اونس طلاکلیک
مظنهکلیک
18 گرمکلیک
ارزش سکهکلیک
قدیم (بهار)کلیک
جدید (امامی)کلیک
نیمکلیک
ربعکلیک

آخرین نوسانات دلار و نفت در بازارهای جهانی/سه ریسک مهم بر سر اقتصاد جهانی

به‌دنبال تشدید تنش‌های تجاری میان چین و آمریکا، اروپا و استرالیا، شاخص دلار در معاملات امروز کمی افت کرد.از طرفی با تداوم کاهش تولید نفت از سوی تولیدکنندگان بزرگ و تقویت تقاضای آن به علت تسهیل محدودیت‌های قرنطینه‌ای در سراسر جهان، قیمت نفت خام جهش کرد.جروم پاول نسبت به مثبت شدن رشد اقتصادی آمریکا از سه ماهه سوم سال ابراز امیدواری کرد.

به گزارش سایت طلا ، مجلس نمایندگان آمریکا با اختلاف کمی به طرح پیشنهادی دموکرات ها برای اختصاص یک بسته حمایتی سه تریلیون دلار دیگر به کسب و کارها و بخش های مختلف اقتصاد این کشور به منظور کاستن از تبعات اقتصادی ویروس کرونا رای مثبت داد که این لایحه برای تایید نهایی باید به تایید سنا و رییس جمهور آمریکا نیز برسد.

پیش‌تر نیز آمریکا سه تریلیون دلار برای حمایت از بخش‌های مختلف اقتصاد این کشور در نظر گرفته بود. با این حال احتمالا این لایحه در سنا رای نخواهد آورد، چرا که برخی از مقامات ارشد جمهوری خواه از جمله استیو اسکالیز آن را بذل و بخشش سوسیالیستی خوانده اند.

از سوی دیگر نرخ تورم در بسیاری از کشورهای جهان با سرعت زیادی رو به کاهش است که این کاهش نرخ تورم در کنار پایین بودن میزان مخارج مصرف کننده در بسیاری از کشورها بدان معنا خواهد بود که بانک های مرکزی ناچار به انجام اقدامات محرک بیشتری برای تسریع کردن روند بازیابی اقتصاد کشورها هستند.

شان اولیور، کارشناس مسایل اقتصادی در موسسه ای ام پی کپیتال گفت: در حال حاضر سه ریسک مهم بر سر اقتصاد جهانی است: احتمال بروز موج دوم همه گیری ویروس کرونا، زمان لازم برای بازگشت فعالیت های اقتصادی به سطوح قبل از بحران و تشدید تنش ها بین آمریکا و چین.

وقایع معاملات ارز هم چنین تحت تاثیر اخبار مربوط به ویروس کرونا قرار دارد. در آمریکا دونالد ترامپ، در اظهاراتی عجیب مدعی شده ویروس کرونا در آزمایشگاهی در شهر ووهان چین، جایی که پاندمی کرونا از آنجا آغاز شد، ساخته شده و تهدید کرد که در صورت اثبات این ادعا، چین را از طریق اعمال تعرفه‌های جدید تنبیه خواهد کرد.

آمریکا و چین از سال ۲۰۱۸ با یکدیگر وارد یک جنگ تجاری گسترده شدند و سرانجام اواخر سال گذشته دو طرف سر اجرای یک جدول زمانی برای متوازن شدن تجارت دوجانبه توافق کردند. اکنون تهدیدات ترامپ باعث افزایش هراس معامله گران از ایجاد یک جنگ تجاری جدید شده است؛ آن هم در زمانی که رشد اقتصادی بسیاری از کشورها تحت تاثیر شیوع کرونا و تعطیلی کسب و کارها به پایین ترین سطوح تاریخ معاصر رسیده است.

آلن راسکین، کارشناس ارشد مسایل ارزی در دویچه بانک گفت:آمارهای بازار کار کشورهای مختلف نشان می دهد که باید منتظر بدتر شدن شرایط مالی در ماه های پیش رو باشیم. بازارها می دانند که وضعیت خیلی خوب نیست و سرمایه گذاری ها کندتر و تقاضا برای دارایی های امن بیشتر شده است. این یعنی یک مسیر احیای طولانی را پیش رو خواهیم داشت.

تاکنون بیش از چهار میلیون و ۸۰۵ هزار و ۲۱۰ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین ۳۱۶ هزار و ۷۳۲ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۹۰ هزار و ۹۷۸ نفر، انگلیس با ۳۴ هزار و ۶۳۶ نفر، ایتالیا با ۳۱ هزار و ۹۰۸ نفر، فرانسه با ۲۸ هزار و ۱۰۸ نفر و اسپانیا با ۲۷ هزار و ۶۵۰ نفر بوده است.

آخرین گزارش‌های اقتصادی منتشرشده در آمریکا نشان می‌دهد که در ماه آوریل بیش از ۲۰ میلیون نفر شغل خود را از دست داده‌اند و فروش بخش خرده‌فروشی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۲۱٫۶ درصد کاهش یافته است.

خوشبینی رییس بانک مرکزی آمریکا به پشت سر گذاشتن بحران کرونا

در شرایطی که آمریکا به اصلی ترین کانون درگیر با کرونا تبدیل شده است، رییس بانک مرکزی آمریکا در سخنانی گفت نظام بانکی این کشور به حد کافی برای پشت سر گذاشتن این بحران نیرومند است.

