سایت خبری طلا

اختلال در سایت رسمی اعلام نرخ سکه و دلار/ سامانه

درحالی قرار بود سایت کانون صرافان ایرانیان با مجوز بانک مرکزی به اعلام نرخ روزانه سکه و ارز بپردازد که با گذشت چند روز از راه‌اندازی این سامانه، هنوز نرخی از طلا و سکه اعلام نمی شود.




به گزارش خبرگزاری تسنیم ، هفته گذشته در خبرها آمده بود که کانون صرافان ایرانیان از این پس با مجوز بانک مرکزی به اعلام نرخ طلا، سکه و ارز از طریق سامانه اینترنتی می‌پردازد.

سامانه اطلاع رسانی نرخ ارز و سکه کانون صرافان ایرانیان تنها سامانه رسمی در ایران می باشد که با موافقت رسمی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران راه اندازی شده است.

اما گذشت چند روز از اعلام این خبر بیانگر واقعیتی دیگر است چراکه از ابتدای راه‌اندازی سامانه کانون صرافان ایرانیان تنها نرخ ارزهای (دلار آمریکا، یورو، پوند انگلیس، درهم و لیر ترکیه) اعلام شده و هیچ اثری از اعلام نرخ طلا و سکه در این سامانه نیست.

البته سایت مورد اشاره لینکی را با نام "نرخ ارز و سکه" متشکل از دو بخش "ارز و مسکوکات" و "تبدیل ارزها" دارد اما نکته اساسی این است که اگر روی هر کدام از این دو گزینه کلیک شود عبارت "در دست ساخت" مشاهده می‌شود.

این اتفاق درحالی است که 16 دی ماه کانون صرافان ایرانیان با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد از این پس با مجوز بانک مرکزی مسئولیت انتشار و اعلام نرخ ارز و سکه را بر عهده خواهد داشت؛ البته عملاً‌ تفاوت‌هایی اساسی در اجرای این مسئولیت مشاهده می شود.

در همین رابطه نصرت عزتی سامیان سخنگوی کانون صرافان ایرانیان گفته است: تمامی شرکت های صرافی دارای مجوز رسمی از بانک مرکزی می توانند پس از تکمیل فرم در خواست ، نرخ های معاملاتی خود را به صورت رسمی از طریق این سامانه به اطلاع عموم مردم برسانند.

وی با بیان اینکه کانون صرافان در این سامانه تنها وظیفه اطلاع رسانی را بر عهده دارد و قیمت گذاری نمی کند، افزود : این سامانه در فاز اول به صورت محدود در اختیار همکاران قرار گرفته و در فازهای بعدی کاملتر خواهد شد.

این اطلاعیه زمانی از سوی کانون صرافان ایرانیان رسانه‌ای شد که هفته‌هاست سایت‌های رسمی اعلام نرخ طلا و سکه به دستور کارگروه فیلترینگ (کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه) تا اطلاع ثانوی مسدود شده‌اند.

محمد کشتی آرای رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر در همین ارتباط به خبرنگار تسنیم گفته بود: تعدادی از سایت‌هایی که نرخ طلا و سکه را اعلام می کردند از چند روز گذشته به دلایل نا معلومی از دسترس خارج شده اند.

وی افزود: در سایت اتحادیه تهران معمولاً‌ نرخ طلا و سکه اعلام می‌شود ولی در سایت اتحادیه کشوری طلا و جواهر فقط بخشنامه‌ها و اخبار اتحادیه درج می شود اما بازهم سایت هر دو اتحادیه از دیروز مسدود شده است.

رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر با تأکید براینکه هیچ اطلاعی از چرایی قطع سایت‌های طلا و جواهر ندارد، گفت: هیچ نامه یا بخشنامه ای از کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه هم البته دریافت نکردیم تا حداقل از این طریق بدانیم به چه دلیل سایت‌های مذکور مسدود شده اند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم ، پیش از این و در زمان اوج نوسانات ارزی یکی از سایت‌های تخصصی طلا و جواهر مسدود شده بود اما سایت‌های دیگر کما فی السابق به فعالیت خود ادامه می دادند.

* سلب مسئولیت کانون صرافان

به گزارش خبرگزاری تسنیم ، مراجعه به آدرس اینترنتی کانون صرافان تنها امکان مشاهده چند ارز را فراهم می کند و کمی جستجو در سامانه مورد اشاره کاربر را متوجه یک نکته مهم می کند و آن این است که کانون صرافان عملاً از خود سلب مسئولیت کرده و به کاربران تذکر داده که تمامی نرخ های ارائه شده در سایت کانون صرافان صرفا جهت اطلاع هموطنان عزیزمان میباشد و از طریق صرافان دارای مجوز رسمی بانک مرکزی ارائه می‌شود.

در ادامه این تذکر و سلب مسئولیت کانون صرافان تأکید شده است که هیچ یک از نرخ های اعلام از سوی کانون نیست لذا مسئولیت قبول، رد و یا استفاده از نرخ‌ها بر عهده بازدید کننده سایت میباشد.

همچنین در این اطلاعیه تأکید شده تمامی نرخ های اعلامی در این سایت بر اساس معاملات قطعی شرکت های صرافی دارای مجوز از بانک مرکزی ثبت و منتشر می شود.

براساس تذکر کانون صرافان، انتشار نرخ معاملات صرافان مجاز در سایت رسمی کانون صرافان (www.kanoonsarafan.com) با مجوز رسمی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران انجام و هرگونه استفاده از اطلاعات مذکور بدون مجوز رسمی و کتبی کانون صرافان ایرانیان غیر مجاز بوده و استفاده کننده مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.

کانون صرافان البته یادآور شده که به صورت مشخص هیچ یک از سایت های خصوصی و غیر خصوصی بدون اجازه نامه کتبی از کانون صرافان ایرانیان مجاز به استفاده از نرخها و اطلاعات این سایت در سایت خود نمی باشند.