اونس طلاکلیک
مظنهکلیک
18 گرمکلیک
ارزش سکهکلیک
قدیم (بهار)کلیک
جدید (امامی)کلیک
نیمکلیک
ربعکلیک

بورس آسیا افت کرد؛ یوآن بالا رفت/ادامه روزهای بد در بورس‌های جهان

شاخص‌های بورسی در جهان کماکان تحت تاثیر اخبار مربوط به شیوع ویروس کرونا هستند.از طرفی همزمان با ادامه تلاش سرمایه‌گذاران برای ارزیابی دقیق زمان بازگشت و بهبود فعالیت‌های اقتصادی پس از ضربه سنگین ویروس کرونا، بورس در سرتاسر منطقه آسیا اقیانوسیه کاهش یافت.

به گزارش سایت طلا از بلومبرگ، شاخص‌ها در هنگ کنگ، شانگهای، توکیو و سئول پایین‌تر از روزهای گذشته بود. با این حال پس از انتشار گزارشی مبنی بر اینکه تولیدکنندگان عمده محصولات شرکت اپل برای ادامه تولید برخی محصولات چراغ سبز دریافت کردند، نوسان بازار کمی تعدیل شد. این اتفاق افت معاملات آتی سهام را در بورس آمریکا خنثی کرد و در نتیجه معاملات تا غروب روز گذشته در توکیو با اندکی افزایش صورت گرفت.

دلار استرالیا بالا رفت و یوآن نیز افزایش یافت و در خارج از چین هر دلار با قیمتی بالاتر از ۷ یوآن معاوضه شد؛ با توجه به افزایش شمار مبتلایان به کرونا در خارج از چین، سرمایه گذاران اوضاع را به دقت زیر نظر دارند. در این بین، مقامات پولی و مالی در بازارهای نوظهور وارد عمل شده اند. بانک مرکزی چین امروز (دوشنبه) برای آنکه نقدینگی بازار را در سطح بالا نگه دارد، از طریق توافق نامه‌های بازخرید مجدد وارد عمل شد.

«دیانا موسینا» اقتصاددان شرکت سرمایه‌گذاری «اِی‌اِم‌پی کپیتال» استرالیا در اینباره گفت: ویروس کرونا به نظر برای مدتی طولانی‌تر فعال خواهد بود، افراد بیشتری را آلوده می‌کند و در نتیجه ضرر ناشی از آن نیز بزرگ‌تر خواهد بود. نمی‌توان تمام آثار منفی ناشی از آن را در سه ماه نخست سال جبران کرد.

هر چند ورود جدی بانک مرکزی چین به بازارهای مالی این کشور برای جلوگیری از هرج و مرج بیش‌تر، موجب دلگرمی معامله‌گران شده است اما برآورد می شود که خسارت های اقتصادی ناشی از تعطیلی کسب و کارها کماکان ادامه داشته باشد.

پس از آن که بورس شانگهای بدترین روز پنج سال اخیر خود را سپری کرد و ارزش دلار به بالای هفت یوان رسید، بانک مرکزی چین اقدام به تزریق ۱۷۳ میلیارد دلار به بازارهای مالی کرد و با تداوم این روند در این هفته، اکنون کل نقدینگی تزریق‌ شده توسط بانک مرکزی به ۲۴۲ میلیارد دلار رسیده که این مساله با استقبال معامله گران روبرو شده است. ویروس کرونا تاکنون جان بیش از ۹۰۰ نفر را گرفته است و انتظار می‌رود این رقم بیش از این افزایش پیدا کند.

انتظار می‌رود رشد اقتصادی نقاط مختلف به ویژه در شرق آسیا تحت تاثیر این ویروس در سه ماهه نخست امسال کاهش یابد. هنگ کنگ، چین، تایلند، مالزی و کره جنوبی از جمله کشورهایی هستند که احتمالا بیشترین آسیب را متحمل خواهند شد.