در حال حاضر بیش از ۳۶ میلیون نفر در آمریکا برای دریافت مزایای بیکاری درخواست داده‌اند و انتظار می رود رشد اقتصادی به پایین ترین سطح خود از زمان بحران سال ۱۹۲۹ برسد. پاول با بیان اینکه قبول دارد آمارهای اقتصادی سه ماهه دوم سال خیلی خیلی بد خواهند بود، نسبت به بهبود شرایط و احتمال بازگشت رشد اقتصادی به محدوده مثبت در سه ماهه سوم سال ابراز امیدواری کرد.

رییس بانک مرکزی آمریکا گفت اگرچه احتمالا با رشد منفی ۲۰ تا ۳۰ درصدی و نرخ بیکاری ۲۰ تا ۲۵ درصدی مواجه خواهیم شد اما شرایط اصلا مثل سال ۱۹۲۹ نگران کننده نیست چون این وضعیت به سرعت تمام خواهد شد. با این حال پاول افزود که نباید خیلی هم به بهبود سریع امیدوار بود و روند رشد از نیمه دوم و به تدریج از سر گرفته خواهد شد.

بانک مرکزی آمریکا در مقایسه با سایر همتایان خود در جهان، سنگین ترین مداخله را از نظر اندازه و شدت عمق در بازارهای مالی برای حمایت از آن ها در برابر ویروس کرونا انجام داده و نرخ بهره را در اقدامی کم سابقه به محدوده صفر درصدی کاهش داده است. این مداخلات به ویژه از آن جهت اهمیت دارد که فدرال رزرو بیشتر تمرکز خود را بر روی حمایت از کسب و کارهای کوچک و متوسط که آسیب پذیری بیشتری دارند، گذاشته است.

پاول با تاکید بر ضرورت حمایت از کسب و کارهای خرد گفت: اگر جلوی سقوط کسب و کارها را نگیریم و افراد مدت زیادی را خارج از بازار کار باقی بمانند، در بلندمدت با خسارت های قابل توجهی مواجه خواهیم شد و عاقلانه تر است حالا با هزینه ای کمتر از آن ها حمایت کنیم. این کار سرعت احیای رشد را نیز بیشتر خواهد کرد.

شاخص دلار

شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می‌گیرد، در معاملات امروز با افت ۰.۱۵ درصدی نسبت به روز قبل و در سطح ۱۰۰.۳۵۵ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس معادل ۱.۰۲۹ دلار اعلام شد.

ارزهای اروپایی/سقوط ارزش پوند به پایین‌ترین سطح ۲ ماه اخیر

داده های جدید منتشر شده از منطقه یورو نشان می دهد که کشورهای اروپایی با حادترین بحران اقتصادی یک دهه اخیر خود مواج شده اند. طبق اعلام مرکز آمار اروپا، متوسط رشد اقتصادی ۱۹ کشور عضو منطقه یورو در سه ماهه نخست امسال در مقایسه با سه ماهه پایانی سال قبل ۳.۸ درصد و در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۳.۲ درصد کمتر شده است. از سوی دیگر میزان تجارت خارجی کشورهای عضو منطقه یورو در ماه مارس نسبت به مدت مشابه سال قبل با افت ۱۲.۱ درصدی مواجه شده و به ۱۵۳.۳ میلیارد یورو رسیده است.

بررسی روند نرخ برابری پوند/دلار نشان می‌دهد طی دو ماه اخیر ارزش پوند انگلیس در مقابل دلار آمریکا بیش از ۲٫۸ درصد کاهش یافته و از ۱٫۲۴ واحد به ۱٫۲۰ واحد افت کرد است.

در پی شیوع ویروس کرونا در انگلیس و جان باختن تعداد زیادی از مبتلایان در این کشور، ارزش پوند انگلیس همچنان در مقابل دلار آمریکا در حال کاهش است.

ارزهای آسیایی

در معاملات بازارهای ارزی جهانی، همچنین هر دلار با ۰.۱ درصد افزایش به ۱۰۷.۲۰۳ ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۵۵۳ دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل ۷.۱۱۴ یوان چین اعلام شد.

قیمت نفت آمریکا به بالای ۳۰ دلار جهش کرد

روز دوشنبه، با تداوم کاهش تولید نفت از سوی تولیدکنندگان بزرگ و تقویت تقاضای آن به علت تسهیل محدودیت‌های قرنطینه‌ای در سراسر جهان، قیمت نفت خام جهش کرد.

تا ساعت ۷:۰۳ به وقت تهران، قیمت پیش‌خرید هر بشکه نفت خام نیمه‌سنگین تگزاس غرب آمریکا، دابلیوتی‌آی، ۴.۳۵ درصد یا ۱.۲۸ دلار جهش کرد و به ۳۰.۷۱ دلار رسید. این بالاترین قیمت این شاخص در ۸ هفته اخیر است.

قیمت پیش‌خرید هر بشکه نفت خام برنت هم ۳.۷۵ درصد یا ۱.۲۲ دلار جهش کرد و به ۳۳.۷۲ دلار رسید.

تولید نفت آمریکا برای دومین هفته متوالی کاهش یافت و شرکت‌های نفت آمریکایی تعدادی از چاه‌های نفت و گاز خود را بستند.

خبر های پربازدید 0
خبر های فعال سایت 0
خبر های پربازدید سرگرمی و گوناگون

سایر خبر های این گروه
.
اطلاع پاسخ کاربران به نظر شما و ارسال خبرنامه های سایت طلا با ایمیل
ديدگاه هاي ارسال شده توسط شما، پس از تاييد توسط سايت طلا در وب سايت منتشر خواهد شد