد شد و مشکلات دلار چند نرخی در بازار و مسائل پیرامونی آن ادامه خواهد یافت.