سایت خبری طلا

بورس ارز مي‌تواند ابزار خوبي را براي كنترل مصرف ارز در اختيار بانك مركزي قرار دهد

يك كارشناس بورس گفت: با توجه به اين‌كه در بورس كالا خريدار‌ها داراي شناسنامه و نوع مصرف هستند، لذا بورس ارز مي‌تواند ابزار خوبي را براي كنترل مصرف ارز در اختيار بانك مركزي قرار دهد.


به گزارش سایت طلا به نقل از ایسنا، مدیر کل کارگزاری کشاورزی کالا سپهر با مثبت ارزیابی‌کردن بورس ارز گفت: با توجه به تورم بالا در کشور، یکسری از سرمایه‌ها برای کاسته‌نشدن از ارزش پول‌ ناخودآگاه جذب بازار ارز می‌شود تا نوسانات آن را جبران کند.

وی گفت: دراین بین بسیاری از خریداران ارز نیازی به آن ندارند و تنها برای حفظ ارزش پول از بازار ارز تهیه می‌کنند که بانک مرکزی می‌تواند با کمک‌گرفتن از بورس، ارز را به مصرف‌کننده‌ی واقعی برساند و کسی به عنوان دلال وارد بازار ارز نشود که بخواهد از افزایش قیمت آن در شرایط تورمی سود بجوید.

رضایی‌پور اظهار کرد: خواه‌ناخواه وقتی ارز به بورس می‌آید ساز‌وکار آن نیز مانند مواد پتروشیمی یا فلزات دارای محدودیتی خواهد شد که همه نتوانند آن را تهیه کنند و یا ارز دولتی به گروه خاصی که فقط وارد‌کننده و تولید‌کننده باشند، داده شود.البته دراین میان سرمایه‌دارانی که در بازار سنتی ارز فعالیت می‌کردند، سعی خواهند کرد از آن به نفع خود استفاده کنند، بنابراین یک مقدار در اوایل ورود ارز به بازار بورس با تنش مواجه خواهیم شد، اما به مرور از این هیجانات کاسته می‌شود. مانند بازار پتروشیمی که اکنون از تنش‌ها خارج شده و رقابتی شده است.

مدیر کل کارگزاری کشاورزی کالا سپهر از بورس آتی سکه به عنوان یک تجربه‌ی موفق در کنترل قیمت سکه یاد کرد و گفت: در بورس آتی سکه بازار قیمت‌ها را تا 4 الی 6 ماه آینده پیش‌بینی می‌کند، لذا با استفاده از این تجربه‌ی موفق می‌توانیم خاطر تولید‌کنندگان را از بابت نوسانات قیمت ارز و ریسک‌پذیری آن به آرامش برسانیم.

وی افزود: به عنوان مثال یک شرکت تولید‌کننده خودرو برای واردات مواد اولیه نیاز به ارز دارد، لذا با تهیه ارز برای چند ماه آینده و دانستن قیمت آن می‌توانند محصولات خود را با قیمت ثابت پیش‌فروش کنند و در واقع ثباتی در قیمت‌های تمام‌شده داشته باشند.

رضایی‌پور گفت: از این ابزار سالیان سال است که کشور‌های دیگر استفاده می‌کنند و به نظرم وقتش است که ما نیز از این فرصت به دست آمده استفاده کنیم، چرا که بازار ما به آن احتیاج دارد و با این کار به کمک تولید‌کنندگان رفته تا بازار به ثبات برسد و از نوسان قیمت ارز کسی ضربه نخورد.