در حوزه جنگ تجاری نیز به دنبال امضای فاز نخست توافق تجاری پس از ۱۷ ماه اختلاف گسترده، چین اعلام کرده است تعرفه وارداتی خود از محصولاتی به ارزش ۸۵ میلیارد دلار از آمریکا را کاهش می‌دهد. چین همچنین متعهد به افزایش واردات خود از آمریکا به میزان ۲۰۰ میلیارد دلار از آمریکا ظرف سه سال شده است.

در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد بدی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با ریزش ۰.۶ درصدی تا سطح ۲۳ هزار و ۶۵۸.۹۸ واحدی پایین رفت. شاخص " هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ ۰.۵۹ درصد ریزش کرد و در سطح ۲۷ هزار و ۲۴۲.۹۸ واحد بسته شد.

در چین شاخص " شانگ‌های کامپوزیت " صعود ۰.۲۲ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۳۹۰۸.۴۷ واحد بسته شد. در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۰.۱۴ درصد کاهش و ایستادن در سطح ۷۰۱۲.۵۳ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن نزولی بود.

هم‌چنین دونالد ترامپ در مجمع ایالتی آیوا موفق شد نماینده حزب جمهوری خواه در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده معرفی شود. حزب دموکرات برنی سندرز و پت بوجیج را نامزدهای برنده در انتخابات این ایالت معرفی کرده است. ترامپ توانست بیش از ۹۰ درصد آرای جمهوری خواهان را در رقابت با دو نفر دیگر به دست آورد. با این حال با توجه به وزن بسیار بالای آرای ایالتی تگزاس و کالیفرنیا در تعیین نامزد نهایی دو حزب، نگاه ها بیشتر معطوف به نتایج این دو ایالت است. ایالت نیوهمپشایر دومین مقصد انتخابات مقدماتی درون حزبی خواهد بود.

در وال استریت، همه شاخص‌ها نزولی بودند تا جایی که هر سه شاخص مهم بورسی در سطح پایین‌تری از روز قبل خود بسته شدند.

شاخص "داوجونز ایدانستریال اوریج" با ۰.۹۴ درصد ریزش نسبت به روز قبل و در سطح ۲۹هزار و ۱۰۲.۵۲ واحد بسته شد. شاخص "اس اند پی ۵۰۰" با ۰.۵۴ درصد کاهش تا سطح ۳۳۲۷.۷۱ واحدی پایین رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی " نزدک کامپوزیت" با افت ۰.۵۴ درصدی در سطح ۹۵۲۰.۵۱ واحدی بسته شد.

رابین اندرسون، کارشناس ارشد مسائل اقتصادی در موسسه " پرنسیپال گلوبال اینوسترز" گفت: فکر می کنم در روزهای اخیر شاخص ها بیش از حد سریع رشد کرده بودند و نیاز به اصلاح موقت داشتند. ضمنا نگرانی ها از ویروس کرونا هم هنوز پابرجاست.

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص‌ها تحت تاثیر برگزیت قرار داشتند تا جایی که شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۱.۶ درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۷۴۶۶.۷۰ واحد بسته شد.

شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با ریزش ۰.۱۴ درصدی در سطح ۶۰۲۹.۷۵ واحد بسته شد و شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با افت ۰.۴۵ درصدی و ایستادن در سطح ۱۳ هزار و ۵۱۳.۸۱ واحدی به کار خود خاتمه داد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۰.۰۱ درصد پایین رفت و به ۹۸۱۱ واحد رسید.

خبر های پربازدید 0
خبر های فعال سایت 0
خبر های پربازدید سرگرمی و گوناگون

سایر خبر های این گروه
.
اطلاع پاسخ کاربران به نظر شما و ارسال خبرنامه های سایت طلا با ایمیل
ديدگاه هاي ارسال شده توسط شما، پس از تاييد توسط سايت طلا در وب سايت منتشر خواهد شد