به گزارش سایت طلا ،بورس اوراق بهادار تهران که این روزها روند نوسانی شدیدی در پیش گرفته و ریزش میکند، امروز هم در پایان معاملات با ریزش 43 هزار و 383 واحدی به رقم یک میلیون و 572 هزار و 148 واحد رسید.
همچنین شاخص کل بورس با معیار هموزن امروز با کاهش 2.6 درصدی 4 هزار و 736 واحد افت کرده و به رقم 407 هزار و 732 واحد رسید.
معامله گران امروز در بورس تهران بیش از 6.9 میلیارد سهام، حق تقدم و اوراق مالی در قالب 519 هزار نوبت معامله و به ارزش 6 هزار و 189 میلیارد تومان داد و ستد کردند. امروز همه شاخصهای بورس کاهشی بوده به گونهای که شاخص کل بورس نسبت به روز گذشته و شاخص قیمت با معیار وزنی ـ ارزشی هر کدام 2.69 درصد کاهش پیدا کردند.
همچنین شاخص کل بورس با معیار هموزن و شاخص قیمت با معیار هموزن هر کدام 1.1 درصد کاهش یافته است. شاخص آزاد شناور 2.6 درصد کاهش یافت. شاخص بازار اول بورس 3.2 درصد کاهش یافت و شاخص بازار دوم بورس 1.85 درصد افت کرد.
امروز نمادهای شاخص ساز به دلیل ریزش قیمت همگی در افت شاخص مؤثر بودند، به گونهای که نمادهای پتروشیمی خلیج فارس، فولاد مبارکه، ملی مس، سرمایه گذاری غدیر، گل گهر، پالایش نفت بندرعباس و پالایش نفت تهران به ترتیب بیشترین اثر کاهشی در شاخص بورس را داشتهاند.
نمادهای پربیننده که مورد اقبال معامله گران قرار گرفتند شامل پالایش نفت اصفهان، بانک ملت، فولاد مبارکه، پالایش نفت اصفهان، ملی مس ایران، پتروشیمی سرمایه ایرانیان، تأمین سرمایه امین و سایپا بودند.
امروز در پایان معاملات فرابورس ایران شاخص کل 251 واحد کاهش یافته و به رقم 17 هزار و 950 واحد رسید. ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران به بیش از یک میلیون و 202 هزار میلیارد تومان رسید.
ارزش روز بازار بورس هم به بیش از 5 میلیون و 897 هزار میلیارد تومان رسید، امروز معامله گران در فرابورس ایران بیش از 1.2 میلیارد سهام، حق تقدم و اوراق مالی در قالب 339 هزار فقره معامله و به ارزش 2 هزار و 882 میلیارد تومان داد و ستد کردند که اگر با ارزش معاملات بورس که 6 هزار و 189 میلیارد تومان بود ارزش معاملات امروز بوس اوراق و فرابورس ایران به بیش از 9 هزار و 71 میلیارد تومان رسید.
امروز نمادهای پتروشیمی مارون و سرمایه گذاری مالی سپهر صادرات بیشترین اثر افزایشی در شاخص فرابورس را داشته و برعکس نمادهای آریا ساسول، بیمه پاسارگاد، پتروشیمی زاگرس، ذوبآهن و بانک دی بیشترین اثر کاهشی در شاخص فرابورس را داشتهاند.
آخرین وضعیت شاخص فرابورس
شاخص فرابورس نیز ۲۵۱ واحد کاهش داشت و بر روی کانال ۱۷ هزار و ۹۵۰ واحد ثابت ماند.
همچنین در این بازار یک میلیارد ۲۴۸ هزار برگه سهم به ارزش ۲۸ هزار و ۸۲۷ میلیارد ریال داد و ستد شد.
امروز نمادهای پتروشیمی مارون (مارون)، سرمایه گذاری مالی سپهر صادرات (وسپهر)، توکاریل (توریل)، آتیه داده پرداز (اپرداز)، فرآورده های غذایی و قند چهارمحال (قچار)، کشاورزی و دامپروری ملارد شیر (زملارد) و شهرسازی و خانه سازی باغمیشه (ثباغ) با تاثیر مثبت بر شاخص این بازار همراه بودند.
همچنین نماد پلیمر آریا ساسول (آریا)، بیمه پاسارگاد (بپاس)،پتروشیمی زاگرس (زاگرس)، سهامی ذوب آهن اصفهان (ذوب)، بانک دی (دی)، پتروشیمی تندگویان (شگویا)، گروه توسعه مالی مهر آیندگان (ومهان)، شرکت آهن و فولاد ارفع (ارفع)، سنگ آهن گهرزمین (کگهر)، تولید نیروی برق دماوند (دماوند)، موسسه اعتباری ملل (وملل)، فولاد مرمزگان جنوب (هرمز) تاثیر منفی بر شاخص این بازار را داشتند.
پیش بینی بورس فردا هفتم مهر
امروز بازار سهام روز پرعرضهای را مخصوصا در نمادهای شاخصساز و بزرگ پشت سر گذاشت و در نهایت با افت بیش از 2.5 درصدی به کار خود پایان داد.
محمدمهدی عشریه، کارشناس بازار سرمایه در رابطه با روند بازار فردا گفت: بازار سهام تا آخر مهر نوسانی است و شاهد نزول و صعود مدوام بازار تا پایان مهرماه خواهیم بود.
به گفته این کارشناس روند بازار بعد از مهرماه بسته به این است که بازار در چه محدوده حمایتی قرار بگیرد. محدوده حمایتی یک میلیون و 500 و یک میلیون و 700 هزار واحدی دو محدوده مهم در بازار سهام است که میتواند روند بازار بعد از مهر را مشخص کند.
اگر بازار از محدوده حمایتی یک میلیون و 500 هزار واحد پایینتر بیاید، روند بازار سهام بعد از مهر دوباره نوسانی خواهد بود و احتمال کاهش بیشتر شاخص و نوسان مدوام آن وجود دارد. اما اگر شاخص کل از محدوده مقاومتی فراتر رود رشد شاخص کل بعد از مهر قطعا محتمل است.
این کارشناس در رابطه با مذاکرات و تاثیر ان بر بازار سرمایه اضافه کرد: اگر مذاکرهای صورت بگیرد و نتیجه حاصله به نفع ملت ایران باشد، باید شاهد کاهش قیمت دلار باشم و به تبع آن شرکتهای وابسته به ارز و صادرات کاهش ارزندگی خواهند داشت اما سهمهای دیگری به جای آنها رشد خواهند کرد و تاثیری روی کلیت بازار نخواهد داشت.
به تعبیری اگر این اتفاق بیفتد باید شاهد عوض شدن لیدر بازار باشیم، زیرا همانقدر که افزایش نرخ ارز بر شرکتهای ارزمحور تاثیر مثبت دارد اما برای برخی شرکتها تاثیر این مذاکره منفی است.